Word onderdeel van ons nieuwe vliegtuig

Na 32 jaar trouwe dienst van ons huidige toestel is een nieuw vliegtuig in Madagaskar meer dan nodig. U kunt een belangrijk onderdeel zijn.

Deze decembermaand verdubbelt een ondernemer elke gift voor dit vliegtuig tot een bedrag van € 400.000. Elke euro die u geeft, wordt dus twee euro waard.

Maak gebruik van deze mogelijkheid om uw eindejaarsgift te verdubbelen. Met uw steun kunnen wij een nieuw vliegtuig de lucht in sturen om hulp en het Evangelie te brengen in de meest geïsoleerde gebieden van Madagaskar.

Investering in de toekomst

Het nieuwe vliegtuig heeft veel voordelen ten opzichte van het oude vliegtuig:

 • Meer laadcapaciteit voor passagiers en vracht.
 • Groter motorvermogen.
 • Minder onderhoudskosten.
 • Nieuwste technologie, bijzonder belangrijk voor het risicovolle vak van het bushvliegen.

Efficiënter helpen

De Malagassiërs in afgelegen gebieden hebben te maken met slechte medische voorzieningen, slecht onderwijs, meer onrechtvaardigheid, geestelijke duisternis en gebrek aan sociale steun.

Het MAF-programma is goed gepositioneerd en uitgerust om partnerorganisaties die gezondheidszorg en zendingsactiviteiten door het hele land mogelijk maken te ondersteunen. Zij kunnen hun bestemmingen via de weg nauwelijks bereiken. Het vliegtuig biedt uitkomst.

MAF vliegt in Madagaskar o.a. voor Wycliffe Bijbelvertalers, Compassion, Mercy Ships, EO Metterdaad, Medair, OM en UNICEF.

“Tijdens het regenseizoen kost het me drie tot vier dagen om naar Marolambo te reizen. Dat maakt mijn werk zo zwaar. Maar met dit vliegtuig, kost het me maar 35 minuten!” Passagier MAF Madagaskar

Van toen tot vandaag

Sinds 1989 vliegt MAF in Madagaskar. In dat jaar komt de vraag van zendelingen: “Willen jullie alsjeblieft naar Madagaskar komen? We hebben een vliegtuig nodig!” Er zijn vrijwel geen verharde waardoor reizen over de weg onmogelijk is. De nood in het land is hoog. Vliegen is de oplossing.

Sindsdien is er veel gebeurd. De belangrijkste ontwikkelingen in de afgelopen 30 jaar:

 • Er zijn doorlopende Evangelisatieprogramma’s opgezet.
 • De gezondheidszorg is verbeterd en veel meer mensen kunnen hiervan gebruik maken door de ‘medische safari’s’.
 • Er is een noodhulpsysteem opgezet voor de steeds wederkerende natuurrampen.

Hulp op het eiland blijft nodig. Madagaskar wordt regelmatig getroffen door cyclonen. Hierdoor blijft de infrastructuur fragiel. Madagaskar staat al jaren in de top tien armste landen van de wereld en op plek vier als het gaat om ondervoeding. We willen de vooruitgang die geboekt is behouden en uitbreiden. Een nieuw vliegtuig helpt de ingezette lijn door te zetten. Vooruitgang vraagt in dit land een lange adem, maar die hebben we. Mede dankzij u.

Verloskundige belandt zelf op de OK

Het is zaterdag. Buiten schijnt de zon en fluiten de vogels. Ik ben de ontbijttafel nog aan het afruimen als Ryan binnenstapt. Bij een jonge vrouw, die al 6 dagen weeën heeft, zet de bevalling niet door. Of ik direct mee kan komen. Ik twijfel geen moment, laat de boel de boel en sprint naar het vliegveld. Daar laden mijn collega’s volle tassen met medisch materiaal in.

We zetten koers richting de landingsbaan van Sahakevo, een korte grasstrook die tien jaar geleden door MAF is aangelegd. De vrouw in barensnood wordt op een zelfgebouwde stretcher van haar woonplaats naar diezelfde landingsbaan gedragen. Een barre tocht van vier uur… Gaat ze het redden? En gaat de baby het redden?

Reizend ziekenhuis

Liny groeit op in Ankavandra, een afgelegen regio in het westen van Madagaskar. Vandaag vliegt MAF-piloot Patrick Keller een team van artsen en evangelisten op Medische Safari. Als mensen niet naar het ziekenhuis kunnen, komt het ziekenhuis toch gewoon hun kant op.

“Mensen op het platteland hebben geen enkele toegang tot een ziekenhuis als ze ziek worden”, verklaart een van de artsen. “We moeten al onze eigen materialen meebrengen. Medicijnen, opreatiemateriaal, een echoapparaat, want hier is niets.” Eindelijk kan worden onderzocht waar de pijn in Liny’s buik vandaan komt. 

Vlieg mee met onze piloten in Madagaskar

Verdubbelactie

 • Ik geef al structureel aan MAF, wordt deze gift ook verdubbeld? 

  Als u het werk van MAF al doorlopend steunt valt uw doorlopende gift van december helaas buiten deze actie. Geeft u nu een (eenmalige) extra gift voor het vliegtuig, dan wordt deze gift wél verdubbeld. Dank u wel voor uw structurele steun!

  Start u in de maand december met structureel geven voor MAF, dan wordt uw doorlopende gift van de maand december wel verdubbeld. Voorbeeld: U start in december met een maandelijkse gift van € 15,-. Dan wordt de eerste afschrijving van € 15,- in december verdubbeld; ook als de eerste afschrijving bij machtiging in januari valt.  

   

 • Kan ik zelf een gift overmaken voor deze actie? 

  Ja. Maak uw gift over naar  NL40 ABNA 0558 3458 08 t.a.v. Stichting MAF onder vermelding van ‘verdubbeling’.
  Uw gift wordt dan verdubbeld, hartelijk dank!
   

 • Naar welk rekeningnummer kan ik mijn gift overmaken? 

  NL40ABNA0558345808 t.n.v. Stichting MAF Nederland o.v.v. Verdubbeling. 

 • Waar worden de giften aan besteed?

  De giften voor de verdubbelingsactie worden voor 100% besteed aan het nieuwe vliegtuig voor Madagaskar.

 • Wanneer loopt deze verdubbelingsactie?

  Deze december verdubbelingsactie loopt van 1 december t/m 31 december 2023. Maar ook giften die daarna nog binnenkomen zijn nodig voor het vliegtuig – ook als ze niet meer verdubbeld worden. Zo worden we samen onderdeel van het nieuwe noodzakelijke vliegtuig voor Madagaskar.

 • Wat als er meer binnenkomt?

  Het vliegtuig voor Madagaskar kost ruim drie miljoen euro. In december wordt de eerste vier ton voor dit vliegtuig verdubbeld. Alles wat buiten de verdubbelingsactie binnenkomt voor het vliegtuig is wel noodzakelijk om het vliegtuig aan te kunnen schaffen. Ook als de vier ton al verdubbeld is doen we graag een beroep op uw betrokkenheid hierin, zodat we snel het vliegtuig kunnen aanschaffen en de mensen in Madagaskar kunnen helpen.

 • Wat is de verdubbelingsactie?

  Een ondernemer is overtuigd van de impact van MAF en verdubbelt daarom in december 2023 alle giften van particulieren tot een totaalbedrag van € 400.000. Uw gift is deze maand dus dubbel zoveel waard.

  Als u kiest om structureel te geven wordt uw bijdrage van december verdubbeld.

 • Welke ondernemer is zo genereus deze actie te steunen?

  We zijn deze ondernemer erg dankbaar voor deze prachtige actie. De ondernemer heeft aangegeven anoniem te willen blijven. 

 • Worden alle giften verdubbeld?

  De giften van particulieren aan MAF in de maand december voor het nieuwe vliegtuig worden verdubbeld.  

  De giften van bedrijven, kerken en scholen vallen niet onder deze actie maar zijn van harte welkom om zo het vliegtuig aan te kunnen schaffen. Neem gerust contact op via info@maf.nl of 055303 6000 hoe we met u kunnen kijken hoe we uw bijdrage zo effectief mogelijk kunnen inzetten voor dit vliegtuig.

  Ook de giften aan internationale staf vallen buiten deze actie. De giften voor de verdubbelingsactie komen alleen ten goede aan het nieuwe vliegtuig voor Madagaskar.

Het nieuwe vliegtuig voor MAF Madagaskar

 • Hoe duur is het nieuwe vliegtuig?

  De aanschaf van het vliegtuig ligt rond de 3,3 miljoen euro. Hiermee heeft MAF een vliegtuig dat geschikt is voor het bushvliegen en uitgerust is met de nieuwste cockpitsoft- en hardware. Een investering waarbij we weer 32 jaar hulp kunnen verlenen aan mensen in nood.

 • Waarom is er een nieuw vliegtuig nodig?

  Het huidige vliegtuig  in Madagaskar is ruim 32 jaar oud en dringend aan vervanging toe. De tijd die nodig is voor onderhoud van het toestel, staat niet meer in verhouding tot de tijd die het vliegtuig effectief vliegt. Veiligheid, efficiëntie en toekomstbestendigheid staan bij MAF voorop en maken deze keuze noodzakelijk. Met een nieuw vliegtuig kunnen we meer mensen en vracht vervoeren en weer 32 jaar lang vliegen voor Leven.

 • Wanneer wordt het nieuwe vliegtuig ingezet?

  Het streven is om de financiële middelen in 2024 beschikbaar te hebben zodat het vliegtuig gekocht kan worden en in 2025 D.V. ingezet kan worden in Madagaskar.

 • Welk vliegtuig wil MAF aanschaffen?

  Met uw gift willen we een Cessna 208B EX aanschaffen. MAF heeft heel veel Cessna’s 208 in de vloot. Het is een zeer effectief en efficiënt vliegtuig voor de doeleinden waar MAF voor vliegt.

Doneren