0 items € 0,00

Alle projecten

Ambulance- vluchten

Tussenstand:

0 50891
Streefbedrag: € 50.000,00
0

Steun deze actie! Klik op een bedrag.

Anders, nl.

Acties voor dit project:

U belt 112, maar in 30 landen bellen ze MAF!

In 2017 verwachten we 2.000 telefoontjes voor een ambulancevlucht.

Hartelijk dank voor uw gift, namens Joel, Frida en allen die hulp ontvingen!
In o.a. Papoea Nieuw Guinea, Oeganda, Liberia, Kalimantan en Mongolië.

RED EEN LEVEN
Sponsor 1 of meer ambulancevliegminuten à € 28,50.

Projectbedrag: € 50.000
Uw gift wordt 100% besteed aan dit project.

  Elke seconde telt!

MAF brengt ons dokters!

10 maart 2017 Christine

MAF piloot Kirstein Combrink geniet er van als de kliniek Gorimba vol zit met moeders en baby’s. Als zij op tijd een vaccin krijgen kan 80% genezen van cholera of andere ziekten. "Het vliegtuig is niet groot, daarom help ik het medische team op hun maandelijkse medische safari dagen.”

80% geneest van cholera
Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie sterven er jaarlijks tussen de 28.000 en 142.000 mensen aan de gevolgen van cholera. Gelukkig geneest echter tachtig procent van de cholera patiënten na toediening van medicijnen. Daarom is het MAF Tanzania er alles aan gelegen om medicijnen en verplegend personeel naar de Zuid Maassai te brengen. In het afgelegen christelijke dorpje Katahe werd in 2016 zelfs het nachtverblijf van MAF piloten tijdens een cholera-uitbraak ingericht als medische hulppost voor de behandeling van zieke mensen en het toedienen van vaccinaties. Cholera is een bacteriële infectie die opgelopen wordt door vervuild water of verontreinigd voedsel. Bij het uitblijven van snelle behandeling, kan door uitdroging en plotselinge bloeddrukdaling de dood binnen enkele uren intreden.Al 10 jaar Haydom Safari
De maandelijkse medische kliniek wordt gehouden in het huis van de lokale evangelist, Emmanuel Sarwat. Hij komt uit de Iraqw stam en kan de Barabaig mensen in hun eigen taal het Evangelie uitleggen. ‘Vliegen voor Leven’ is de drijfveer van MAF en medische partners om in Tanzania het aantal cholera slachtoffers te beperken. MAF Tanzania vliegt al sinds 2007 op verzoek van de Norwegian Lutheran Mission zendingsorganisatie maandelijkse medische safari's met het Haydom Lutheran Hospital als uitvalsbasis. Ook wordt de lokale bevolking voorgelicht hoe ze cholera kunnen voorkomen. Dankzij de voortdurende beschikbaarheid van MAF, begint dit levensreddende werk langzaam haar vruchten af te werpen.

In Nederland is één telefoontje voldoende om een zwangere moeder of ernstig ziek kind bij de dokter te krijgen. In Tanzania rekenen moeders en kinderen elke maand op het MAF vliegtuig.

Hartelijke groet en dank voor u steun, namens

Kirstein Combrink en het medische team van Haydom

Haydom Safari vluchten 2017
Vlieguren:          100 uur
Giften nodig:     145.000 euro

 
 
 
Timor-Leste
Het Ministerie van Volksgezondheid van Timor-Leste koos MAF als enige vliegmaatschappij voor alle ambulancevluchten op het eiland. Sinds 2014 heeft MAF twee vliegtuigen en twee piloten beschikbaar en op 11 april 2016 werd de 1000e ambulancevlucht in 9 jaar tijd gevlogen.

Papoea Nieuw Guinea
In dit bergachtige land met weinig wegen, vliegt MAF 500 ambulancevluchten per jaar.

Kalimantan
Piloot Dave Forney doet de ambulancevluchten graag met de Kodiak, omdat de cabine ruimer is en alle stoelen gemakkelijk verwijderd kunnen worden om plaats te maken voor brancards. Bekijk de korte film.

Piloot Dave Forney: “Een routinevlucht kan zo maar omslaan in een spoedklus. Zo kreeg ik een oproep om een zwangere vrouw op te pikken die op het punt stond te bevallen van een tweeling. Vanwege levensbedreigende complicaties was haast geboden! Gelukkig waren we op tijd en konden we de aanstaande moeder naar Tarakan brengen waar een ambulance stond te wachten.”
 

Red levens met uw gebed!

Als elke seconde telt, is er de spanning bij de piloot en de patiënt of alles goed zal gaan. Bid u vandaag voor veilige ambulancevluchten en levensreddende zorg voor de patiënten?