Terwijl de COVID-19-pandemie zich over de hele wereld blijft ontvouwen, wilden we jullie informeren over hoe dit onze bediening en ons werk beïnvloedt.

Ons werk gaat door
Ten eerste houden we ons aan de regels en adviezen van de overheid in de verschillende landen. We reageren zonder angst op deze crisis, maar in plaats daarvan met wijsheid en hoop. Veel dingen zien er op organisatorisch en persoonlijk vlak anders uit. Maar ons werk gaat wereldwijd door. We hebben jullie gebed en steun zoals altijd hard nodig.

Crisisteam
Internationaal is het Crisis Management Team in werking gezet dat dagelijks samenkomt. Dit omvat zowel het hoofdkantoor als onze landendirecteuren. Elk programma heeft ook een team dat specifieke situaties evalueert.

Het verandert elke dag
MAF vliegt nog steeds – waar dat toegestaan is door lokale overheden. In sommige landen vliegen we tijdelijk niet, in sommige landen alleen medische evacuaties en in sommige landen vliegen we nog wel volledig. We zoeken wijsheid in het omgaan met deze constant veranderende situatie. We nemen voorzorgsmaatregelen om het risico op verspreiding van COVID-19 te minimaliseren.

Wat regeringen en overheden van MAF vragen
De regering van de noordelijke deelstaat van Australië heeft MAF gevraagd om te assisteren in het behouden van de voedselstroom in afgelegen gebieden. In Mareeba zijn onze engineers bezig met een prototype met een soort schild voor de patiënten om de doktoren te beschermen tegen het coronavirus. Vliegorganisaties van Bangladesh prijzen ons dat we zijn gebleven voor hulp. In Liberia zijn er testkits gevlogen. In Zuid-Soedan bieden we steun in de vorm van vluchten aan de regering waar nodig voor medische doeleinden. In Timor-Leste vliegen we medische evacuaties en goederen voor de gezondheidsdienst van de overheid. 

In Nederland
Momenteel werken de medewerkers van MAF Nederland thuis en is er altijd iemand aanwezig op het kantoor in Teuge voor de receptie. Dus we zijn bereikbaar!

Uitgezonden en lokale medewerkers
We blijven ook al onze uitgezonden medewerkers in de verschillende landen ondersteunen. Het werk om geïsoleerde mensen te bereiken met de liefde van Jezus moet tijdens deze crisis worden voortgezet. We vertrouwen erop dat God hier middenin werkt. Ons hart gaat ook uit naar al onze lokale medewerkers en hun gezinnen in de verschillende landen. Een groot gedeelte van de MAF-medewerkers is lokaal en werkt lokaal.

We waarderen je steun. We waarderen je gebeden. We waarderen je. We bidden ook gedurende deze tijd voor jullie.