0 items € 0,00

Alle internationale staf

Bastiaan & Corina de Waal

South Sudan

Locatie:

South Sudan

Postadres:

MAF Box 21123
00505
Nairobi
Kenya

Geef
Augustus 2009 zijn wij (Bastiaan en Corina de Waal-Wisse), samen met onze kinderen, Rick, Jeroen en Daan vertrokken naar Madagaskar waar Bastiaan gewerkt heeft als Programma Manager voor MAF.
In juli 2012 zijn wij naar Zuid Soedan verhuisd waar Bastiaan opnieuw als Programma Manager werkzaam is. De MAF basis hier is volop in ontwikkeling. Er zijn veel vacatures in onze team en er is heel veel werk te doen.
De verhuizing hier naartoe betekende dat Rick, Jeroen en Daan in Kenia les gingen volgen op een internationale school in Kenia. Na de zomer van 2018 is Rick in Nederland gaan studeren en sinds een jaar later ook Jeroen.
Corina zet zich op allerlei fronten in maar heeft zich het afgelopen jaar vooral beziggehouden met workshops over verzoening. Dit maakt heel wat los bij de door oorlog getraumatiseerde Zuid-Soedanezen. Om echte vrede te bewerkstelligen is het nodig om deze mensen op een Bijbelse manier te leren zich met elkaar te verzoenen.

MAF Zuid-Soedan tijdens de coronacrisis

22 juni 2020 Bastiaan & Corina

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart verhuisden we het MAF-kantoor naar een locatie bij het vliegveld. Dit was precies in het weekend dat de eerste gevolgen van de coronacrisis in Zuid-Soedan zichtbaar werden. Het luchtruim werd gesloten en internationale vluchten werden geannuleerd. Tijdens de verhuizing moesten we beslissen: blijven we in Zuid-Soedan of gaan we weg? Er was te weinig informatie om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. We weten dat er in Zuid-Soedan geen goede medische klinieken zijn en we hoorden dat er maar maximaal vijf beademingsapparaten beschikbaar waren. Bovendien gingen de grenzen met Kenia en Oeganda op slot en 90% van onze voorraden komt daar vandaan. We kozen ervoor om toch te blijven. Terugkijkend zien we dat deze beslissing door Hogerhand geleid is; we kregen de mogelijkheid om onze vliegtuigen in te zetten om organisaties te helpen met het bestrijden van het coronavirus in afgelegen gebieden.


Lees verder in de nieuwsbrief hoe MAF hulp kan bieden tijdens Covid-19 in Zuid-Soedan.