0 items € 0,00

Alle projecten

Ambulance- vluchten

Tussenstand:

0 28343
Streefbedrag: € 25.000,00
0

Steun deze actie! Klik op een bedrag.

Anders, nl.

Wij bellen 112 voor levensreddende hulp. Of gaan naar de huisarts op de hoek voor medicijnen. In de 30 MAF landen in Afrika en Azië bellen ouders van een ernstig ziek kind MAF voor een ambulancevlucht. Voor baby Joel was de ambulancevlucht en de huidtransplantatie levensreddend.

Voor 2.000 levensbedreigende situaties... vliegt MAF om te redden!

  Elke seconde telt!


Uw gift is levensreddend!

MAF geeft zwaar gehandicapte mensen hoop!

22 januari 2017 ChristineDe 23 jarige Oyantoya is dankbaar voor MAF en de fysiohulp van Reaching the Light. Door haar spastische verlammingsverschijnselen heeft ze jarenlang op bed gelegen. Dankzij de MAF vluchten krijgt Oyantoya nu de hulp die ze nodig heeft. Ze hoopt dat haar droom uitkomt en ze straks weer zelfstandig kan eten, en misschien kan zitten!

MAF Mongolië is het koudste en meest uitgestrekte van alle MAF-programma’s. Vluchten duren soms wel 5 uur en de laagst gemeten vliegtemperatuur is min 54 graden Celsius.

De EO filmde het werk van MAF Mongolië tijdens een strenge winter. Carla van Weelie: "Het is zonder twijfel een barre omgeving, die mensen zwaar op de proef stelt. Maar iedere keer als het MAF vliegtuig komt, verschijnt er een glimlach op de gezichten van deze kwetsbare mensen. Dat zegt genoeg.

Bekijk de EO Metterdaad film die in het winterse Mongolië is gemaakt over het werk van Reaching the Light fysiohulp.
www.maf.nl/mongolie
(de MAF film start vanaf de 7e minuut)

Winterse vluchten naar Mongolië!

24 januari 2017 Christine

Moeders en gehandicapte kinderen in Mongolië leven, dankzij de gratis medische vluchten van MAF en de gratis fysiobehandeling van Reaching the Light fysiotherapeuten. Mongoolse gezinnen ervaren Gods liefde in deze hartverwarmende hulp, dankzij uw giften en gebeden. “Ik ben zó blij dat mijn kleindochter na twee weken therapie nu zelf iets kan pakken en al een paar stapjes kan lopen.”
 

Babysterfte is een stille ramp!

02 januari 2017 Christine

Babysterfte is een stille ramp die zich elke 6 seconden voltrekt in de wereld. Oorzaak: het ontbreken van goede medische zorg en begeleiding.

In Nederland bellen we 112
Of rijden zelf in vliegende vaart naar een ziekenhuis. Dat is voor zwangere vrouwen in het bergachtige Papoea Nieuw Guinea niet weggelegd. In Balimo is geen ziekenhuis. Voor zwangere vrouwen met complicaties telt elke seconde..
... vier dagen lopen is echt geen optie!

De MAF ambulancevlucht vliegt uit!
Ook op een vrije zaterdag stapt piloot Luke Newell in het vliegtuig. Drie zwangere vrouwen op stretchers vliegt hij met spoed naar het ziekenhuis. Een paar dagen later vertelt dokter Sharon aan MAF, dat de vlucht het leven had gered van drie jonge moeders!

Bedankt namens blije moeders uit PNG!
Moeders Tunibato, Elsie en Sobowayato en hun  pasgeboren baby’s maken het goed!

 

Zal Frieda 't redden?

07 oktober 2016 Christine

In medische noodgevallen telt elke seconde. Een reis per auto over de bergen is dan geen optie in Papoea Nieuw Guinea. MAF zorgt voor snel en goed vervoer naar het ziekenhuis: de ambulancevlucht!

De vierjarige Frieda was al drie weken ziek en zonder medische hulp raakte ze vanaf haar nek verlamd door een acute spierverlamming. Zelfstandig ademhalen lukte ook niet meer. De twee dichtstbijzijnde ziekenhuizen in Kudjip en Mount Hagen konden haar niet helpen. In Port Moresby was een intensive care afdeling beschikbaar, maar dat was twee uur vliegen...

MAF vliegt om te redden
Om het leven van dit meisje te redden, ging piloot Mike Davis op zijn vrije middag de ambulancevlucht doen!
Frieda werd tijdens de vlucht medisch begeleid door dokter Bill McCoy en anesthesist David Wang. Na het aanbrengen van buisjes in haar longen, kon handmatige beademing gedurende de vlucht plaatsvinden. Voor vertrek was in Port Moresby al een ambulance besteld. Voor het geval dit voertuig weer eens kuren zou krijgen, stond het MAF-busje ook klaar. Een paar uur na de landing is de ambulance-auto nog in geen velden of wegen te bekennen. Daarom rijdt MAF met Frieda in het busje naar het ziekenhuis. Daar aangekomen wordt ze direct aangesloten op beademings-apparatuur. Voor de arts en anesthesist een hele geruststelling dat het meisje nu in goede, gespecialiseerde handen is.

Zeldzame ziekte
Frieda bleek te lijden aan een zeldzame ziekte die bijna alleen voorkomt bij kinderen tussen drie en zes jaar in het Banz-gebied. Jaren daarvoor had MAF een zesjarige jongen met dezelfde symptomen met spoed naar een ziekenhuis overgevlogen. Zestien jaar later schreef de volledig herstelde patiënt een bedankbrief aan dokter Bill McCoy die hem had behandeld.

En hoe is het met Frieda?
Die is gelukkig volledig hersteld en weer thuis! Zonder de ambulancevlucht van MAF had dat wel eens heel anders af kunnen lopen.
 
Timor-Leste
Het Ministerie van Volksgezondheid van Timor-Leste koos MAF als enige vliegmaatschappij voor alle ambulancevluchten op het eiland. Sinds 2014 heeft MAF twee vliegtuigen en twee piloten beschikbaar en op 11 april 2016 werd de 1000e ambulancevlucht in 9 jaar tijd gevlogen.

Papoea Nieuw Guinea
In dit bergachtige land met weinig wegen vliegt MAF 500 ambulancevluchten per jaar.

Kalimantan
Piloot Dave Forney doet de ambulancevluchten graag met de Kodiak, omdat de cabine ruimer is en alle stoelen gemakkelijk verwijderd kunnen worden om plaats te maken voor brancards. Bekijk de korte film.

Piloot Dave Forney: “Een routinevlucht kan zo maar omslaan in een spoedklus. Zo kreeg ik een oproep om een zwangere vrouw op te pikken die op het punt stond te bevallen van een tweeling. Vanwege levensbedreigende complicaties was haast geboden! Gelukkig waren we op tijd en konden we de aanstaande moeder naar Tarakan brengen waar een ambulance stond te wachten.”
Wij bellen 112, zij bellen MAF!

In 2017 verwachten we 2.000 telefoontjes voor een ambulancevlucht.

Helpt u met een gift, dan komt MAF snel te hulp in 30 MAF landen!

Hartelijk dank namens Joel, Frida en allen die hulp ontvingen!

In o.a. Papoea Nieuw Guinea, Oeganda, Liberia, Kalimantan en Mongolië.

RED EEN LEVEN
Sponsor 1 of meer ambulancevliegminuten à € 28,50.

Projectbedrag: € 50.000

Uw gift wordt 100% besteed aan dit project.
Vanaf € 1.000 euro ontvangt u een projectrapportage.