Open Dag – 6 juli 2024

Verder dan ver! Daar waar de Afrikaanse zon ondergaat, waar de jungle van Papoea geen einde kent en de Surinaamse rivieren alsmaar blijven stromen. Daar vliegen wij. Iedereen bereiken met Gods Liefde, die droom leeft sinds 1945. De droom vraagt het uiterste, maar dat is het waard. Vliegen op de limieten, opereren in gevaarlijke gebieden, werken met precisie en discipline, leven onder moeilijke omstandigheden.  

Stap in de cockpit, start de motor en stijg op… naar de MAF Open Dag! We brengen het uiterste van de aarde naar Nederland. Ga mee in de verhalen, ervaar de jungle met uw eigen zintuigen en denk erover na wat “naar het uiterste” voor uw leven betekent. 

Nog heel even geduld… Vanaf 11 maart zijn tickets gratis te reserveren!

Programma

De Open Dag heeft een doorlopend programma. Alle programmaonderdelen worden door de dag heen herhaald, waardoor u geen enkel onderdeel hoeft te missen. 

Seminars

Een groot aantal piloten, monteurs en IT’ers is op de Open Dag aanwezig. Tijdens indrukwekkende seminars vertellen zij u wat ‘naar het uiterste’ voor hen betekent.  

Ook verschillende zendings- en hulpverleningsorganisaties vertellen hoe zij hun werk doen op de meest uitdagende plekken ter wereld. 

 

Rondvluchten

Maak de Open Dag compleet met een rondvlucht over de Open Dag! Zo ervaart u hoe onze piloten dagelijks opstijgen, koers bepalen, de wereld van boven bekijken en weer veilig landen. 

Let op: tickets voor een rondvlucht moeten los bijgeboekt worden.

Hangaar

Wat gebeurt er in de hangaar? Ga mee met de rondleiding door de hangaar en zie, hoor en ervaar hoe vliegtuigen onderhouden worden zodat ze altijd in topconditie zijn voor de volgende vlucht. 

Dilemma…

Met wat voor dilemma’s krijg je te maken als je opeens aan de andere kant van de wereld woont? En welke dilemma’s doemen op als je achter de stuurknuppel in de cockpit zit?  Kom erachter in de ‘Dilemmatent’. Het eerste dilemma: durft u hier naar binnen? 

Leren vliegen

Leer vliegen van een piloot bij ‘de theorie van het vliegen’. Of probeer het zelf uit in de vliegsimulator. Landt u de Cessna veilig op de hobbelige landingsbaan? 

Op MAF-missie

Voer uw eigen MAF-vlucht uit! Wat komt er nou allemaal bij een MAF-vlucht kijken? Oproep, tanken, vliegen, helpen, navigeren… U doet het allemaal zelf in onze MAF-missiestraat. Slaagt u erin om uw eigen gekozen missie te vervullen?

Kinderprogramma

Welk kind heeft het niet overwogen? Piloot worden… Tijdens het kinderprogramma testen de kinderen hun pilotenskills en wie weet halen zij wel hun eerste brevet! Let op: kinderen moeten vooraf worden opgegeven voor het kinderprogramma.

Junglepad

Lopen versus vliegen. Is het verschil nou echt zo groot? Probeer het zelf uit! Durft u het junglepad vol gevaren aan, of gaat u liever vliegensvlug via de landingsbaan?

Storyteller

Luister naar de spannende, waargebeurde avonturen van onze piloot en storyteller.

Eten en drinken

In Oeganda eten ze het alsof het chips is… durft u een sprinkhaan te eten? Probeer het op de Open Dag. Natuurlijk kunt u ook gewoon een patatje eten of wat anders lekkers.  

MAF Open Dag 2022

Open Dag foto’s 2022

Bekijk de foto’s