Door Peter Santana

Peter is een MAF-piloot die met zijn gezin in Papoea, Indonesië dient. Hij schreef dit verhaal in de hoop dat het u zal aanmoedigen.

Het was weer een prachtige ochtend in de bergen van Papoea, Indonesië, toen collega-piloot Tom Bolser en ik aan onze afdaling begonnen naar het dorp Silimo. Silimo is ongeveer een uur vliegen van Sentani, naar de zuidkant van de ontzagwekkende bergketens die het eiland Papua bijna horizontaal in tweeën splitsen. Aan boord waren twee westerse zendelingen die al meer dan twintig jaar in Papua werken, evenals hun twee nationale partnervertalers. Tevens bevonden zich aan boord ongeveer 300 kg Ngalik Nieuwtestamentische Bijbels. Dit team van vertalers heeft enkele jaren geleden de volledige vertaling van het Nieuwe Testament voltooid en mist slechts twee boeken van het Oude Testament om het werk af te maken.

Dit was mijn eerste MAF-vlucht sinds ik net terugkwam naar Papoea, na een “avontuurlijke” reiservaring uit de Verenigde Staten en een vijfdaagse hotelquarantaine in Jakarta. Wat een geweldige manier voor mij om het vliegen op Papua weer te beginnen. Na de landing laadden de lokale dorpelingen snel de Bijbels uit en een plaatselijke kerkleider leidde ons allemaal in een dankgebed.

Later sprak ik opnieuw met de zendeling die ik die ochtend binnenbracht, en hij vertelde dat alle Bijbels die we die dag binnenvlogen binnen een week waren verkocht. De Bijbels worden voor 75 procent gesubsidieerd. Daarnaast vragen de zendelingen een kleine bijdrage van de Papoea’s, zodat zij de Bijbels ook echt waarderen. In deze cultuur heeft namelijk alleen waarde wat iets gekost heeft. Het was een aantal jaren geleden sinds hun laatste druk en deze nieuwe exemplaren werden enthousiast ontvangen door de Ngalik-bevolking.

Te midden van aanhoudende COVID-19-uitdagingen en politieke onrust in veel landen waar MAF vliegt wil ik u eraan herinneren dat Gods Woord blijft uitgaan, over de hele wereld; en u maakt een impact in het leven van nieuwe gelovigen en zoekenden door het werk van MAF te ondersteunen.

Bedankt!