Algemeen

 • 1. Wat is het adres?

  Parkeren

  Navigeer naar MAF, De Zanden 57 in Teuge. Ter plekke volg je de instructies van de verkeersregelaars. Zo parkeer je dichtbij de Runway Run. Parkeren is gratis.

  Runway Run

  De Runway Run vindt plaats op de landingsbaan en taxibaan van Teuge International Airport. Vanaf de parkeerplaats steek je de weg over. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij Vliegschool MATC (De Zanden 59). Toeschouwers kunnen doorlopen naar het kantoor van MAF (De Zanden 57a).
  Volg ter plekke altijd de instructies van verkeersregelaars.

 • 2. Waar kan ik parkeren?

  2. Navigeer naar MAF (De Zanden 57 in Teuge). Ter plekke volg je de instructies van de verkeersregelaars. Je parkeert zo gratis en dichtbij de ontvangstruimte van de Runway Run.

 • 3. Hoe ziet de tijdsplanning eruit?

  De avond is als volgt ingedeeld:
  20:15 uur aankomst
  20:30 uur begin programma
  20:50 uur (gezamenlijke) warming-up. Heb je meer tijd nodig voor een warming-up, dan is daar voldoende tijd en ruimte voor.
  21:00 uur startschot Runway Run
  22:00-23:00 uur snack en afronding, nadat de laatste loper over de finish is, gaan we nog kort gezamenlijk afsluiten.

 • 4. Kan ik me nog in schrijven, of iemand anders opgeven?

  Helaas, inschrijven is niet meer mogelijk. We zijn dankbaar voor de vele aanmeldingen!

  Natuurlijk kan je volgend jaar wel meedoen! Houdt vanaf het najaar onze website en social media in de gaten.

 • 5. Is het mogelijk om te annuleren en het geld terug te krijgen?

  Als je, door welke omstandigheid dan ook, niet mee kan doen kan je een annulering sturen naar evenementen@maf.nl of ons bellen op 055 303 6000.

  Helaas is het niet mogelijk om deelname te annuleren en daarmee het inschrijfgeld terug te krijgen als je staat ingeschreven. Dit is in lijn met de Algemene Voorwaarden, waarmee je akkoord bent gegaan bij je inschrijving. Het inschrijfgeld en binnengehaalde sponsorgeld komen uiteraard ten goede aan de medische vluchten.

 • 6. Hoe kan ik contact opnemen met MAF Runway Run?

  Als je een vraag hebt en je het antwoord niet kunt vinden in de veel gestelde vragen, dan kun je deze stellen via evenementen@maf.nl. We doen ons best om je binnen 3 werkdagen te helpen.

 • 7. Krijg ik een aandenken aan de Runway Run?

  Uiteraard! Je krijgt vooraf een Runway Run-shirt toegestuurd. We zouden het gaaf vinden als je die aandoet tijdens de run!

  Natuurlijk ontvang je, als je de 10 kilometer volledig hebt afgelegd, een mooi aandenken aan deze unieke run.

 • 8. Is er tijdsregistratie tijdens de RWR?

  Ja. Je ontvangt bij aankomst een startnummer. In het startnummer zit de chip voor tijdsregistratie. Dat maakt de Runway Run nog leuker: loop jij volgend jaar een nog scherpere tijd?

 • 9. Hoe kom ik aan een startnummer?

  Heb jij je ingeschreven voor de Runway Run en tenminste €1.000 aan sponsorgeld via je actiepagina binnen? Dan ontvang je bij aankomst op het vliegveld een startnummer (en bevestigingsmateriaal). In het startnummer zit ook de chip verwerkt voor je eigen tijdsregistratie.

 • Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?

  Wat super dat je interesse hebt om als vrijwilliger te helpen!
  Mail (evenementen@maf.nl) of bel ons even en geef aan welke taak je graag op je wilt nemen.

 • Krijg ik een Runway Run-shirt?

  Ja. Als je naar aanleiding van de Runway Run-emails je maat en adres hebt gegeven, ontvang je tijdens de Runway Run je shirt. We vinden het leuk als je de Runway Run in dit shirt loopt.

  Klopt je maat niet? Je kan hem ter plekke omruilen voor een goede maat (mits op voorraad).

 • Kun je als toeschouwer het evenemententerrein bezoeken?

  Voor elke renner zijn twee toeschouwers van harte welkom! Met onze 150 deelnemers en 300 toeschouwers zullen er zo’n 450 mensen op het vliegveld aanwezig zijn. Voor dit aantal hebben we ruimte en een vergunning. Ook al is het vliegveld zelf heel groot, is – zoals op andere operationele vliegvelden – niet het hele vliegveld toegankelijk voor toeschouwers. Het is een unieke mogelijkheid om de Runway Run op de landingsbaan te mogen houden. Het vliegveld wordt tot 20:00 uur op dezelfde dag en meteen de volgende ochtend na de Runway Run, weer operationeel gebruikt. Het is dus belangrijk dat wij het die avond nog werkend en veilig opleveren. De toeschouwers zullen zich daarom op het platform naast de landingsbaan ter hoogte van het MAF-kantoor verzamelen. Dit platform heeft een beperkte ruimte. Als iedere deelnemer zijn familie en vrienden meeneemt, zijn deze ruimte evenals de vergunning helaas niet meer toereikend.

  Belangrijke informatie voor de toeschouwer

  Het is van uitermate groot belang dat geen zwerfafval op de landingsbaan terechtkomt, omdat deze in de turbine/motor van een vliegtuig grote schade en veel gevaar veroorzaken. Laat geen afval slingeren en doe dit altijd in de aanwezige containers.
  Ook is het belangrijk dat toeschouwers achter de hekken/omheining blijven om het veilig te houden voor iedereen.

 • Mag ik deelnemen ook als ik mijn sponsorbedrag niet heb bereikt?

  Ook als je je sponsorbedrag niet bij elkaar hebt gespaard, ben je welkom om deel te nemen aan de Runway Run. We willen je aanmoedigen om alsnog te proberen zoveel mogelijk geld bij elkaar te sparen. Elke euro is er weer één op de weg naar een extra ambulancevlucht. Elke ambulancevlucht kost €240,-. Probeer jij je bedrag nog op te hogen?

 • Wat is de minimumleeftijd voor deelname?

  Deelname aan de MAF Runway Run is mogelijk vanaf 16 jaar. Voor jongeren in de leeftijd van 16 t/m 17 jaar is toestemming van ouders nodig.

 • Wat is Runway Run?

  De Runway Run is een sponsorloop voor ambulancevluchten in Papoea-Nieuw-Guinea. Bestaande uit 4 rondes à 2,5 km op de landingsbaan op Teuge International Airport. Deelnemers halen tenminste € 1.000,- per persoon op en maken hiermee medische vluchten mogelijk voor mensen die diep in de jungles van Papoea-Nieuw-Guinea wonen. Voor deze mensen is een vlucht met het vliegtuig levensreddend, maar onbetaalbaar. Dankzij de deelnemers van de Runway Run hoeven deze mensen geen dagenlange tocht door onveilig gebied te maken, maar kunnen zij veilig en efficiënt naar een ziekenhuis of kliniek worden gebracht.

  Deelnemers krijgen een onvergetelijke ervaring door op een, normaal voor particulieren afgesloten, landingsbaan te rennen. In de voorjaarsschemering wordt dit een herinnering die je niet meer kwijtraakt.

Veiligheid

 • 1. Is er een EHBO-post op de landingsbaan?

  Uiteraard! Er is een EHBO-post aanwezig. Deze bevindt zich op de helft van de landingsbaan en is direct te bereiken vanaf de start/finish en op ca. 1 km. van de ronde.

 • 2. Welke veiligheidsmaatregelen zijn er getroffen?

  De RWR vindt plaats op het besloten vliegveld Teuge. De RWR is alleen toegankelijk vanaf de voorzijde van het MAF-kantoor (De Zanden 57a). Per deelnemer is één toeschouwer welkom. De run vindt plaats op een gesloten parcours van 2,5 kilometer (landingsbaan + taxibaan). Rondom de baan zijn (beveiligings-)medewerkers aanwezig om de veiligheid te garanderen.
  Voor het gehele evenement is een vergunning afgegeven door de Gemeente Voorst.

  EHBO
  Tijdens de run is een EHBO-post aanwezig.

  Toeschouwers

  Met onze 150 deelnemers en 150 toeschouwers zullen er zo’n 300 mensen op het vliegveld aanwezig zijn. Voor dit aantal hebben we ruimte en een vergunning. Ook al is het vliegveld zelf heel groot, is – zoals op andere operationele vliegvelden – niet het hele vliegveld toegankelijk voor toeschouwers. Het is een unieke mogelijkheid om de Runway Run op de landingsbaan te mogen houden, maar hier zijn veel veiligheidsmaatregelen aan verbonden. Zo is het bijvoorbeeld van uitermate groot belang dat geen zwerfafval op de landingsbaan terechtkomt, omdat deze in de turbine/motor van een vliegtuig grote schade en veel gevaar zou veroorzaken.

  Het vliegveld wordt tot 20:00 uur op dezelfde dag en meteen de volgende ochtend na de Runway Run weer operationeel gebruikt. Het is dus belangrijk dat wij het die avond nog werkend en veilig opleveren. De toeschouwers zullen zich daarom op het platform naast de landingsbaan verzamelen. Dit platform heeft een beperkte ruimte. Als iedere deelnemer zijn familie en vrienden meeneemt, zijn deze ruimte evenals de vergunning helaas niet meer toereikend.

  We begrijpen dat je het jammer vindt, dat je niet iedereen mee kunt nemen die je in de voorbereiding heeft gesteund, maar we hopen op je begrip in deze en dat je uit blijft kijken naar deze speciale run.

  Er moet een vliegtuig landen…

  De landingsbaan is vanaf 20:00 gesloten voor luchtverkeer. Het is dan niet meer mogelijk voor vliegtuigen te vertrekken of te landen op Vliegveld Teuge. Mocht er in hoge uitzondering/noodgeval gebruik gemaakt moeten worden van het vliegveld wordt je hier ter plekke van op de hoogte gebracht. Volg altijd de instructies van de (beveiligings)medewerkers.

 • 3. Welke maatregelen worden er getroffen bij extreme weersomstandigheden?

  Indien er extreme weersomstandigheden worden verwacht, worden deelnemers vooraf per e-mail geïnformeerd over de genomen maatregelen.
  Als er tijdens de RWR extreme omstandigheden plaatsvinden, worden alle deelnemers verzameld in of bij de MATC-hangaar (tevens kleedruimte).

 • 4. Kan ik meedoen als ik corona-gerelateerde klachten heb?

  Heb je corona? Dan kan je helaas niet meedoen aan de Runway Run. Heb je corona-gerelateerde klachten op de dagen voor de Runway Run? Laat je dan testen. Als je negatief test kan je gewoon meedoen met de Runway Run. MAF volgt de landelijk geldende regels.

 • 5. Wat kan ik als deelnemer zelf doen om mijn veiligheid en die van mijn mededeelnemers te waarborgen?

  Zorg dat je genoeg gegeten en gedronken hebt en een goede warming-up doet voor de start. In aanloop naar het startsein vindt er ook een gezamenlijke warming-up plaats. Houd ook rekening met de weersomstandigheden en bijpassende kleding.

  Wees je ervan bewust dat een outdoor event niet in een klinische omgeving plaatsvindt. Meld je bij de EHBO-post met (schaaf)wonden of eventuele andere fysieke klachten. Krijg je na het evenement klachten, ga dan even langs jouw huisarts.

Faciliteiten

 • 1. Zijn er omkleedfaciliteiten?

  Ja. Deelnemers kunnen zich omkleden in de hangaar van MAF-vliegschool MATC.
  Deze hangaar is tijdelijk omgebouwd tot twee kleedruimtes.

  Er zijn geen douches en kluisjes aanwezig.

 • 2. Waar kan ik mijn spullen opbergen?

  Deelnemers worden vanaf de parkeerplaats direct naar de registratie en hangaar geleid waar je je kan omkleden. In de kleedruimte kan je je spullen laten liggen. Hoewel er beveiliging aanwezig is en alleen deelnemers in de kleedruimtes mogen komen, is het gebruik hiervan op eigen risco.
  Er zijn geen kluisjes aanwezig.

 • 3. Zijn er eet- en drinkgelegenheden op het terrein?

  Voor deelnemers en toeschouwers is er koffie, thee en water (dit laatste ook tijdens de run) te verkrijgen.

  Voor koffie, thee en wat lekkers wordt er gebruik gemaakt van consumptiemuntjes. Deelnemers krijgen deze bij aanvang van de run. Toeschouwers kunnen deze kopen op het platform vanaf waar zij een prachtig zicht hebben op de run.
  Na de run wordt er gezorgd voor een lekkere warme hap.