Verder dan ver! Daar waar de Afrikaanse zon ondergaat, waar de jungle van Papoea geen einde kent en de Surinaamse rivieren alsmaar blijven stromen. Daar vliegen wij. Iedereen bereiken met Gods Liefde, die droom leeft sinds 1945. De droom vraagt het uiterste, maar dat is het waard. Vliegen op de limieten, opereren in gevaarlijke gebieden, werken met precisie en discipline, leven onder moeilijke omstandigheden.  

Stap in de cockpit, start de motor en stijg op… naar de MAF Open Dag! We brengen het uiterste van de aarde naar Nederland. Ga mee in de verhalen, ervaar de jungle met je eigen zintuigen en denk erover na wat “naar het uiterste” voor jouw leven betekent. 

Een groot aantal piloten, monteurs en IT’ers is op de Open Dag aanwezig. Tijdens indrukwekkende seminars vertellen zij wat ‘naar het uiterste’ voor hen betekent. Ook Mercy Ships, Wycliffe en ZOA zijn op bezoek en vertellen hoe zij hun werk doen op de meest uitdagende plekken ter wereld. 

Vliegen voor MAF: serieus?
Ben jij serieus geïnteresseerd om piloot te worden bij MAF? Dan biedt de bushvliegschool MATC tijdens de Open Dag een introductie seminar over alle ins en outs van de opleiding en een rondleiding aan. MATC is de enige MAF vliegschool in Europa en leidt toekomstige MAF-piloten op. Voor deze seminar moet je je opgeven, want vol = vol. Meld je voor 22 juni aan door een mail te sturen naar ops@missionatc.nl met je naam, leeftijd (18-35), opleiding en korte motivatie.

Stap aan boord en zie de Open Dag en de Veluwe vanuit de lucht. Op het moment dat je de cockpit in stapt en het leer van de vliegtuigstoelen ruikt, weet je het: dit ga je niet meer vergeten! De piloot doet zijn laatste checks, start de motor en lijnt op voor takeoff. Dit is wat de piloten en passagiers van MAF dagelijks meemaken. En nu beleef jij het ook! In een rondvlucht van 15-20 minuten ervaar je hoeveel afstand je af kan leggen door de lucht en hoe de wereld er van boven uitziet.    

Rondvlucht tickets bestel je hier!

Let op: reserveer eerst tickets voor de Open Dag en dan pas een rondvlucht ticket. Hier vind je meer informatie over de rondvluchten en de voorwaarden!

Dilemma…

Met wat voor dilemma’s krijg je te maken als je opeens aan de andere kant van de wereld woont? En welke dilemma’s doemen op als je achter de stuurknuppel in de cockpit zit? Kom erachter in de ‘Dilemmatent’. Het eerste dilemma: durf je hier naar binnen?

Dit wordt gaaf! Kinderen hebben een compleet eigen programma! Tijdens dit programma gaan zij zelf aan de slag met de vaardigheden die een MAF-piloot moet hebben. Ze doen spellen, knutselen, luisteren naar een verhaal en leven zich uit op het afgesloten kinderterrein.   

Terwijl de kinderen zich vermaken in het kinderprogramma heb je precies de tijd om ongestoord twee seminars te volgen of rond te lopen langs alles wat te zien en te beleven is.  

Het kinderprogramma is voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Reserveren voor het kinderprogramma is verplicht (vol=vol)!  

Kinderprogramma tickets bestel je hier!

Let op: reserveer eerst tickets voor de Open Dag en dan pas voor het kinderprogramma. 
Deelname aan het kinderprogramma is op eigen risico.

Leer vliegen van een piloot bij ‘de theorie van het vliegen’. Voer dan je eigen MAF-vlucht uit met de vliegsimulator en een aantal nieuwe MAF-spellen! 

Junglepad

Lopen versus vliegen. Is het verschil nou echt zo groot? Probeer het zelf uit! Durf jij het junglepad vol gevaren aan, of ga je liever vliegensvlug via de landingsbaan?

In Oeganda eten ze het alsof het chips is… durf jij een sprinkhaan te eten? Probeer het op de Open Dag. Natuurlijk kun je ook gewoon een patatje eten of wat anders lekkers.  

Algemeen

 • Hoe kan ik contact opnemen met MAF Open Dag?   

  Als je een vraag hebt en je het antwoord niet kunt vinden in de veel gestelde vragen, dan kun je deze stellen via evenementen@maf.nl. We doen ons best om je binnen 3 werkdagen te helpen.  

 • Kan ik mijn hond meenemen naar de Open Dag?

  Helaas kun je jouww hond niet meenemen naar de Open Dag. Dit vanwege de drukte en gebrek aan faciliteiten voor dieren. We hopen op je begrip.

 • Kan MAF nog hulp gebruiken voor de Open Dag?  

  De MAF Open Dag is mogelijk door de inzet van onze vele enthousiaste vrijwilligers. We zijn nog opzoek naar extra help bij de voorbereiding en tijdens de Open Dag. Wil je meehelpen, geef je dan hier op als vrijwilliger voor deze mooie dag.

 • Waar is de Open Dag? 

  De Open Dag is dichtbij MAF Nederland in Teuge. Het adres is De Zanden 167, 7395 PG Teuge.  

 • Waar kan ik parkeren?  

  Navigeer naar MAF (De Zanden 57 in Teuge). Ter plekke volg je de instructies van de verkeersregelaars. Je parkeert zo gratis en dichtbij de Open Dag. 

 • Wanneer is de Open Dag?  

  De Open Dag is op 6 juli 2024. Van 09:30 tot 17:00 uur.  

Faciliteiten

Open Dag Tickets

 • Hoe kan ik mijn ticket annuleren?  

  Wat jammer dat je niet komt. In dat geval is het belangrijk je tickets te annuleren, zodat we je plek beschikbaar kunnen stellen voor iemand anders.  

  Wil je je ticket annuleren, open dan de bevestigingsmail die je hebt ontvangen. Klik in die e-mail op ‘Ga naar mijn tickets’ en klik vervolgens op ‘Mijn bestelling annuleren’.   

 • Ik ben mijn bevestigingsmail kwijt of heb er geen ontvangen.  

  Als je jouw bevestigingsmail kwijt bent of je hebt de mail nooit ontvangen, dan kun je contact opnemen met evenementen@maf.nl. Vermeld jouw naam en het e-mailadres waarmee je jouw reservering hebt gedaan.  

 • Ik kom toch wat later of eerder aan dan het tijdsblok waarvoor ik geboekt heb, en nu?  

  Vanwege het grote aantal bezoekers dat we verwachten, proberen we de bezoekers over de dag te verspreiden. Zo houden we de wachttijd bij de entree zo kort mogelijk en heeft iedereen de gelegenheid om naar de seminars naar zijn of haar keuze te gaan. We willen je daarom verzoeken zoveel als mogelijk binnen het gereserveerde tijdsblok aan te komen. Verwacht je wat eerder of later aan te komen dan je had gereserveerd, dan hoef je geen wijzigingen te doen in je ticket.

 • Kan ik mijn tijdsblok nog wijzigen?  

  Als het blok waar je graag naartoe wilt vol zit, is het niet mogelijk om het tijdsblok te wijzigen.  

 • Kan ik ook spontaan naar de Open Dag komen?  

  Je kan spontaan naar de Open Dag komen, maar we kunnen helaas niet garanderen dat je nog een gratis entree ticket kunt reserveren bij aankomst. Er is een beperkt aantal bezoekers mogelijk tijdens de Open Dag. Wil je er zeker van zijn dat je gewoon naar de Open Dag kan komen, reserveer dan een entree ticket van te voren. 

 • Moet ik me aanmelden voor de Open Dag?  

  Aangezien er een beperkt aantal plekken beschikbaar is voor de Open Dag moet je je van tevoren aanmelden. Dit doe je door een gratis entree ticket te reserveren via de site. Je kunt zelf aangeven hoeveel tickets je wilt bestellen. Je kunt dus ook meteen voor vrienden of het hele gezin bestellen. Bij aankomst worden deze tickets gescand.   

Rondvluchten

 • Hoe kan ik de tijd van mijn ticket voor een rondvlucht wijzigen?   

  Via de bevestiging die je via e-mail ontvangt, kun je klikken op ‘Ga naar mijn tickets’. Je komt nu in een omgeving waar je jouw ticket kunt wijzigen of een aanvraag kan doen deze te annuleren.   

  Voor het wijzigen van jouw tijd, klik je rechts bovenin op ‘Transfer’. Vervolgens klik je op ‘Evenement Wijzigen’ en kun je een tijd kiezen. 

 • Hoe laat moet ik me van tevoren melden bij de Boardingtent?   

  Op jouw ticket staat het tijdstip genoemd van het tijdsblok waarin je een rondvlucht gaat maken. Je meldt je uiterlijk 45 minuten van tevoren bij de Boardingtent zodat we je rustig kunnen inchecken, inplannen en van de juiste informatie kunnen voorzien. 

 • Kan ik me opgeven voor een rondvlucht op de Open Dag?  

  Je aanmelden voor een rondvlucht op de Open Dag kan nog. Dit doe je online via deze link of je koopt een rondvluchtticket op de Open Dag zelf. Op de Open Dag zoek je de rondvlucht balie op om je aan te melden, op schermen wordt aangegeven welk volgnummer zich mag melden (dit nummer krijg je bij de entree van de Open Dag). 

 • Met hoeveel personen zit ik in een vliegtuig?   

  Afhankelijke van de grootte van de vliegtuigen zit je met 3 of 5 passagiers in een vliegtuig. Kom je met meerdere personen vliegen, dan kunnen we niet altijd garanderen dat jullie in hetzelfde vliegtuig zitten. Dit is namelijk afhankelijk van het totale gewicht dat het desbetreffende vliegtuig mag vervoeren. Kinderen vliegen wel altijd onder begeleiding van een ouder/verzorger.   

 • Wanneer mag je (zelfstandig) meevliegen?   

  Vliegen is leuk voor jong en oud. Nederland vanuit de lucht zien is voor iedereen indrukwekkend. Toch zijn er een paar voorwaarden om mee te vliegen. 

  Vliegen voor de allerjongsten  
  Kinderen tot en met vier jaar mogen helaas niet meevliegen. Ook adviseren wij om kinderen van vijf jaar niet te laten meevliegen. Aan boord krijgen de passagiers een grote koptelefoon op om met elkaar te kunnen communiceren, er is veel lawaai van het vliegtuig en de motor. Met al deze afleidende factoren stelt zich de vraag hoeveel een kind nog van het vliegen mee krijgt. Dat heeft wederom gevolgen voor het vliegplezier van de volwassene.   

  Vliegen onder 16 jaar  
  Kinderen onder 16 jaar mogen alleen meevliegen met toestemming van de ouders/verzorgers en onder begeleiding van een volwassene. 

Kinderprogramma

 • Hoelang mag mijn kind naar het kinderprogramma?  

  Het kinderprogramma duurt een uur en vijfenveertig minuten. Na die tijd worden kinderen weer opgehaald bij de uitgang van het kinderprogramma. Natuurlijk kunnen jullie dan nog alles wat er op de Open Dag te zien en te beleven is, bezoeken.   

 • Kan ik mijn ticket voor het kinderprogramma annuleren?

  Kan je toch niet komen? Dat vinden we jammer om te horen. Wil je je ticket annuleren, open dan de bevestigingsmail die je hebt ontvangen. Klik in die e-mail op ‘Ga naar mijn tickets’ en klik vervolgens op ‘Mijn bestelling annuleren’. Zo kunnen we jouw plek aanbieden aan iemand anders.   

 • Voor welke leeftijd is het kinderprogramma?  

  Het kinderprogramma van de MAF Open Dag wordt aangeboden voor kinderen in de leeftijd van 4 – 12 jaar. Het programma wordt afgestemd op deze leeftijden.   

Overig

MAF Open Dag 2022

Open Dag foto’s 2022

Bekijk de foto’s