0 items € 0,00

Alle projecten

Ambulance- vluchten

0 18405
Streefbedrag: € 40.000,00
0%

Tussenstand:

Steun deze actie! Klik op een bedrag.

Anders, nl.

Acties voor dit project:

Medische evacuatie

U belt 112, maar in 30 landen bellen ze MAF! Elk jaar verwachten we meer dan 2.000 telefoontjes voor een ambulancevlucht.
Timor-Leste
Het Ministerie van Volksgezondheid van Timor-Leste koos MAF als enige vliegmaatschappij voor alle ambulancevluchten op het eiland. Sinds 2014 heeft MAF twee vliegtuigen en twee piloten beschikbaar en op 11 april 2016 werd de 1000e ambulancevlucht in 9 jaar tijd gevlogen.

Papoea Nieuw Guinea
In dit bergachtige land met weinig wegen, vliegt MAF 500 ambulancevluchten per jaar.

Kalimantan
Piloot Dave Forney doet de ambulancevluchten graag met de Kodiak, omdat de cabine ruimer is en alle stoelen gemakkelijk verwijderd kunnen worden om plaats te maken voor brancards. Bekijk de korte film.

Piloot Dave Forney: “Een routinevlucht kan zo maar omslaan in een spoedklus. Zo kreeg ik een oproep om een zwangere vrouw op te pikken die op het punt stond te bevallen van een tweeling. Vanwege levensbedreigende complicaties was haast geboden! Gelukkig waren we op tijd en konden we de aanstaande moeder naar Tarakan brengen waar een ambulance stond te wachten.”

Red levens met uw gebed!
Als elke seconde telt, is er de spanning bij de piloot en de patiënt of alles goed zal gaan. Bid u vandaag voor veilige ambulancevluchten en levensreddende zorg voor de patiënten?