0 items € 0,00

Alle projecten

Humanitaire hulp

Haïti

Tussenstand:

0 22992
Streefbedrag: € 25.000,00
0

Steun deze actie! Klik op een bedrag.

Anders, nl.MAF helpt ook bij wederopbouw NEPAL
Direct na de aardbeving in april 2015 in Nepal startte MAF met een rampenteam en een luchtbrug met helikopters in samenwerking met Fishtail. 500 dagen na de ramp is MAF nog steeds aanwezig in het land om te helpen bij de wederopbouw.

Uw HUMANITAIRE gift laat MAF uitvliegen bij rampen!

MAF hielp bij grote rampen, zoals..
Hurricane Matthew in Haiti (2016) korte film
Aardbeving in Nepal (2015) korte film
Aardbeving in Haïti (2010)   korte film
Opstand in Congo (2008)
Cycloon Sidr in Bangladesh (2007)
Droogte in Kenia (2006)
Tsunami in Sumatra (2005)

Ondervoeding op Haïti!

06 december 2016 Christine

Als je alles kwijt bent, je huis, je veestapel, je moestuintje, wat dan? En bruggen en wegen zijn ook verwoest? Hoe kom je dan aan eten en onderdak? Dat is de situatie van deze vrouw en duizenden mensen op het zuid-westelijk deel van Haïti. In de zes weken na de orkaan vloog MAF al 235 uur met voedselpakketten, medicijnen, hulpverleners en artsen.

Hulpvraag stijgt
Het aantal MAF-vluchten blijft de komende tijd stijgen. Gedeeltelijk omdat het Amerikaanse leger minder helikoptervluchten uitvoert. De Coördinatie van Humanitaire Zaken (OCHA) meldt dat 806.000 mensen in Grand'Anse, Nippes en Sud honger lijden omdat hun oogst en vee vernietigd zijn.

Rode Kruis bedankt MAF!
Raphael Bonnaud van het Rode Kruis, werkzaam in de zwaar getroffen stad Jeremie, zei: "De regen maakt de wegen onbegaanbaar en de verkiezingen zorgen voor onveiligheid. Een één uur durende vlucht naar Grand 'Anse kost ons met de auto een of twee dagen. Grote dank aan MAF en alle mensen die gedoneerd hebben! Zo kan het Rode Kruis sneller mensen helpen die last hebben van maagpijn, snijwonden, botbreuken en post-traumatische stress. En dat zijn er veel!"

Haïti Bijbel Missie (HBM) bedankt MAF!
MAF en HBM werken al jarenlang samen om Gods Woord te verspreiden. Directeur Mark Stockland zei: “Bedankt MAF, dat jullie onze medewerkers goedkoper laten meevliegen om te helpen tijdens deze ramp. Alle zendingswerkers in Jeremie en aan de westkant zijn zo trots op jullie. Zonder MAF zouden wij ons werk hier niet kunnen doen!”

Bid mee voor Haïti

✈ Wanhopige mensen doen wanhopige dingen. Bid dat mensen op tijd de juiste hulp ontvangen. Bid voor vrede en veiligheid in de verkiezingstijd eind november. En voor effectieve oplossingen op lange termijn.
 
✈ Bid voor de partners die we vliegen: Haïti Bijbel Mission, USAID, Children's Hope, DFID, Donita's Children, Solidariteit Dame Marie, Medair, FEHRA, MEBSH Bouw, filter of Hope, El Shaddai Ministeries, Haïtiaanse Connection, Catholic Relief Services, Operation Endeavour, Action Aid, en Human Appeal UK.
 
✈ Haïti is al lange tijd een plaats van geestelijke duisternis. Bid dat Haïtianen Jezus zullen uitnodigen in hun hart en Hem zullen toestaan ​​om hun leven, dorpen en land te veranderen.
 

 

Bangladesh lijndienst helpt kinderen

23 december 2016 Christine

Terre des Hommes (TDH) vloog als eerste MAF-partner in onze nieuwe lijndienst naar het noorden van Bangladesh. Sinds 1974 zet deze organisatie zich in voor de gezondheidszorg van meer dan 50.000 kinderen en hun moeders. De twee dagen reistijd die TDH personeel nu bespaart, wordt gebruikt om ondervoeding van kinderen onder de vijf jaar te bestrijden, lokale mensen op te leiden en kookdemonstraties te geven.

Liberia vluchten zitten vol!

30 november 2016 Christine

Piloten Paas en Kündig kunnen de vraag bijna niet aan en vliegen twee keer per week met de shuttlevluchten 100% vol. Veel medische organisaties huren zelfs een MAF-vliegtuig. De hulpvraag is groot! In plaats van de geplande 200 uur vliegen wordt er 400 uur in de Cessna Caravan 208 gevlogen.

Liberia ontving MAF in het najaar van 2015 met open armen en sindsdien vliegen we veel voor Water Missions International en Partners in Health. Het West-Afrikaanse land is sinds de zomer van 2016 Ebola-vrij, maar de behoefte aan luchtsteun blijft onophoudelijk groot.

Schoon water helpt!
MAF-partner: Water Missions International (WMI) vliegt met MAF omdat zij door het hele land waterputten willen aanleggen. Daarmee worden honderdduizend Liberianen beter beschermd tegen besmettelijke ziektes.

Digitaal onderwijs
MAF-partner: Innovative Education Liberia (IEL) maakt dankbaar gebruik van de diensten van MAF. De organisatie ziet goed (digitaal) onderwijs als sleutel voor herstel en vooruitgang in het land. IEL-medewerkers reizen daarom 'stad en land' af om overheden en scholen te bezoeken. IEL wil het liefst dat alle scholen over een paar jaar zijn uitgerust met laptopcomputers met toegang tot internet. In het regenseizoen kan IEL zonder MAF geen kant op.

Slecht wegennet
De vrachtauto van onze MAF-partner Danish Refugee Council (DRC) zat drie dagen in de modder vast. Zes maanden van het jaar zijn wegen onbegaanbaar vanwege het regenseizoen. Dat maakt dat tachtig buitenlandse hulporganisaties, die voorheen aangewezen waren op luchttranssport van de Verenigde Naties, kiezen voor MAF.
 
Bid mee voor een vliegtuig
De Caravan 5X-OPE is tijdelijk te leen van MAF Oeganda. Bid voor financiën voor een nieuw vliegtuig, zodat Oeganda dit vliegtuig weer terugkrijgt in 2017.

 

MAF helpt op Haiti

17 oktober 2016 Christine

Op 4 oktober 2016 raast Hurricane Matthew over Haïti.

Wat doet MAF?
  • 18 oktober: Kodiak levert namens HERO 1.500 kg voedsel
  • 20 oktober: C208 levert 1.000 kg medicijnen af
  • 4 MAF vliegtuigen werken non-stop
  • Hulpverleners en medische teams vliegen met MAF
  • Extra MAF personeel helpt mee bij logistiek, satelliet
  • 1 extra Kodiak vliegtuig helpt mee
  • Een GATR satelliet internetsysteem is opgezet
    (wat zouden we moeten zonder internet??)
  • Onze piloten werken non-stop
Hulpverlener Linda Brooks van Solidarity Dame-Marian  vertelt: “Wat een helden, die MAF piloten! Ze werken non-stop en het is best een uitdaging om zoveel mogelijk zieke mensen, hulpgoederen en medische teams per luchttransport te vervoeren. In korte tijd moet veel werk verzet worden en MAF-medewerkers doen werkelijk alles wat ze kunnen om mensen te redden en hulp te bieden. Bij humanitaire acties zoals deze heeft MAF uw gebeden en giften extra nodig!”

Rapport Hurricane Matthew 17 oktober 2016 (OCHA)
•          2,1 miljoen mensen hebben noodhulp nodig
•          10.000 kinderen zoeken een veilige plek
•          175.509 mensen dakloos
•          546 doden, 128 vermist
•          806.000 mensen hebben geen voedsel, water
•          34 cholera behandelcentra zijn verwoest
 

"Bedankt MAF!"

10 oktober 2016 Christine

Nama Lima
"Bedankt MAF en Operatie Mobilisatie voor de hulp die ik kreeg na de aardbeving. Mijn ouders en zus overleefden het niet en ons huis ligt volledig verwoest in de bergvallei van Langtang."

Karma Lama
"Dankzij Operatie Mobilisatie (OM) en MAF kan ik hier overleven. Zij brengen ons voedsel, dekens, kleding en hulpmiddelen om de winter door te komen."

Jonas Häberle, noodhulpmanager OM
"De helikopterservice van MAF heeft de herbouw van huisjes in de Langtangvallei bespoedigt."

 
MAF is bij uitstek een organisatie die wordt ingeschakeld bij rampen en in noodsituaties. Vaak is snelheid geboden en zijn wegen door de ramp aangetast. De vliegtuigen van MAF brengen dan uitkomst.

Eerste 48 uur zijn kritiek
De eerste twee dagen na een ramp zijn het belangrijkst voor de hulpverlening. Kritieke gewonden kunnen dan nog behandeld worden en ook reddingsteams hebben dan de meeste kans van slagen. MAF heeft een groot netwerk van vliegtuigen en is daarom snel ter plaatse om hulp te bieden. Daarnaast zijn de vliegtuigen geschikt om op zeer korte landingsbanen of zelfs op wegen te landen.

Infrastructuur verwoest
Vaak is bij een ramp de infrastructuur door natuurgeweld verwoest. Hulp over land is dan nauwelijks mogelijk. Grote vliegtuigen met hulpgoederen kunnen de vliegvelden vaak snel bereiken, maar voor verdere distributie naar het binnenland zijn de kleinere vliegtuigen van MAF onmisbaar.

 
Telecommunicatie noodzakelijk
Communicatie is cruciaal voor de coördinatie van de hulpverlening. Als telefoon en internet uit de lucht zijn, zet MAF speciale apparatuur in voor (satelliet-)communicatie. 
MAF Nepal hulp in 1 jaar

1.183.931 kilo hulpgoederen
      8.002 hulpverleners vervoerd
      7.263 vluchten
         340 bergdorpen bereikt
           96 hulporganisaties geholpen
           67 ambulancevluchten

"Vanaf april 2016 vliegen de helikopters nog 42 uur per week, dus er is nog steeds behoefte aan", zegt Stan Unruh, directeur van MAF Nepal.

Tot eind december 2016 heeft MAF een contract met helikopterbedrijf Fishtail. Omdat veel mensen in de bergen de vluchten niet zelf kunnen betalen, zoekt MAF naar luchtsteun oplossingen die goed betaalbaar zijn.