Even voorstellen

Wij zijn Joost de Wit en Ruth de Wit-van der Ploeg. Samen met onze kinderen Naud (2014) en Annemijn (2016) wonen we in Leiden. Al van kinds af aan wilden we beiden piloot worden. Dat is gelukt. Joost is gezagvoerder Boeing 737 en Ruth is co-piloot Boeing 777. We hebben elkaar in 2008 tijdens het werk ontmoet, nadat we waren ingedeeld om samen een week te vliegen.

Begin 2021 kwamen we in contact met MAF. Sindsdien is er bij ons een snel groeiend verlangen ontstaan om onze talenten en ervaring te gaan gebruiken om samen te gaan vliegen voor Gods Koninkrijk. Dat is best bijzonder, want zending is niet eerder onze roeping geweest. Maar we geloven dat God ons niet zonder reden heeft samengebracht in een cockpit.

Omdat wij al beschikken over de vereiste brevetten en ervaring, volgen we een verkort opleidingstraject bij MATC. We verwachten medio 2023 klaar te zijn voor uitzending door MAF, waarbij we beiden als piloot aan de slag zullen gaan.

Het is een flinke verandering in korte tijd voor ons gezin. Maar we kijken uit naar nieuwe avonturen, op de weg die we van Hem mogen gaan. Vliegen zit ons in het bloed. Het is ons als zegen door God gegeven. We zien er naar uit om het te gaan gebruiken tot zegen van anderen.

Inschrijven nieuwsbrief De Wit