De Bijbelbox is bekend en geliefd onder de inwoners van Papoea-Nieuw-Guinea. MAF-piloot Wilfred lacht: “Wat ik ook doe, in Nungwaia raakt de kist elke keer leeg! Nungwaia heeft een heel actieve kerk en helpt daarnaast nog de gemeenschap van Yatoam in de hooglanden.” 

De kracht van Gods Woord
Nungwaia is gelegen in het noorden van Papoea-Nieuw-Guinea. Ruige bergen, uitgestrekte moerassen en dichte regenwoud maken dorpen als deze onbereikbaar voor gebruikelijk vervoer. MAF vliegt al jaren naar dit kleine dorp, telkens met de Bijbelbox aan boord. Voorganger Ezechiël vertelt: “Gods Woord geeft leven aan degenen die erin lezen. Zodra de mensen hier een Bijbel krijgen en die bestuderen, breken zij met hun oude gewoontes zoals vechten, moorden, drinken, overspel en tovenarij.” 

De Bijbelbox: Het is een kleine, onopvallende gereedschapskist waarvan de inhoud levens verandert! Op elke vlucht nemen de piloten in Papoea-Nieuw-Guinea deze kist mee die tot de nok toe is gevuld met gedrukte Bijbels, Audiobijbels, Bijbelcommentaren, leesbrillen en SD-kaarten met evangelisatiemateriaal.

“Bij elke landing in Nungwaia roepen de mensen ‘Meneer piloot, heeft u weer Bijbels mee?’ Nog voordat ik de Bijbelbox gepakt heb, staat er al een rij van mensen hongerig naar Gods Woord.” – Wilfred Knigge 

Nieuw leven
Voorganger Ezechiël ziet de kracht van Gods Woord met eigen ogen: “De mensen die de Bijbel lezen belijden hun zonden en vinden vreugde in hun nieuwe leven. Hun focus verschuift naar hun gezin en de wandel met God. Steeds meer mensen willen een Bijbel omdat zij Jezus Christus als Heer en Verlosser hebben aangenomen. Ook de Audiobijbels vinden razendsnel nieuwe eigenaren. Aulani, een vrouw uit de gemeenschap, vertelt: “Elke moeder zou zo’n Audiobijbel moeten hebben, want veel van de vrouwen en kinderen kunnen niet lezen. De Audiobijbel is onze kans om Gods Woord te horen en er staan zelfs een paar liederen en zondagsschoollessen op. De kinderen luisteren aandachtig als we de Luisterbijbel aanzetten”.

 

Meer Bijbels nodig
MAF staat bekend als de piloten met de Bijbelbox. Deze naam willen we waar blijven maken. Ezechiël vat het samen: “Eén Bijbelbox per vlucht is gewoon niet genoeg, hij is elke keer meteen leeg. Namens de gemeenschap van Nungwaia wil ik u vragen om meer Bijbels te brengen.” Helpt u mee om Ezechiëls verzoek te beantwoorden?

In deze video vertelt MAF-piloot Mathias Glass hoe een vlucht met een Bijbelbox gaat. De Bijbel in onze moedertaal is van onschatbare waarde en is voor ons misschien vanzelfsprekend geworden. Dit geldt niet voor iedereen. MAF werkt hard om het zendingswerk mogelijk te maken en Gods Woord bij de mensen te brengen, tot in de meest geïsoleerde gebieden.