0 items € 0,00

Alle projecten

Ambulance- vluchten

0 18726
Streefbedrag: € 25.000,00
0%

Tussenstand:

Steun deze actie! Klik op een bedrag.

Anders, nl.

Bevallen midden in de jungle?

 

Acties voor dit project:

Medische evacuatie

U belt 112, maar in 30 landen bellen ze MAF! Elk jaar verwachten we meer dan 2.000 telefoontjes voor een ambulancevlucht.

Verhalen van onze piloten

Onze piloten schrijven af en toe zelf over hun eigen ervaringen met medische evacuaties. Het ene verhaal bijzonderder dan de ander. Lees hieronder de verhalen en/of volg onze piloten via hun nieuwsbrieven. 


'Een vrouw was de dag ervoor bevallen van een baby, maar de tweede baby zat vast in haar buik.' Lees het verhaal'Verschillende inzittenden raakten ernstig gewond en moesten voor verdere verzorging naar een ziekenhuis in Nairobi gevlogen worden.' Lees het verhaal'Het was een zorgwekkende situatie, maar gelukkig waren wij als MAF op deze plek aanwezig.' Lees het verhaal
 
Timor-Leste
Het Ministerie van Volksgezondheid van Timor-Leste koos MAF als enige vliegmaatschappij voor alle ambulancevluchten op het eiland. Sinds 2014 heeft MAF twee vliegtuigen en twee piloten beschikbaar en op 11 april 2016 werd de 1000e ambulancevlucht in 9 jaar tijd gevlogen.

Papoea Nieuw Guinea
In dit bergachtige land met weinig wegen, vliegt MAF 500 ambulancevluchten per jaar.

Kalimantan
Piloot Dave Forney doet de ambulancevluchten graag met de Kodiak, omdat de cabine ruimer is en alle stoelen gemakkelijk verwijderd kunnen worden om plaats te maken voor brancards. Bekijk de korte film.

Piloot Dave Forney: “Een routinevlucht kan zo maar omslaan in een spoedklus. Zo kreeg ik een oproep om een zwangere vrouw op te pikken die op het punt stond te bevallen van een tweeling. Vanwege levensbedreigende complicaties was haast geboden! Gelukkig waren we op tijd en konden we de aanstaande moeder naar Tarakan brengen waar een ambulance stond te wachten.”

Red levens met uw gebed!
Als elke seconde telt, is er de spanning bij de piloot en de patiënt of alles goed zal gaan. Bid u vandaag voor veilige ambulancevluchten en levensreddende zorg voor de patiënten?
 
 

De beelden van ambulancevluchten

Hoe het echt gaat in de afgelegen gebieden.

Dit is een reconstructie van een ambulancevlucht in Timor-Leste. Een zwangere vrouw die vanwege complicaties naar het ziekenhuis moet. Dit is het hele proces van een ambulancevlucht. In deze video wordt het allemaal uitgelegd en kun je het stapsgewijs zien: