.

Dit is werken bij MAF

Stralend en schitterend komt de zon op in het oosten, de stralen ketsen af op de blinkende Kodiak die de hangaar al uitgereden is. Klaar voor de eerste vlucht van de dag. Passagiers moeten naar een afgelegen dorp gebracht worden, samen met een grote hoeveelheid vracht – zakken rijst, suiker, cement, platen multiplex, kookpotten en allerlei andere zaken die ze daar nodig hebben.

Terwijl het vliegtuig het platform oprijdt, komt er een vliegtuigmonteur uit de hangaar gerend om een lekke band van een ander vliegtuig te vervangen. Die vlucht moet snel gedaan worden omdat er een verzoek is voor een medische evacuatie in een nabijgelegen dorp. De operationeel manager is al bezig om een beschikbare piloot te bellen om zijn schema om te gooien en deze vlucht te doen voordat hij zijn administratie afrondt.

In het kantoor naast de hangaar is een IT-specialist bezig met de MAF VSAT, het grondstation dat verbinding legt met de communicatiesatelliet. De MAF-gezinnen in dit gebied zijn ervan afhankelijk. Dat geldt ook voor andere zendelingen in de dorpen, waaronder Bijbelvertalers die de internetverbinding gebruiken om met hun teams te communiceren en het werk te controleren.

Als alle vliegtuigen tenslotte zijn opgestegen voor hun eerste bestemming van de dag, gaan de MAF-leerkrachten op weg naar school. Ze geven kinderen van de MAF-staf les, waardoor deze op het veld kunnen blijven.

Zo komen allerlei vaardigheden en expertise binnen MAF tot hun recht en dienen mee aan het grote doel, dat mensen op alle plekken van de wereld van Gods Liefde horen en deze ervaren!

.

Ga jij het avontuur aan?

Ben jij klaar om te dienen? Ben je geroepen om overzee aan de slag te gaan in een interculturele context? Of wil je hierover in gesprek? Je bent bij ons aan het juiste adres! We volgen de volgende stappen tot uitzending.

 1. Oriënteren
  Op deze site vind je veel informatie. Bekijk de rollen die je binnen MAF vervullen kunt, of misschien vind je het antwoord op sommige van jouw vragen onder de Veelgestelde vragen. Als je je aanmeldt voor de digitale Experience nieuwsbrief, sturen we je een aantal keer per jaar actuele informatie over luchtvaart, vacatures binnen MAF of bijeenkomsten waar je van harte welkom bent.
 1. Contact zoeken
  Zou je willen dat we met je meedenken of er een rol binnen MAF voor je weggelegd is? Bel of mail Marlies gerust als je concrete vragen hebt. Of vul het Interesseformulier in, zodat we contact met jou zoeken.
 1. Interessebijeenkomst
  Als we je gegevens via het Interesseformulier ontvangen hebben, kunnen we je uitnodigen voor een digitale informatiebijeenkomst. We vertellen jou en de anderen die zich afgelopen maanden aangemeld hebben, alles over MAF, over uitzending en over het traject daarnaartoe.
 1. In gesprek
  We staan in Teuge klaar om met een mok koffie of thee door te praten over wie je bent, wat je drijft en of dat past bij MAF. Wellicht kunnen we een plan uitstippelen voor het vervolg.
 1. Opleiding
  Het kan zijn dat je alles in huis hebt om op het veld ingezet te worden. Maar de kans is ook aanwezig dat je nog enkele papieren moet halen, of dat nu het pilotenbrevet, een monteursdiploma of bewijs van IT-bijscholing is. Je gaat aan de slag bij de vliegschool, bij de opleidingen tot vliegtuigmonteur, of bij nog andere opleidingen. Ondertussen blijven we in gesprek en word je voor onze ontmoetingsdagen uitgenodigd.
 1. Selectie
  Na een psychologisch onderzoek en navraag bij referenten, nodigen we je uit voor een selectiegesprek. Bij een positieve uitkomst word je nu officieel MAF-kandidaat en start het voorbereidingstraject!
 1. Vormen achterban
  Je zoekt een team van mensen om je heen die je steunen. Samen met dit team, het Thuis Front Team, benader je je gemeente, familie en vrienden om in gebed en/of financieel bij te dragen aan je uitzending.
 1. Volgen Bijbelschool
  Om toegerust te zijn voor het interculturele werken en getuigen, vragen we je om een Bijbelschool te volgen. Een verrijkende en vormende ervaring!
 1. Uitzending
  Je bent klaar om uitgezonden te worden door je gemeente. Op het veld zien ze uit naar je komst en staan collega’s klaar om je welkom te heten en je te helpen om in de nieuwe cultuur je plek te vinden.

Heb je vragen? Mail ons.

Marlies van Grol

Human Resources

Telefoon: 055 303 6022

Thamar van den Brink

Human Resources

Telefoon: 055 303 6000

 • Op de hoogte blijven over het werken voor MAF in het buitenland? Schrijf je in voor de MAF Experience Nieuwsbrief.

 • Hidden
 • Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met de Privacy statement en Algemene voorwaarden van MAF Nederland