Het woord van 2022

Daar hoeven we samen niet zo lang over na te denken. Welk woord geeft het beste weer wat ons dit jaar bezig hield? Leren natuurlijk! 

Gerlinda maakte in 2021 de overstap van het Gelderse Vallei Ziekenhuis in Ede naar Het Diakonessehuis in Utrecht. Ze werd daar projectmanager, droeg grote verantwoordelijkheid in een verbouwing van de Afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde. Kortom: volop bijleren met als beloning veel voldoening.

Isa en Sep haalden samen drie diploma’s in één jaar. Isa zwom in februari af voor haar A-diploma, in mei deed ze B er nog even achteraan. Sep oefende intussen hard, het lukte hem om vlak voor de kerstvakantie zijn A-diploma te halen. 

Voor Eva is er maar één ding echt belangrijk; meedoen met je grote broer en zus. Met slechts 2,5 levensjaar op de klok oefent ze haar schrijfkunsten, wordt het alfabet nagepraat en constateert ze dat de C een kapotte O is.

Gerbrand bewoog dit jaar niet alleen door de lucht, maar ook door boeken. Van meteorologie tot vliegtuigtechniek, via luchtvaartwetgeving naar prestatieleer, menselijke prestaties en limiteringen, en ga zo nog maar even door. Het belangrijkste van dit alles; er staan groene vinkjes achter alle zaken die gehaald moesten worden. Een schone actielijst geeft rust en vertrouwen om met frisse energie naar volgend jaar te kijken.

Plannen maken voor 2023

Plannen maken, tijdlijnen bewaken, verwachtingen bijstellen, het hoort heel erg bij het MAF voorbereidingstraject. Alles wordt steeds concreter. We nemen je mee naar de vooruitblik op volgend jaar.

Engeland
Vanaf 4 januari melden we ons in Engeland. We volgen daar gedurende 11 weken lang lessen aan het Christian College All Nations, ter voorbereiding op onze uitzending. Gedurende deze periode verdiepen we ons in allerhande verschillende onderwerpen, met als doel om op een juiste manier dienstbaar te kunnen zijn en te kunnen settelen in een andere cultuur. We gaan er met het hele gezin naartoe, dus dat betekent dat we in deze weken afscheid nemen voor een tijdje. Gelukkig hebben de juffen van Sep en Isa samen met klasgenootjes lieve herinneringen gemaakt. Een mooi dagboek voor Isa met allerlei berichtjes, vragen en foto’s. Een knapzak met spulletjes voor Sep en een mooie plaat met vliegtuigen waar alle klasgenootjes in zitten, samen met de juffen. 

In de lucht
Op vlieggebied staat 2023 in het teken van ervaring opdoen in het vliegen op instrumenten. Vliegen door wolken, via luchtsnelwegen en aanvliegprocedures bij vliegvelden is heel anders dan de eerste 300 uren die Gerbrand gevlogen heeft. Ook gaat Gerbrand met snellere toestellen vliegen. Dat geeft een hogere werkdruk, omdat er voor alles minder tijd beschikbaar is. Het maakt ook dat bestemmingen in Europa makkelijker bereikbaar zijn. Wil je jezelf trakteren op een langere vlucht door Europa, geef dan gerust een seintje. Je helpt in zo’n geval heel praktisch door een stukje van de opleiding te financieren, terwijl je daarbij een unieke privé vliegbeleving krijgt. 

Uitzending
Als de zomer begint, hopen we dat het duidelijker is wanneer het moment van uitzending komt. Het lijkt erop dat dit eind 2023 zal zijn.