0 items € 0,00

Alle internationale staf

Wouter & Marlies Nagel

South Sudan

Locatie:

South Sudan

Postadres:

c/o MAF P.O. Box 21123

Nairobi 00505
Kenya

Geef

acties voor deze stafwerker:

Wij zijn Wouter en Marlies Nagel. Begin 2017 zijn we aan het werk gegaan in Juba, Zuid-Soedan. Wouter werkt als piloot voor MAF en Marlies hoopt met haar verloskundige achtergrond iets te kunnen betekenen voor moeder en kind zorg in het hulpbehoevende Zuid-Soedan. In juli 2018 is onze dochter Mirthe geboren.
Toen we elkaar leerden kennen werd al snel duidelijk dat we beiden een verlangen hadden om onze gaven en talenten op een dienende manier in te zetten. Het werken voor MAF geeft een uiting aan dat verlangen. 
Zuid-Soedan is geen makkelijk land om in te wonen, de burgeroorlog en de hongersnood maakt het leven hier ook wel eens spannend. Toch voelen we ons geroepen om juist in dit arme land iets van Gods liefde te kunnen laten zien.

Verloskundige in een lokale kliniek

02 april 2020 Wouter & Marlies

Na het vertrek van de verloskundigen in de kliniek in november, is het werk in de lokale kliniek helaas een stuk minder geworden. In de afgelopen maanden heb ik de verpleegkundige en laborante wel nog wekelijks bezocht en regelmatig enkele zwangeren gezien voor echo of controle. Maar doordat er nu niet meer 24 uur per dag een verloskundige of dokter aanwezig is, lijkt de patiëntenstroom op te drogen. Helaas geeft de eigenaar van de kliniek op het moment (financiële) prioriteit aan de bouw en opening van een grotere kliniek aan de andere kant van de stad, waardoor er op het moment onvoldoende geld is om nieuwe verloskundigen aan te nemen.

Lees meer over het werk van Marlies, maar ook over Wouter in de nieuwsbrief.