Leuk dat je ‘MAF’ wilt doen!

Maak jouw leerlingen onderdeel van een nieuw vliegtuig

Met een eenvoudige aftekenkaart sparen kinderen voor vliegtuigonderdelen én voor een leuk cadeautje voor zichzelf (van sleutelhanger tot een bezoek aan de MAF-hangaar). We hebben het voor jou heel makkelijk gehouden: je school krijgt een eigen, unieke QR-code waardoor je als school niet meer met contant geld hoeft te werken.

Natuurlijk komen we graag vertellen over wat MAF in Madagaskar doet en waarom het nieuwe vliegtuig belangrijk is. Vraag hier de gastles aan.

Sparen met je klas

Ben je een juf of meester en zou je graag willen sparen met je klas? Dat kan door middel van ons ‘brandstof sparen’pakket. Spaar met spaarkaarten en de leerlingen sparen zo ook voor cadeautjes. Of spaar met de brandstofspaarton. Daarnaast is het ook mogelijk om een gastles aan te vragen. Benieuwd hoe het pakket eruit ziet?

Leuke downloads

Voorleesverhalen

De piloten van MAF vliegen af en aan. En elke vlucht wordt bijgehouden in een logboek. Soms maken ze hele bijzondere vluchten mee. Bijvoorbeeld van een jongen die met z’n zieke vader door de jungle is gelopen om hulp te zoeken. Of Mike die in de zee speelt en dan iets scherps voelt…

Klik op de titel van de alinea om het verhaal te downloaden en de verhalen voor te lezen in de klas of thuis!

Mike en de pijlstaartrog
Dit verhaal gaat over een jongen in Arnhemland. Na schooltijd gaat hij met zijn vrienden spelen in de zee als hij opeens iets voelt… Gebaseerd op een vlucht van Piet Muilwijk in Arnhemland. Geschikt voor kinderen van groep 5-7.

Een wonderlijke vlucht
De vader van Keleman is erg ziek. Hij weet misschien wel iemand die zijn vader kan helpen. Maar gaat dat wel lukken? Gebaseerd op een vlucht van Corné Noordhoek in Papoea-Nieuw-Guinea. Geschikt voor kinderen van groep 4-6.

Nog 28 minuten
… ergens diep verborgen in Papoea-Nieuw-Guinea baante en groep mensen zich een weg door de ondoordringbare jungle. Het is pikdonker. Piloot Piet Muilwijk vliegt voor drie levens die aan een zijden draadje hangen. Geschikt voor kinderen van groep 5-7.

In de jungle gaat het mis
… De kleine Elia loopt met zijn vader door de jungle. Maar dan gaat het mis. Gebaseerd op een vlucht van piloot Rick in Papoea.

Tip: Lees veel meer verhalen in Doe MAF. Liever luisteren dan lezen? Luister dan naar onze podcast luisterverhalen.

Werkstuk-of spreekbeurtpakket

Wil je graag een spreekbeurt geven over MAF? Super! Met dit spreekbeurtpakket houd jij een super gave spreekbeurt of werkstuk over MAF en vliegtuigen én zet je de klas ook aan het werk! Vraag hem nu aan en maak kans op een rondvlucht bij MAF! 

Presentatie aanvragen

Gaat jouw school/klas sparen voor MAF? Dan komen we graag in de klas alles vertellen over MAF en vliegtuigen! Een hele interessante en interactieve les op het niveau van de leerlingen (onder- t/m bovenbouw).

Annika van Oosterom

Projectmedewerker

Telefoon: 055 303 6020