0 items € 0,00

Alle projecten

Ambulance- vluchten

Tussenstand:

0 48720
Streefbedrag: € 50.000,00
0

Steun deze actie! Klik op een bedrag.

Anders, nl.

Acties voor dit project:

U belt 112, maar in 30 landen bellen ze MAF!

In 2017 verwachten we 2.000 telefoontjes voor een ambulancevlucht.

Hartelijk dank voor uw gift, namens Joel, Frida en allen die hulp ontvingen!
In o.a. Papoea Nieuw Guinea, Oeganda, Liberia, Kalimantan en Mongolië.

RED EEN LEVEN
Sponsor 1 of meer ambulancevliegminuten à € 28,50.

Projectbedrag: € 50.000
Uw gift wordt 100% besteed aan dit project.

  Elke seconde telt!

MAF brengt ons dokters!

10 maart 2017 Christine

MAF piloot Kirstein Combrink geniet er van als de kliniek Gorimba vol zit met moeders en baby’s. Als zij op tijd een vaccin krijgen kan 80% genezen van cholera of andere ziekten. "Het vliegtuig is niet groot, daarom help ik het medische team op hun maandelijkse medische safari dagen.”

80% geneest van cholera
Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie sterven er jaarlijks tussen de 28.000 en 142.000 mensen aan de gevolgen van cholera. Gelukkig geneest echter tachtig procent van de cholera patiënten na toediening van medicijnen. Daarom is het MAF Tanzania er alles aan gelegen om medicijnen en verplegend personeel naar de Zuid Maassai te brengen. In het afgelegen christelijke dorpje Katahe werd in 2016 zelfs het nachtverblijf van MAF piloten tijdens een cholera-uitbraak ingericht als medische hulppost voor de behandeling van zieke mensen en het toedienen van vaccinaties. Cholera is een bacteriële infectie die opgelopen wordt door vervuild water of verontreinigd voedsel. Bij het uitblijven van snelle behandeling, kan door uitdroging en plotselinge bloeddrukdaling de dood binnen enkele uren intreden.Al 10 jaar Haydom Safari
De maandelijkse medische kliniek wordt gehouden in het huis van de lokale evangelist, Emmanuel Sarwat. Hij komt uit de Iraqw stam en kan de Barabaig mensen in hun eigen taal het Evangelie uitleggen. ‘Vliegen voor Leven’ is de drijfveer van MAF en medische partners om in Tanzania het aantal cholera slachtoffers te beperken. MAF Tanzania vliegt al sinds 2007 op verzoek van de Norwegian Lutheran Mission zendingsorganisatie maandelijkse medische safari's met het Haydom Lutheran Hospital als uitvalsbasis. Ook wordt de lokale bevolking voorgelicht hoe ze cholera kunnen voorkomen. Dankzij de voortdurende beschikbaarheid van MAF, begint dit levensreddende werk langzaam haar vruchten af te werpen.

In Nederland is één telefoontje voldoende om een zwangere moeder of ernstig ziek kind bij de dokter te krijgen. In Tanzania rekenen moeders en kinderen elke maand op het MAF vliegtuig.

Hartelijke groet en dank voor u steun, namens

Kirstein Combrink en het medische team van Haydom

Haydom Safari vluchten 2017
Vlieguren:          100 uur
Giften nodig:     145.000 euro

 
 
 

MAF geeft zwaar gehandicapte mensen hoop!

22 januari 2017 ChristineDe 23 jarige Oyantoya is dankbaar voor MAF en de fysiohulp van Reaching the Light. Door haar spastische verlammingsverschijnselen heeft ze jarenlang op bed gelegen. Dankzij de MAF vluchten krijgt Oyantoya nu de hulp die ze nodig heeft. Ze hoopt dat haar droom uitkomt en ze straks weer zelfstandig kan eten, en misschien kan zitten!

MAF Mongolië is het koudste en meest uitgestrekte van alle MAF-programma’s. Vluchten duren soms wel 5 uur en de laagst gemeten vliegtemperatuur is min 54 graden Celsius.

De EO filmde het werk van MAF Mongolië tijdens een strenge winter. Carla van Weelie: "Het is zonder twijfel een barre omgeving, die mensen zwaar op de proef stelt. Maar iedere keer als het MAF vliegtuig komt, verschijnt er een glimlach op de gezichten van deze kwetsbare mensen. Dat zegt genoeg.

Bekijk de EO Metterdaad film die in het winterse Mongolië is gemaakt over het werk van Reaching the Light fysiohulp.
www.maf.nl/mongolie
(de MAF film start vanaf de 7e minuut)

Winterse vluchten naar Mongolië!

24 januari 2017 Christine

Moeders en gehandicapte kinderen in Mongolië leven, dankzij de gratis medische vluchten van MAF en de gratis fysiobehandeling van Reaching the Light fysiotherapeuten. Mongoolse gezinnen ervaren Gods liefde in deze hartverwarmende hulp, dankzij uw giften en gebeden. “Ik ben zó blij dat mijn kleindochter na twee weken therapie nu zelf iets kan pakken en al een paar stapjes kan lopen.”
 

Babysterfte is een stille ramp!

02 januari 2017 Christine

Babysterfte is een stille ramp die zich elke 6 seconden voltrekt in de wereld. Oorzaak: het ontbreken van goede medische zorg en begeleiding.

In Nederland bellen we 112
Of rijden zelf in vliegende vaart naar een ziekenhuis. Dat is voor zwangere vrouwen in het bergachtige Papoea Nieuw Guinea niet weggelegd. In Balimo is geen ziekenhuis. Voor zwangere vrouwen met complicaties telt elke seconde..
... vier dagen lopen is echt geen optie!

De MAF ambulancevlucht vliegt uit!
Ook op een vrije zaterdag stapt piloot Luke Newell in het vliegtuig. Drie zwangere vrouwen op stretchers vliegt hij met spoed naar het ziekenhuis. Een paar dagen later vertelt dokter Sharon aan MAF, dat de vlucht het leven had gered van drie jonge moeders!

Bedankt namens blije moeders uit PNG!
Moeders Tunibato, Elsie en Sobowayato en hun  pasgeboren baby’s maken het goed!

 
Timor-Leste
Het Ministerie van Volksgezondheid van Timor-Leste koos MAF als enige vliegmaatschappij voor alle ambulancevluchten op het eiland. Sinds 2014 heeft MAF twee vliegtuigen en twee piloten beschikbaar en op 11 april 2016 werd de 1000e ambulancevlucht in 9 jaar tijd gevlogen.

Papoea Nieuw Guinea
In dit bergachtige land met weinig wegen, vliegt MAF 500 ambulancevluchten per jaar.

Kalimantan
Piloot Dave Forney doet de ambulancevluchten graag met de Kodiak, omdat de cabine ruimer is en alle stoelen gemakkelijk verwijderd kunnen worden om plaats te maken voor brancards. Bekijk de korte film.

Piloot Dave Forney: “Een routinevlucht kan zo maar omslaan in een spoedklus. Zo kreeg ik een oproep om een zwangere vrouw op te pikken die op het punt stond te bevallen van een tweeling. Vanwege levensbedreigende complicaties was haast geboden! Gelukkig waren we op tijd en konden we de aanstaande moeder naar Tarakan brengen waar een ambulance stond te wachten.”
 

Red levens met uw gebed!

Als elke seconde telt, is er de spanning bij de piloot en de patiënt of alles goed zal gaan. Bid u vandaag voor veilige ambulancevluchten en levensreddende zorg voor de patiënten?