In 2021 deelden we dat het in Suriname niet meer mogelijk was de drie MAF-vliegtuigen in topconditie te houden door de staat van de hangaar. De hangaar was te klein om onderdak aan de drie GA8 Airvans te bieden en lekte. Actie was noodzakelijk! We kregen ontzettend veel giften. Die zijn goed besteed! Er is afgelopen jaar hard gewerkt. Met grote dankbaarheid kunnen we vertellen dat de hangaar af is en volgende week officieel geopend wordt. 

Scrol door de tijdlijn en zie hoe het begon met de droom van Charlie tot de opening van de hangaar. 

Oktober 2021 – Droom

“Mijn droom is dat we iedereen mogen dienen, dat Gods Koninkrijk wordt uitgebreid en dat iedereen de Heere mag leren kennen.” Hangaar assistent Charlie Prajasemita vertelt zijn verhaal aan de donateurs in Nederland. “Na vijftig jaar gebruik is de oude hangaar niet alleen kapot, maar ook te klein voor onze vloot. De vliegtuigen moeten deels buiten staan, blootgesteld aan het vijandige klimaat van Suriname. Zon en regen leiden tot snellere slijtage. De reparatietijd aan de grond ontneemt waardevolle tijd in de lucht. Om de drie vliegtuigen in topconditie te houden en bij nood gelijk te kunnen vliegen, is echt een nieuwe hangaar nodig.

Donateurs van MAF Nederland zijn erg betrokken en loyaal geweest. Eind 2021, twee maanden na de oproep, is de benodigde negen ton binnen.   

EO Metterdaad: € 34.811
Donateurs MAF: € 265.189
Leden Business Club: € 600.000 

Totaal: € 900.000 

November 2021 – Papierwerk

We hebben veel zegen ervaren in de aanloop naar de bouw, tijdens de bouw en de afronding. De tekeningen zijn op tijd klaar. Net als de bouwvergunning. Ook was de keuze voor een hoofdaannemer snel gemaakt. Een Nederlandse ondernemer bood aan de staalconstructie te ontwikkelen. 

 

Maart 2022 – Verhuizen

We zijn de Surinaamse Luchtmacht dankbaar dat we tijdens de bouw de vliegtuigen in hun hangaar mogen stallen. Een mooie gedachte als je weet dat het werk van MAF begonnen is door luchtmachtvliegers. Zo kan tijdens de bouw van de nieuwe hangaar gewoon doorgegaan worden met het werk. Toen de piloot voor de laatste vlucht vanuit de oude hangaar het vliegtuig klaarmaakte, was dit het beeld dat hij zag. 

De sloop van de oude hangaar kan beginnen. 

Augustus 2022 – Betonstorten

De oude hangaar is snel afgebroken. Een hangaar waar in vijftig jaar heel veel is gebeurd. De vliegtuigen van MAF hebben vanuit deze hangaar elke uithoek van het land bereikt met hulp en het Evangelie. De hangaar was een vast fundament voor ons werk.  

Voor de nieuwe hangaar er staat moet er een nieuw fundament komen: een sterke, gladde betonnen vloer. En wat een wonder: midden in het regenseizoen is het de ochtend van het betonstorten uitzonderlijk droog weer! Pas als de laatste betonwagen vertrekt, begint het te regenen.  

September 2022 – Snel

Vanaf nu gaat het in een stroomversnelling. De staalconstructie wordt snel opgebouwd. De hangaar krijgt vorm. Een van de medewerkers van het staalbedrijf kent MAF en vanuit het gedeelde geloof laat hij stiekem een boodschap achter in de constructie. Een prachtig getuigenis dat altijd zichtbaar zal zijn in alle jaren dat deze hangaar dienst mag doen. 

Februari 2023 – Deur

De hangaardeur van de oude hangaar was alleen nog maar te openen met een koevoet en drie sterke mannen. En deze nieuwe? Met één vinger… 

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Juni 2023 – Nieuw onderdak

Begin juni verhuizen de vliegtuigen naar de nieuwe hangaar. De kantoren zijn nog niet helemaal af, maar wat zijn we dankbaar dat de vliegtuigen in hun nieuwe onderkomen kunnen staan. Deze hangaar, gebouwd op dezelfde locatie als de oude hangaar, biedt veel meer ruimte voor onderhoud. 

De vloot van MAF Suriname is de afgelopen jaren gegroeid naar drie GA8 Airvans die samen zo’n 1.500 kg vracht of 21 passagiers kunnen vervoeren. Hiermee werd door het programma ingespeeld op de groeiende hulpvragen vanuit de binnenlanden, zowel van bewoners als van hulpverleners. Met de nieuwe hangaar kunnen deze hulpvragen nog beter en efficiënter worden beantwoord. Een grote zegen voor MAF en de bevolking van Suriname.  

Sinds de vliegtuigen in de nieuwe hangaar staan zijn er al meer dan 115 vluchten uitgevoerd (half oktober). 

September 2023 – Voltooid!


Oktober 2023 – Feestelijke opening

Op maandag 30 oktober vierde MAF Suriname de feestelijke opening van de nieuwe hangaar, waarbij veel gasten werden verwelkomd, ook uit de afgelegen binnenlanden. De avond stond in het teken van dankbaarheid aan God en het delen van inspirerende vliegverhalen. Bovendien markeerde deze speciale gelegenheid het 59-jarig jubileum van MAF Suriname. De nieuwe hangaar als een bijzonder cadeau voor dit jubileum!