0 items € 0,00

Alle internationale staf

Bastiaan & Corina de Waal

South Sudan

Locatie:

South Sudan

Postadres:

MAF Box 21123
00505
Nairobi
Kenya

Geef

acties voor deze stafwerker:

Augustus 2009 zijn wij (Bastiaan en Corina de Waal-Wisse), samen met onze kinderen, Rick, Jeroen en Daan vertrokken naar Madagaskar waar Bastiaan gewerkt heeft als Programma Manager voor MAF.

In juli 2012 zijn wij naar Zuid Soedan verhuisd waar Bastiaan opnieuw als Programma Manager werkzaam is. De MAF basis hier is volop in ontwikkeling. Er zijn veel vacatures in onze team en er is heel veel werk te doen.
De verhuizing hier naartoe betekende dat Rick, Jeroen en Daan in Kenia les volgen op een internationale school in Kenia. Na de zomer van 2018 zal Rick in Nederland gaan studeren.
Corina zet zich op allerlei fronten in maar heeft zich het afgelopen jaar vooral beziggehouden met workshops over verzoening. Dit maakt heel wat los bij de door oorlog getraumatiseerde Zuid-Soedanezen. Om echte vrede te bewerkstelligen is het nodig om deze mensen op een Bijbelse manier te leren zich met elkaar te verzoenen.

Ik verdriet... jij ook verdriet

25 maart 2019 Bastiaan & Corina

Heeft het wel zin zo’n Verzoeningsworkshop? Is het wel mogelijk om iemand die zoveel leed heeft veroorzaakt in je familie te vergeven? Kun je wel verwachten van mensen dat ze hun ergste vijand vergeven?

Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die regelmatig aan mij worden gesteld wanneer ik vertel over de Verzoeningsworkshop. Deze opmerkingen en vragen zijn logisch als we alleen vanuit onze menselijke emoties zouden handelen. Tijdens de workshops worden emoties zoals boosheid, angst, verdriet en haat regelmatig geuit en gedeeld.

Lees verder over de uitwerkingen van de Verzoeningsworkshop en meer in de nieuwsbrief.