Ten, nine… three, two, one, GO!

10 km op de landingsbaan van Vliegveld Teuge, voor de ander die niet meer kan lopen. Dat is de Runway Run!

Samen is er maar liefst €156.893,- opgehaald. Een adembenemend bedrag! Dit staat gelijk aan 647 medische vluchten… en nog veel meer levens die daardoor zullen veranderen.

Vliegen voor Leven is een feit!
Van harte bedankt aan iedereen die gelopen, gesteund en gebeden heeft!

Enthousiast geworden? Wilt u zelf ook de Runway Run gaan rennen? Misschien wel in een ander land? Wij willen er samen met andere MAF-landen een traditie van maken. Klik op onderstaande knop om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom de Runway Run.


2023


2022

Runway Run 2022 foto’s

Bekijk de foto’s van 2022

Alles over de Runway Run

 • 1. Is er een EHBO-post op de landingsbaan?

  Uiteraard! Er is een EHBO-post aanwezig. Deze bevindt zich op de helft van de landingsbaan en is direct te bereiken vanaf de start/finish en op ca. 1 km. van de ronde.

 • 1. Wat is het adres?

  Parkeren

  Navigeer naar MAF, De Zanden 57 in Teuge. Ter plekke volg je de instructies van de verkeersregelaars. Zo parkeer je dichtbij de Runway Run. Parkeren is gratis.

  Runway Run

  De Runway Run vindt plaats op de landingsbaan en taxibaan van Teuge International Airport. Volg ter plekke altijd de instructies van verkeersregelaars.

 • 1. Zijn er omkleedfaciliteiten?

  Ja. Deelnemers kunnen zich omkleden in de hangaar van de aan MAF gelieerde vliegschool, MATC. Deze bevindt zich op het terrein van de Runway Run.
  De hangaar is tijdelijk omgebouwd tot twee kleedruimtes.

  Er zijn geen douches en kluisjes aanwezig.

 • 2. Waar kan ik mijn spullen opbergen?

  Deelnemers worden vanaf de parkeerplaats direct naar de registratie en hangaar geleid waar je je kan omkleden. In de kleedruimte kan je je spullen laten liggen. Hoewel er beveiliging aanwezig is en alleen deelnemers in de kleedruimtes mogen komen, is het gebruik hiervan op eigen risco.
  Er zijn geen kluisjes aanwezig.

 • 2. Waar kan ik parkeren?

  Navigeer naar MAF (De Zanden 57 in Teuge). Ter plekke volg je de instructies van de verkeersregelaars. Je parkeert zo gratis en dichtbij de ontvangstruimte van de Runway Run.

 • 2. Welke veiligheidsmaatregelen zijn er getroffen?

  De Runway Run vindt plaats op het besloten vliegveld Teuge en is alleen toegankelijk vanaf de voorzijde van het MAF-kantoor (De Zanden 57a). De run vindt plaats op een gesloten parcours van 2,5 kilometer (landingsbaan + taxibaan). Rondom de baan zijn (beveiligings-)medewerkers aanwezig om de veiligheid te garanderen.

  EHBO
  Tijdens de run is een EHBO-post aanwezig.

  Toeschouwers
  Ook al is het vliegveld heel groot, is – zoals op andere operationele vliegvelden – niet het hele vliegveld toegankelijk voor toeschouwers. De toeschouwers kunnen vanuit de daarvoor bestemde plekken de deelnemers aanmoedigen! Volg te allen tijde de instructies van de (beveiligings)medewerkers op. Het is een unieke mogelijkheid om de Runway Run op de landingsbaan te mogen houden. Op vliegveld Teuge zijn we aan verschillende veiligheidsregels verbonden. Zo is het bijvoorbeeld van uitermate groot belang dat geen zwerfafval op de landingsbaan terechtkomt, omdat deze in de turbine/motor van een vliegtuig grote schade en veel gevaar zou veroorzaken. Help jij hierop te letten?

  Er moet een vliegtuig landen…
  De landingsbaan is vanaf 20:00 uur gesloten voor luchtverkeer. Het is dan niet meer mogelijk voor vliegtuigen om te vertrekken of te landen op vliegveld Teuge. Mocht er in hoge uitzondering/noodgeval gebruik gemaakt moeten worden van het vliegveld word je hier ter plekke van op de hoogte gebracht. Volg altijd de instructies van de (beveiligings)medewerkers.

 • 3. Hoe ziet de tijdsplanning eruit?
  • 19:30-20:15 uur aankomst
  • 20:30 uur start programma
  • 20:55 uur gezamenlijke warming-up. Heb je meer tijd nodig voor een warming-up, dan is daar de tijd en ruimte voor.
  • 21:00 uur startschot Runway Run
  • 22:00-23:00 uur snack en afronding, nadat de laatste loper over de finish is, gaan we nog kort gezamenlijk afsluiten.
 • 3. Welke maatregelen worden er getroffen bij extreme weersomstandigheden?

  Indien er extreme weersomstandigheden worden verwacht, worden deelnemers uiterlijk een dag van tevoren per e-mail geïnformeerd over de genomen maatregelen.
  Als er tijdens de Runway Run extreme omstandigheden plaatsvinden, worden alle deelnemers verzameld in of bij de MATC-hangaar (tevens kleedruimte).

 • 3. Zijn er eet- en drinkgelegenheden op het terrein?

  Voor deelnemers en toeschouwers is er koffie, thee en water (dit laatste ook tijdens de run) te verkrijgen.

  Voor koffie, thee en snacks wordt er gebruik gemaakt van consumptiemuntjes. Deelnemers krijgen deze bij aanvang van de run. Toeschouwers kunnen deze kopen op het platform vanaf waar zij een prachtig zicht hebben op de run. Na de run wordt er gezorgd voor een lekkere warme hap.

 • 4. Kan ik me nog in schrijven, of iemand anders opgeven?

  Ja, er is nog plek!

 • 4. Wat kan ik als deelnemer zelf doen om mijn veiligheid en die van mijn mededeelnemers te waarborgen?

  Zorg dat je genoeg gegeten en gedronken hebt en een goede warming-up doet voor de start. In aanloop naar het startsein vindt er ook een gezamenlijke warming-up plaats. Houd ook rekening met de weersomstandigheden en bijpassende kleding.

  Wees je ervan bewust dat een outdoor event niet in een klinische omgeving plaatsvindt. Meld je bij de EHBO-post met (schaaf)wonden of eventuele andere fysieke klachten. Krijg je na het evenement klachten, ga dan even langs jouw huisarts.
 • 5. Is het mogelijk om te annuleren en het geld terug te krijgen?

  Als je – door welke omstandigheid dan ook – niet mee kunt doen, kun je een annulering sturen naar evenementen@maf.nl of ons bellen op 055 303 6000.

  Helaas is het niet mogelijk om deelname te annuleren en daarmee het inschrijfgeld terug te krijgen als je staat ingeschreven. Dit is in lijn met de Algemene Voorwaarden, waarmee je akkoord bent gegaan bij je inschrijving. Het inschrijfgeld en binnengehaalde sponsorgeld komen uiteraard ten goede aan de medische vluchten.

 • 6. Hoe kan ik contact opnemen met MAF Runway Run?

  Als je een vraag hebt en je het antwoord niet kunt vinden in de veel gestelde vragen, dan kun je deze stellen via evenementen@maf.nl. We doen ons best om je binnen 3 werkdagen te helpen.

 • 7. Krijg ik een aandenken aan de Runway Run?

  Uiteraard! Bij aankomst op 22 september ontvang jij je Runway Run shirt van ons. Iedereen zal deze tijdens de Runway Run dragen en daarna mag je hem uiteraard!

  Als je de 10 kilometer hebt afgelegd, ontvang je ook nog een mooi extra aandenken aan deze unieke run.

 • 8. Is er tijdsregistratie tijdens de Runway Run?

  Ja. Je ontvangt bij aankomst een startnummer. In het startnummer zit de chip voor tijdsregistratie. Dat maakt de Runway Run nog leuker: loop jij volgend jaar een nog scherpere tijd?

 • 9. Hoe kom ik aan een startnummer?

  Heb jij je ingeschreven voor de Runway Run en tenminste €1.000 aan sponsorgeld via je actiepagina opgehaald? Dan ontvang je op 22 september bij aankomst op het vliegveld een startnummer (en bevestigingsmateriaal). In het startnummer zit ook de chip verwerkt voor je eigen tijdsregistratie.

 • Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?

  Wat super dat je interesse hebt om als vrijwilliger te helpen!
  Mail (evenementen@maf.nl) of bel (055 – 303 6000) ons en geef aan welke taak je graag op je wilt nemen.

 • Kan ik als groep deelnemen?

  Ja, dat kan zeker! De minimale groepsgrootte is 10 personen. Ga je rennen met een groep? Geef dan de groepsnaam aan ons door en we maken een groep voor jou aan in het actieplatform! Op die manier kunnen alle renners aangeven dat ze bij de groep horen. Als je van ons bericht hebt gekregen dat we de groep hebben aangemaakt, kun je verder met je inschrijving.

  Elke deelnemer van de groep moet zich individueel inschrijven. Elke deelnemer rent 10 km op de landingsbaan.

 • Krijg ik een Runway Run-shirt?

  Absoluut! Als je bij je inschrijving je maat hebt opgegeven, ontvang je bij aankomst op 22 september je Runway Run shirt. Iedereen draagt die tijdens de Runway Run en je mag hem daarna uiteraard houden!

  Klopt je maat niet? Dan kun je hem ter plekke omruilen voor een goede maat (mits op voorraad).

 • Mag ik met koptelefoon gaan rennen?

  Het is geen probleem om de Runway Run met een koptelefoon te rennen. Er zullen tijdens de run geen essentiële mededelingen worden gedaan, die je hierdoor zou missen. Voor en na de run kunnen dit soort mededelingen wel worden gedaan.

 • Mag ik toeschouwers meenemen?

  Ja, als deelnemer kun je 3 toeschouwers meenemen. De toeschouwers kunnen aan de zijlijn van het parcours de deelnemers aanmoedigen! Let wel op: ook al is vliegveld Teuge heel groot is niet het hele vliegveld toegankelijk voor toeschouwers. Het is een unieke mogelijkheid om de Runway Run op de landingsbaan te mogen houden.

  Op vliegveld Teuge zijn we aan verschillende veiligheidsregels verbonden. Zo is het bijvoorbeeld van uitermate groot belang dat er geen zwerfafval op de landingsbaan terechtkomt, omdat deze in de turbine/motor van een vliegtuig grote schade en veel gevaar zou veroorzaken. Help je ons door dit ook aan je toeschouwers door te geven?

 • Vanaf hoe laat is het terrein geopend?

  Je bent van harte welkom vanaf 20:15 uur. Je hebt dan ruim de tijd je om te kleden in de hangaar (navigeer naar De Zanden 57 in Teuge en volg ter plekke de aanwijzingen).

  Om 20:50 begint de gezamenlijke warming-up. Ben je gewend een wat langere warming-up dan is daar vanaf 20:15 ruim voldoende tijd en ruimte voor.

  Om 21:00 klinkt het startsein voor de Runway Run!

 • Waarom is het Runway Run International?

  Hoe gaaf: ook andere landen waar MAF gevestigd is, zijn enthousiast over het concept van de Runway Run! Dit najaar zal niet alleen in Nederland (Teuge) maar ook in Zwitserland en Engeland een Runway Run worden gehouden. Daarom krijgt de Runway Run vanaf nu een nieuwe naam: Runway Run International!

 • Waarvoor loop ik de Runway Run?

  Je rent de Runway Run om samen meer dan 2.000 medische vluchten mogelijk te maken in Afrika en Azië. Dit kunnen ambulancevluchten, mobiele medische klinieken en andere medisch gerelateerde vluchten zijn. Door dokters of patiënten te vliegen, krijgen mensen in de meest afgelegen gebieden medische zorg die zo dringend nodig is en die anders onbereikbaar blijft. Mocht er meer geld binnenkomen dan voor dit project nodig is, zal het geld worden besteed waar dit het meest nodig is.

 • Wat is de minimumleeftijd voor deelname?

  Deelname aan de MAF Runway Run is mogelijk vanaf 16 jaar. Voor jongeren in de leeftijd van 16 t/m 17 jaar is toestemming van ouders nodig.

 • Wat is de Runway Run?

  De Runway Run is een unieke sponsorloop bestaande uit 4 rondes à 2,5 km op de landingsbaan op Teuge International Airport. Deelnemers halen tenminste € 1.000,- per persoon op en maken hiermee medische vluchten mogelijk voor mensen die in de meest afgelegen gebieden van Afrika en Azië. Voor deze mensen is een vlucht met het vliegtuig levensreddend, maar onbetaalbaar. Dankzij de deelnemers van de Runway Run hoeven deze mensen geen dagenlange tocht door onveilig gebied te maken, maar kunnen zij veilig en efficiënt naar een ziekenhuis of kliniek worden gebracht. Samen willen we meer dan 2.000 medische vluchten mogelijk maken.

  Deelnemers krijgen een onvergetelijke ervaring door op een, normaal voor particulieren afgesloten, landingsbaan te rennen. In de najaarsschemering wordt dit een herinnering die je niet meer kwijtraakt.

 • Wat kost deelname aan Runway Run?

  Een inschrijving kost €25,-, daarnaast haal je €1.000,- euro sponsorgeld op om samen meer dan 2.000 medische vluchten mogelijk te maken.