Er is spoed!

“Ik werkte in onze groentetuin. Opeens hoorde ik in de boom boven mij bladeren ritselen. In een flits zie ik iets uit de boom vallen. Nog voordat ik doorheb wat het is, schiet de pijn door mijn lijf. Een slang! Hij heeft mij in de voet beten. 

Het patroon op de rug kan maar één ding betekenen: gif! Ik probeer op adem te komen, mijn gedachten slaan op hol: ‘ik moet terug naar het dorp. Nu! Een vliegtuig moet komen en mij naar de dokters brengen. Al het andere duurt te lang’. Op een stok leunend strompel ik terug naar het dorp. Mijn familieleden zien mij en hebben meteen door wat er aan de hand is. Mijn kleinzoon rent naar het radiostation, de radio kraakt en hij krijgt gehoor. Het MAF-vliegtuig komt eraan! Mijn blik vertroebelt langzaam, ik voel hoe het gif zich een weg baant vanuit mijn voet omhoog naar mijn been…”

– Petros

Geen alternatief

Soms is het vliegtuig op tijd, soms niet. Maar we proberen het altijd. We geven mensen een kans om voor hun leven te vechten. Petros kreeg deze kans en kan zijn verhaal nu vertellen.