0 items € 0,00

Alle internationale staf

Bastiaan & Corina de Waal

South Sudan

Locatie:

South Sudan

Postadres:

MAF Box 21123
00505
Nairobi
Kenya

Steun dit gezin
Augustus 2009 zijn wij (Bastiaan en Corina de Waal-Wisse), samen met onze kinderen, Rick, Jeroen en Daan vertrokken naar Madagaskar waar Bastiaan gewerkt heeft als Programma Manager voor MAF.

In juli 2012 zijn wij naar Zuid Soedan verhuisd waar Bastiaan opnieuw als Programma Manager werkzaam is. De MAF basis hier is volop in ontwikkeling. Er zijn veel vacatures in onze team en er is heel veel werk te doen.
De verhuizing hier naartoe betekende dat Rick, Jeroen en Daan in Kenia les volgen op een internationale school in Kenia. Na de zomer van 2018 zal Rick in Nederland gaan studeren.
Corina zet zich op allerlei fronten in maar heeft zich het afgelopen jaar vooral beziggehouden met workshops over verzoening. Dit maakt heel wat los bij de door oorlog getraumatiseerde Zuid-Soedanezen. Om echte vrede te bewerkstelligen is het nodig om deze mensen op een Bijbelse manier te leren zich met elkaar te verzoenen.
 

Hoe vervoer je een driewieler?

29 juni 2018 Bastiaan & Corina

In Zuid Soedan is het niet eenvoudig om een driewieler en andere hulpmiddelen het land in te krijgen. 
Een medewerker zegt: “Tijdens het regenseizoen is het het moeilijkst. De regen maakt de wegen onbegaanbaar en de begroeiing is een prima schuilplaats voor overvallers. De onderdelen en hulpmiddelen kunnen alleen vervoerd worden wanneer we horen dat de weg veilig is. Maar zelfs dan vermijden onze medewerkers de lange rit over de weg. Maar vliegen we veilig met MAF.” 

Lees verder in de nieuwsbrief. Hier vindt u ook een overzicht van de presentaties en ontmoetingsmomenten tijdens het verlof van fam. De Waal.