0 items € 0,00

Alle projecten

Humanitaire hulp

0 3352
Streefbedrag: € 15.000,00
0%

Tussenstand:

Steun deze actie! Klik op een bedrag.

Anders, nl.

Acties voor dit project:

Humanitaire hulp

Noodhulp of humanitaire hulp is hulp aan slachtoffers van gewapende conflicten of natuurrampen. MAF is bij een ramp vaak als een van de eerste organisaties ter plaatse om de situatie in kaart te brengen en hulp te brengen. Meestal is de infrastructuur grotendeels verwoest en de vliegtuigen van MAF brengen dan uitkomst. Ook op deze manier wil MAF Gods Liefde laten zien aan mensen in nood!

MAF hielp bij grote rampen, zoals

Orkaan Dorian Bahama's (2019)
Maatschappelijke onrust Haiti (2019)
Mozambique Cycloon (2019)

Aardbeving Papua New Guinea (2018)
Ebola Democratische Republiek Congo (2018)
Orkaan/Tsunami Sulawesi (2018)

Orkaan Irma/Maria Florida (2017)
Cycloon Mahasen Bangladesh (2017)
Tyfoon Haiyan Filipijnen (2017)
Overstrooming Mozambique (2017)

Hurricane Matthew in Haiti (2016) korte film
Aardbeving in Nepal (2015) korte film
Aardbeving in Haïti (2010)   korte film
Opstand in Congo (2008)
Cycloon Sidr in Bangladesh (2007)
Droogte in Kenia (2006)
Tsunami in Sumatra (2005)

Eerste 48 uur zijn kritiek
De eerste twee dagen na een ramp zijn het belangrijkst voor de hulpverlening. Kritieke gewonden kunnen dan nog behandeld worden en ook reddingsteams hebben dan de meeste kans van slagen. MAF heeft een groot netwerk van vliegtuigen en is daardoor snel ter plaatse om hulp te bieden. Daarnaast zijn de vliegtuigen geschikt om op zeer korte landingsbanen of zelfs op wegen te landen.

Infrastructuur verwoest
Vaak is bij een ramp de infrastructuur door natuurgeweld verwoest. Hulp over land is dan nauwelijks mogelijk. Grote vliegtuigen met hulpgoederen kunnen de vliegvelden vaak snel bereiken, maar voor verdere distributie naar het binnenland zijn de kleinere vliegtuigen van MAF onmisbaar.

Zorg voor weeskinderen


De gevolgen van een ebola-uitbraak ijlen lang na. Ook als het ebola-virus de kop is ingedrukt, blijven de gevolgen nog jarenlang merkbaar. Zo zijn er vele kinderen die als wees achterblijven. Hoe ingrijpend dat is, weet dominee Abraham Howard die nog dagelijks de gevolgen ziet van de uitbraak die in 2014 Liberia teisterde.
 
 “Ik ben zelf een wees”, zegt dominee Howard. “Mijn vader en moeder stierven toen ik acht was en daar heb ik heel erg onder geleden. Daarom weet ik wat een kind door moet maken dat hetzelfde is overkomen.” Toen de dominee eind 2014 doorkreeg hoeveel weeskinderen er alleen al in zijn directe omgeving waren, bracht hij samen met zijn jongere broer Bimba het aantal in hun kerkelijke omgeving in Lofa in het uiterste noorden van Liberia 'in kaart'. De broers schrokken enorm van het aantal toen bleek dat het wel om zestig kinderen ging, terwijl ze dachten dat het er zo'n twintig zouden zijn!

lees het hele artikel
Telecommunicatie is noodzakelijk
Als telefoon en internet uit de lucht zijn, zet MAF speciale apparatuur in voor (satelliet-)communicatie zodat onderling overleg en contact met het thuisfront mogelijk blijven.Een zeer kleine apertuurterminal (VSAT) is een tweewegs satellietgrondstation met een schotelantenne die kleiner is dan 3,8 meter.