Hete Sahara wind, uitgestrekte woestijnlandschappen en wegen die meer op bandensporen lijken dan op straten. Tsjaad is een land dat bekend is met grote afstanden, met isolatie en afgelegenheid. Sinds 1966 heeft MAF dit land op het hart. Zendingsorganisaties, lokale kerken en NGO’s bouwen op de vliegdienst van MAF om hun bediening te kunnen vervullen. Samen willen wij iedereen in Tsjaad bereikbaar maken voor het Evangelie!

Het overwegend islamitische land kent inmiddels een relatief groot deel christenen die in het zuiden, het goed bereikbare deel van het land, wonen. Het noorden en oosten van het land hebben nog weinig van het Evangelie gehoord en dit zijn juist de gebieden met de meest ontoegankelijke plaatsen en de meeste inwoners. MAF en haar partners willen hier verandering in brengen.

Een van deze partners is Andrew. Hij leidt een team van zendelingen dat verspreid is over verschillende locaties in het land. “Mijn collega’s zetten zich in onder de nomaden. Ze brengen het Woord van God en beoefenen verschillende werkzaamheden, bijvoorbeeld op medisch gebeid, om ook praktisch tot zegen te zijn. Dit werk geeft hen weer de gelegenheid over hun geloof te delen.

Wanneer een moslim tot geloof komt, kan dat heel riskant zijn. Verbanning, letsel voor hem of zijn gezin en zelfs de dood zijn realistische dreigementen. Maar juist in de afgelopen jaren ziet Andrews team steeds meer bekeerlingen grote moed tonen: “We hebben mensen tot de Heer zien komen, en niet alleen dat, maar ondanks alle gevaren belijden zij openlijk hun geloof. Hierdoor worden ook andere christenen bemoedigd hun geloof te delen en aanvaarden weer nieuwe mensen Jezus Christus als Heer.”

“Iets is anders en ik weet niet wat het is.
Het lijkt het erop dat de Heer begint te kraken
wat al jaren een hele harde noot is.”

Deze getuigenissen zijn door vele jaren heen langzamerhand mogelijk geworden. Er is iets veranderd in de manier waarop mensen reageren op wat ze zien in het leven van christenen, en in wat ze oppikken uit de gesprekken met hen. Andrew staat er nog steeds versteld van en kan het niet verklaren behalve met de machtige hand van God:

“Iets is anders en ik weet niet wat het is. Ik kan het alleen maar toeschrijven aan de kracht van gebed. We hebben lang voor deze dingen gebeden. Ja, heel veel mensen hebben hiervoor gebeden: Lokale mensen, expats, mensen over de hele wereld. Nu lijkt het erop dat de Heer begint te kraken wat al jaren een hele harde noot is. Het is een enorm voorrecht om aan de vooravond ervan te staan.”

Andrew benadrukt verder: “Voor de supporters die ver weg wonen, is het soms moeilijk om te weten of hun gebeden en giften effectief zijn. Maar als er over de hele wereld geen mensen zouden bidden en betrokken zouden zijn, ben ik ervan overtuigd dat we niet zouden zien wat we vandaag zien. Wij zijn vol waardering voor deze mensen, wetende dat we velen van hen nooit persoonlijk zullen zien, maar dat ze een cruciale rol spelen. Ga zo door, alstublieft!”

MAF is voor Andrew van grote waarde: “De wegen worden steeds slechter. Halverwege na ongeveer zes uur reistijd heb je nog zo’n zeven uur te gaan over verschrikkelijk hobbelige wegen. En dat ervan uitgaande dat alles goed gaat. Gedurende de drie dagen die ik had voor mijn reis, was ik dus de meeste tijd onderweg kwijt geweest. Met andere woorden: ik had de reis niet kunnen maken. Ik waardeer de mogelijkheid die ik met deze vlucht heb enorm. Dat is gewoonweg fantastisch!”

“Als er over de hele wereld geen mensen zouden bidden
en betrokken zouden zijn, ben ik ervan overtuigd
dat we niet zouden zien wat we vandaag zien.”


Wij geloven dat iedereen bereikbaar moet zijn voor Gods Liefde! Ondersteunt u dit werk met uw gebed en uw gift?
Met € 10,- maakt u het bijtanken van tien liter brandstof mogelijk, met € 35,- bespaart u een zendeling vijf uur rijden door het zand en voor € 50,- laat u zeventig Bijbels vervoeren naar de mensen in Tsjaad.