0 items € 0,00

Alle internationale staf

Bastiaan & Corina de Waal

South Sudan

Locatie:

South Sudan

Postadres:

MAF Box 21123
00505
Nairobi
Kenya

Steun dit gezin
Augustus 2009 zijn wij (Bastiaan en Corina de Waal-Wisse), samen met onze kinderen, Rick, Jeroen en Daan vertrokken naar Madagaskar waar Bastiaan gewerkt heeft als Programma Manager voor MAF.

In juli 2012 zijn wij naar Zuid Soedan verhuisd waar Bastiaan opnieuw als Programma Manager werkzaam is. De MAF basis hier is volop in ontwikkeling. Er zijn veel vacatures in onze team en er is heel veel werk te doen.
De verhuizing hier naartoe betekende dat Rick, Jeroen en Daan in Kenia les volgen op een internationale school in Kenia.
Corina zet zich op allerlei fronten in maar heeft zich het afgelopen jaar vooral beziggehouden met workshops over verzoening. Dit maakt heel wat los bij de door oorlog getraumatiseerde Zuid-Soedanezen. Om echte vrede te bewerkstelligen is het nodig om deze mensen op een Bijbelse manier te leren zich met elkaar te verzoenen.
 

Vergeving en verzoening

31 mei 2018 Bastiaan & Corina

‘Van jongs af aan vertelde mijn moeder dat de andere (stam) groep onbetrouwbare en vreemde mensen waren en dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik mensen van deze groep heb vermoord, tijdens de genocide in ons land … Door deze Verzoeningsworkshop heb ik geleerd dat God verschillende soorten mensen heeft geschapen maar dat we allemaal gelijk zijn. Hierdoor heb ik mijn schuld durven bekennen naar God en zelfs naar overlevenden van deze groep mensen en ik heb hiervoor vergeving ontvangen. Nu deel ik lief en leed met mijn beste vriend, hij is van de andere (stam) groep en hij heeft als jongetje van 6 jaar samen met zijn broer, als enige van hun gezin, de genocide overleefd. Ondanks dit verdriet en pijn heeft hij mij kunnen vergeven door de kracht van God.’

Wat een getuigenis over Gods liefde en eindeloze genade gaf deze man tijdens de Verzoeningsworkshop en training die ik (Corina) volgde in Rwanda.

Lees verder in de nieuwsbrief.