0 items € 0,00

Alle internationale staf

Bastiaan & Corina de Waal

South Sudan

Locatie:

South Sudan

Postadres:

MAF Box 21123
00505
Nairobi
Kenya

Geef
Augustus 2009 zijn wij (Bastiaan en Corina de Waal-Wisse), samen met onze kinderen, Rick, Jeroen en Daan vertrokken naar Madagaskar waar Bastiaan gewerkt heeft als Programma Manager voor MAF.

In juli 2012 zijn wij naar Zuid Soedan verhuisd waar Bastiaan opnieuw als Programma Manager werkzaam is. De MAF basis hier is volop in ontwikkeling. Er zijn veel vacatures in onze team en er is heel veel werk te doen.
De verhuizing hier naartoe betekende dat Rick, Jeroen en Daan in Kenia les volgen op een internationale school in Kenia. Na de zomer van 2018 zal Rick in Nederland gaan studeren.
Corina zet zich op allerlei fronten in maar heeft zich het afgelopen jaar vooral beziggehouden met workshops over verzoening. Dit maakt heel wat los bij de door oorlog getraumatiseerde Zuid-Soedanezen. Om echte vrede te bewerkstelligen is het nodig om deze mensen op een Bijbelse manier te leren zich met elkaar te verzoenen.

Kuron

24 december 2018 Bastiaan & Corina

Vechtende stammen waren het traditionele gezicht van deze regio, maar sinds 2005 is daar langzaam verandering in gekomen. Bishop Paride Taban: “Af en toe zijn er nog wat gevechten; vaak als er koeien gestolen worden, of als iemand beschuldigd wordt van stelen.” Hij vervolgt: “We werken er hard aan om aan iedereen in de regio te verkondigen dat men geen wraak moet nemen”

Lees verder in de nieuwsbrief van familie De Waal.