Vandaag vlieg ik voor de organisatie ‘Every Village’.  Een organisatie die actief is in Zuid-Soedan om elk dorp hier toegang te geven tot veilig drinkwater, radio stations bouwt om het evangelie te verspreiden, audio Bijbels uitdeelt op zonne-energie (tot dusver al 245.000 Bijbels uitgedeeld aan mensen) en conferenties en workshops houd voor lokale voorgangers. De organisatie heeft deze dag het hele vliegtuig afgehuurd.
In de ochtend check ik hoeveel gewicht ik over heb op de verschillende vliegvelden waar ik heen moet. De planning geeft aan dat ik 176kg over heb. Omdat het de regentijd is en ik verwacht wel wat grote regenbuien te zullen tegenkomen neem ik ongeveer 85kg extra brandstof mee zodat ik extra marge heb om er omheen te vliegen. Als ik na het tanken van het kantoor echter hoor dat het totale gewicht wat mee moet 287kg zwaarder is als gepland omdat de organisatie een extra persoon en veel extra bagage mee wil nemen heb ik een probleem. Als ik dat allemaal in het vliegtuig laad, is het vliegtuig te zwaar om op te stijgen.

Lees hier verder in de nieuwsbrief