WELKOM BIJ MAF

Op D.V. 27 augustus is het zover: De MAF Open Dag! Van 09:30 tot 17:00 uur op Vliegveld Teuge.

Vlak voor de piloot zijn landing inzet, meldt hij de luchtverkeersleiding ‘Report after landing’. Hij zal nu even niet meer communiceren met de toren en kan zich volledig focussen op een veilige landing op de zachte junglebaan. Na de landing zal hij zich weer melden bij de luchtverkeersleiding en rapporteren over zijn landing.

De Open Dag staat in het teken van ‘Report after landing’. U hoort, ziet en beleeft wat er in de afgelegen dorpen gebeurt nadat het vliegtuig is geland. Heeft u vragen, bekijk dan de veelgestelde vragen.

De MAF Open Dag is mogelijk door de inzet van onze vele enthousiaste vrijwilligers. Er zijn nog plekken om te helpen open, wilt u meehelpen, geef u dan op als vrijwilliger voor deze mooie dag.

 

 • Bij het reserveren geeft u aan hoe laat u ongeveer aankomt. Het programma is doorlopend, u bent de hele dag welkom van 09:30 – 17:00 uur.
 • Aan het einde van het reserveringsformulier kunt u aangeven of u ook een rondvlucht wilt boeken. Een rondvlucht kost € 49,50 per persoon.
 • LET OP! De rondvluchten ‘s ochtends zijn inmiddels volgeboekt, ‘s middags zijn er nog wel rondvluchten beschikbaar.
 • LET OP! Het kinderprogramma zit ‘s ochtends vol. Als u uw kinderen wilt opgeven voor het kinderprogramma kan dat nog in de middag. Buiten het kinderprogramma is er genoeg te beleven voor kinderen op de Open Dag. Scroll naar beneden voor meer informatie.
 • Bij het reserveren geeft u aan hoe laat u ongeveer aankomt. Het programma is doorlopend, u bent de hele dag welkom van 09:30 – 17:00 uur.
 • Aan het einde van het reserveringsformulier kunt u aangeven of u ook een rondvlucht wilt boeken. Een rondvlucht kost € 49,50 per persoon.
 • LET OP! De rondvluchten ‘s ochtends zijn inmiddels volgeboekt, ‘s middags zijn er nog wel rondvluchten beschikbaar.
 • LET OP! Het kinderprogramma zit ‘s ochtends vol. Als u uw kinderen wilt opgeven voor het kinderprogramma kan dat nog in de middag. Buiten het kinderprogramma is er genoeg te beleven voor kinderen op de Open Dag. Scroll naar beneden voor meer informatie.

Het programma

Een doorlopend programma op vliegveld Teuge. Ervaar, proef en zie.  Waan je in de wereld van Papoea-Nieuw-Guinea. Bekijk een vliegtuig van binnen en van buiten. Luister naar de wonderlijke verhalen waarin God aan het werk is. Spreek een bushpiloot aan, ontmoet elkaar of vlieg over de Open Dag heen.

Seminars

Volg één of meerdere seminars. Alle seminars worden tenminste twee keer gegeven zodat u, ongeacht uw aankomsttijd, voldoende mogelijkheid heeft om een of meerdere seminars te volgen.

Vliegen en sleutelen onder moeilijke omstandigheden
– Joop van Weele
Piloot en vliegtuigmonteur Joop van Weele vertelt hoe je, ondanks tegenslagen, moed houdt in de jungle van Suriname.

De impact van een vliegtuig – Marijn Goud
Wat gebeurt er, als er in de hitte van Angola, een vliegtuig in het meest afgelegen dorp landt? Vlieg mee met de verhalen van Marijn Goud en het oudste MAF-vliegtuig ‘Wings of Hope’.

Als Afrika je thuis wordt – Ilonka en Lise Barendse
Moeder en dochter Ilonka en Lise Barendse vertellen hoe Afrika hun thuis is geworden en verbazen zich in Nederland over het verschil in culturen. Hoe werk, woon en leef je in een ander land?

Bevlogen en gevlogen voor Papoea – Kees Janse
Als kind van een zendingsechtpaar vloog hij al regelmatig mee met MAF. En tot de dag van vandaag vliegt en traint Kees nieuwe piloten op de vele bushsstrips in Indonesië. Luister maar naar zijn verhalen, roeping en bevlogenheid.

Bergen en dalen – Piet Muilwijk
In de kleine dorpjes van Papoea- Nieuw-Guinea is het vliegtuig het enige veilige transport naar het ziekenhuis en werken stammen samen om landingsbanen aan te leggen. Piloot Piet Muilwijk neemt u mee naar de hoog-en laaglanden van dit prachtige land.

Vergeving ook na de oorlog – Corina de Waal
Hoe kan een MAF-vliegtuig een vredesduif worden? Corina de Waal leert oorlogsslachtoffers over verzoening en vergeving. Wat kan u leren van deze Zuid-Soedanezen?

Remmen los en gaan! – Pieter van Dijk
Wat houdt een vliegtuig in de lucht en hoezo ruil je een KLM-Boeing in voor een MAF-Cessna? Piloot Pieter van Dijk geeft u uw eerste vliegles op de grond en piloten-echtpaar Joost en Ruth de Wit vertellen waarom zij van Boeing-piloten overstappen naar MAF-vliegtuigen

Vliegtuigmonteur

Dankzij de monteur kunnen we dagelijks veilig vliegen en gaan de MAF-vliegtuigen met gemak dertig jaar mee. Ben jij geïnteresseerd in werken voor MAF als vliegtuigmonteur? Neem dan deel aan een van onze twee exclusieve monteur-workshops. Onze eigen vliegtuigmonteurs staan klaar bij een echte Cessna 206 uitleg te geven over de ins en outs van aeronautica. Alleen vandaag kijk jij echt in het hart van de motor.
Sleutelen voor Gods Koninkrijk – iets voor jou?

*Als je je aanmeldt voor de workshop heb je je nog niet aangemeld voor de Open Dag. Dit zijn twee verschillende tickets.

Kinderen

Voor de kinderen is er genoeg te beleven. Ga de uitdaging aan en proef sprinkhanen. Pak je mobiel erbij, gebruik ‘m als afstandsbediening en doe de MAF-game samen met andere bezoekers. Bewonder de verschillende prachtige vliegtuigen. Leer hoe een vliegtuig werkt door de instructies op te volgen in de MAF Cessna 206!

Naast deze activiteiten kunnen onze kleine gasten bij het kinderprogramma hun eigen piloten-brevet halen. Slaag je voor alle disciplines? Dan verlaat je deze Open Dag met je eigen junior vliegbrevet. Voor de nodige afwisseling in je vliegexamen hebben we een speciale gast uitgenodigd.

Het kinderprogramma zit ‘s ochtends vol. Als u uw kinderen wilt opgeven voor het kinderprogramma kan dat nog in de middag. Buiten het kinderprogramma is er genoeg te beleven voor kinderen op de Open Dag.

Net als de rest van De MAF Open Dag is ook het kinderwerk mogelijk door de inzet van onze vele enthousiaste vrijwilligers. Er zijn nog plekken om te helpen open, bij het kinderwerk en op andere plekken, wilt u meehelpen, geef u dan op als vrijwilliger voor deze mooie dag.

Rondvlucht

De Cessna maakt vaart, de wielen komen van de grond…

U kunt tijdens de Open Dag een rondvlucht maken! Ervaar zelf hoe het is om te vliegen en boek alvast uw vliegticket bij het reserveren van uw Open Dag tickets. Er wordt gevlogen in 4-persoons vliegtuigen. Naast de piloot kunnen er (afhankelijk van het gewicht) maximaal 3 personen bij. Of je samen in een vlucht zit kunnen we helaas niet garanderen, natuurlijk proberen we het wel, maar er zijn veel mensen die een rondvlucht willen maken die dag, af en toe zullen er concessies moeten worden gedaan, dank voor uw begrip.

De rondvluchten ‘s ochtends zijn inmiddels volgeboekt, ‘s middags zijn er nog wel rondvluchten beschikbaar.

MAF Open Dag

 • Hoe verloopt het programma?

  Er is een doorlopend keuze programma, je kunt dus komen en gaan wanneer je wilt. Er is voor ieder wat te doen, een kinderprogramma, vliegtuigen om te bekijken, catering, rondvluchten en natuurlijk verschillende seminars die bezocht kunnen worden.

 • Ik ben mijn bevestigingsmail kwijt of heb er geen ontvangen.

  Als u uw bevestigingsmail kwijt bent of u heeft de mail nooit ontvangen, dan kunt u contact opnemen met info@maf.nl. Vermeld uw naam en het e-mailadres waarmee u uw reservering heeft gedaan.

 • Is er catering aanwezig?

  Ja, er zal voldoende te eten zijn dat u kunt bestellen. Laat uzelf verrassen en proef het eten van de landen waar MAF vliegt.

 • Kan ik me afmelden voor de Open Dag?

  U kunt zich afmelden voor de Open Dag via uw bevestigingsmail. In die mail is link te vinden met ‘verwijderen’. Als u daarop klikt en uw keuze bevestigd heeft u zich afgemeld.

 • Kan ik me opgeven voor een rondvlucht op de Open Dag?

  U kunt zich opgeven voor een rondvlucht op de Open Dag. Als u een ticket reserveert voor de Open Dag kunt u aan het einde aanvinken of u ook graag een rondvlucht wilt boeken. Als u daarvoor kiest, is uw ticket voor de Open Dag tegelijkertijd uw ticket voor de rondvlucht. Op de Open Dag zoekt u de rondvlucht balie op om u te melden en om te zien hoe laat u precies ingepland staat. Als u deze optie niet aan het einde van het formulier ziet (de ochtend en de middag), zijn alle tickets al vergeven.

  Er wordt gevlogen in 4-persoons vliegtuigen. Naast de piloot kunnen er (afhankelijk van het gewicht) maximaal 3 personen bij. Of je samen in een vlucht zit kunnen we helaas niet garanderen, natuurlijk proberen we het wel, maar er zijn veel mensen die een rondvlucht willen maken die dag, af en toe zullen er concessies moeten worden gedaan, dank voor uw begrip.

  De rondvluchten ‘s ochtends zijn inmiddels volgeboekt, ‘s middags zijn er nog wel rondvluchten beschikbaar.

 • Kan MAF nog hulp gebruiken voor de Open Dag?

  De MAF Open Dag is mogelijk door de inzet van onze vele enthousiaste vrijwilligers. Er zijn nog plekken om te helpen open, wilt u meehelpen, geef u dan op als vrijwilliger voor deze mooie dag.

 • Moet ik me aanmelden voor de Open Dag?

  U kunt zich aanmelden voor de Open dag via de site. U kunt op het aanmeldformulier aangeven welke tijd u ongeveer komt, met hoeveel personen, of u gebruik wilt maken van het kinderprogramma en of u een rondvlucht wilt boeken.

 • Moet ik reserveren voor een seminar?

  U hoeft zich niet aan te melden voor een seminar. Op de Open Dag kunt u zich aansluiten waar u wilt. Als u mee wilt doen met vliegtuigmonteur workshop moet u zich wel aanmelden. Dat kan via deze link.

 • Waar is de Open Dag?

  De Open Dag is dichtbij MAF Nederland in Teuge. Het adres is De Zanden 167, 7395 PG Teuge.

 • Wanneer is de Open Dag?

  De Open Dag is op 27 augustus 2022. Van 09:30 tot 17:00 uur.

 • Wat wordt er bedoeld met het thema: Report after landing?

  Vlak voor de piloot zijn landing inzet, meldt hij de luchtverkeersleiding ‘Report after landing’. Hij zal nu even niet meer communiceren met de toren en kan zich volledig focussen op een veilige landing op de zachte junglebaan. Na de landing zal hij zich weer melden bij de luchtverkeersleiding en rapporteren over zijn landing. Het thema van deze Open Dag is samen te vatten in deze woorden ‘Report after landing’. U hoort, ziet en beleeft wat er in de afgelegen dorpen gebeurt nadat het vliegtuig is geland.

 • Zijn er faciliteiten voor mensen met een fysieke beperking?

  Ja, er zijn toiletten die toegankelijk zijn voor mensen met een rolstoel. Alle activiteiten zijn op de begane grond. Verder zijn er voldoende medewerkers aanwezig die u graag helpen. Spreek zo nodig iemand met een MAF-overhemd aan.