Franciscus lijkt een doorsnee voorganger. Hij is getrouwd, heeft kinderen en onderwijst zijn gemeente graag uit de Bijbel. Maar wie Franciscus vijf jaar geleden had ontmoet, had nooit kunnen vermoeden dat hij vandaag de dag op de kansel zou staan.

Verwaarloosd

“Voordat ik Jezus Christus kende, was ik onverantwoordelijk en een dronkaard. Ik verwaarloosde mijn vrouw en kinderen. Elk muntstuk dat ik in handen kreeg, ging rechtstreeks naar de fles. De roes was mijn enige toevlucht.” De zorgen die als donkere wolken boven het gezin hangen, probeert Franciscus te verdrijven met alcohol. Ondertussen lijden zijn vrouw en kinderen in stilte.  
 
Wanhopig 
Eén van zijn dochters, Saliyah, heeft last van chronische oorontstekingen. Maar het gezin heeft geen geld om een behandeling te betalen. Haar gezondheid gaat steeds verder achteruit. De wanhoop slaat toe. Als Saliyah nu niet snel behandeld wordt, hoe zal het dan met haar gehoor aflopen?  
 
Geen geld 
“Op een dag besluit ik mijn dochter naar de kliniek van Amanda en Eddy Simmons te brengen. Ik hoop dat er medicijnen voor Saliyah zijn.” Amanda vraagt wat er aan de hand is met Saliyah en kijkt ook bezorgd naar Franciscus’ vrouw. Zij lijdt al lange tijd aan epilepsie. Amanda onderzoekt haar en dan blijkt dat ze ook nog eens bloedarmoede te heeft. Moeder en dochter worden behandeld en krijgen het advies mee om veel groene bladgroente te eten, dat verhoogt het ijzergehalte. “Maar dat kan ik niet betalen, ik heb geen geld!”, reageert Franciscus verschrikt. Met mededogen in haar ogen, antwoordt Amanda hem: “God zal voorzien.” 

Bid en werk

“De volgende dag keer ik terug naar Amanda en Eddy, op zoek naar werk. Ze hebben iets voor me. Ik mag helpen een stuk land vrij te maken voor de landingsbaan die daar zal komen.” Al zwoegend op de landingsbaan in wording, praten Eddy en Franciscus over God. “Eddy leerde mij het Woord van God en dat veranderde mij.”  
 
God verhoort 
Franciscus verlangt ernaar steeds meer te leren uit de Bijbel en volgt een vierdaags seminar. “Tijdens het seminar vertelde ik over de ziekte van mijn vrouw. We hebben met een groepje voor haar gebeden. Het is nu drie jaar geleden dat mijn vrouw voor het laatst een epileptische aanval kreeg. God heeft onze gebeden verhoord.” Het gebeurt tijdens dat seminar dat Franciscus besluit zijn hele leven radicaal om te gooien en het in Gods handen te leggen. Dat is het begin van een grote ommekeer.  
 
Vrij 
De angst die het gezin in de greep houdt, smelt weg in het licht van Gods Liefde. “Ik leef niet langer in angst, omdat de kracht en autoriteit van de Heer in mijn hart werkt. Mijn gezin is een overduidelijk voorbeeld van hoe God werkt. Hij heeft ons leven compleet veranderd.” Een verandering die óp de landingsbaan begon en die vía de landingsbaan verder verspreid mag worden.