Het begint te schemeren, de baanverlichting gaat aan. Spot on! 100 gedreven hardlopers nemen hun startpositie in. Geconcentreerd, gefocust op het ene doel: 10 kilometer rennen voor mensen in Papoea-Nieuw-Guinea! Dankzij €1.000,- sponsorgeld die jij hiermee ophaalt. Een laatste diepe ademhaling, het startschot gaat af en je voeten beginnen te rennen.

Ben jij één van de 100?

Wat?

4 rondes à 2,5 km op de landingsbaan en € 1.000,- sponsorgeld die je ophaalt

Waar?

Landingsbaan, Teuge International Airport

Wanneer?

22 april 2022, om 20:00 uur starten!

Doe mee aan de Runway Run en ren voor ambulancevluchten in Papoea-Nieuw-Guinea! 22 april 2022 is het zo ver. Leg 10 kilometer op de landingsbaan te Teuge af zodat een ander niet hoeft te lopen, maar kan vliegen.

Schrijf je in

Waar rennen we voor?

Wist je dat: acht op de tien bewoners van Papoea-Nieuw-Guinea afgesneden leeft van de buitenwereld? Onoverkomelijke bergketens en ondoordringbare jungles liggen tussen hun dorpen en de steden. Als zich een medisch noodgeval voordoet, hoe kom je dan bij een ziekenhuis? Dagen lopen met een zelfgemaakte brandcard op de schouders. De dorpsbewoners lopen waar geen wegen zijn en proberen zich met machetes een weg te banen door de jungle. Op hun schouders de last van het gewicht van de gewonde en de verantwoordelijkheid voor zijn leven. Zullen zij het redden? 

Daar! Het zachte, steeds hardere geronk van een motor: Hoog boven de boomtoppen, ergens aan de horizon zien ze het MAF-vliegtuig! 

Situaties die zich dagelijks afspelen in Papoea-Nieuw-Guinea! Met de Runway Run sponsorloop maken we samen 500 ambulancevluchten mogelijk. Lopen op een landingsbaan zodat een ander kan vliegen, als hij niet meer kan lopen.