Hoe blijft een vliegtuig van 100.000 kilo zweven? 
Waarom mag je in Indonesië nooit met je linkerhand eten?  
Waarom mogen kinderen in Angola op zaterdag niet in bomen klimmen?
 
 
Ontdek het allemaal in DOE MAF!  
 
144 Pagina’s boordevol weetjes, 10 spannende avonturenverhalen van kinderen over de hele wereld en stoere challenges.

Ontdek & Doe 

DOE MAF! bevat 10 avontuurlijke pilotenverhalen. Vanuit kinderogen worden de schoonheid en de noden van hun land én het werk van MAF beschreven. Elk verhaal speelt zich af op een andere plek in de wereld. Na elk verhaal, volgen er pagina’s met interessante weetjes over het land. Kinderen ontdekken van alles over andere culturen en kunnen allerlei leuke doe-opdrachten doen. Van een spaghettitoren bouwen tot nasi goreng met saté bereiden. Van een vlag ontwerpen tot een geheime code opsporen. Kortom: de hele vakantie lees- en speelplezier!

Spannende verhalen 

DOE MAF! Duik mee met Mike in de azuurblauwe zee bij Australië. Baan je samen met Keleman een weg door de dichtbegroeide jungle van Papoea om zijn gewonde vader naar het ziekenhuis te brengen. Vlieg mee met Lucy naar de ruige woestijn van Tsjaad, waar zij tijdens een onschuldig tikkertje in een levensgevaarlijke situatie terechtkomt

144 pagina’s vol: 
Tien spannende pilotenverhalen 
Prachtige foto’s   
Stoere challenges 
Toffe weetjes  
Een heerlijk Indonesisch recept  
Puzzels  
Geheime code 
En nog veel meer om te ontdekken

Doe stoere challenges en haal deze zomer nog je vliegbrevet


Voor de ouders/verzorgers: 
DOE MAF! neemt kinderen mee in het ontdekken hoe MAF een schakel is in het wereldwijde zendingswerk en getuigt over Gods Liefde voor alle mensen. Dichtbij en ver weg.  
Veel piloten van MAF vertellen dat zij enthousiast zijn geworden over het werk van MAF in hun kinderjaren. Hoe bijzonder zou het zijn, als onze kinderen via dit boek gegrepen worden door Gods Liefde voor de wereld.  

.

DOE MAF! doeboek

 •  Waarom bieden jullie het kinderboek gratis aan?

  MAF is een belangrijke schakel in het wereldwijde zendingswerk. Er zijn zoveel bijzondere verhalen te vertellen: over de vele passagiers die aan boord van het MAF-vliegtuig stappen, over de waardevolle vracht die MAF vervoert, over de impact die het werk heeft op hele dorpen én over Gods werk in de wereld. 

  Zoals het verhaal van Zacharia. Die opgroeide in een arm gezin op Haïti, zonder hoop op een betere toekomst. Maar doordat hij Gods Liefde leerde, kreeg hij hoop. Nu is hij de allereerste Haïtiaan die afstudeerde aan de School of Missionary Aviation Technology. Hij werkt al als vliegtuigmonteur bij MAF én volgt de vliegopleiding. Over een paar jaar vliegt Zacharia hoop rond in zijn land, Haïti.

  Deze, en vele andere verhalen verdienen het om doorverteld te worden. Om kinderen in Nederland te inspireren en op te bouwen in hun geloof. Daarnaast willen we meer mensen, en gezinnen, betrekken bij het werk van MAF. Hoe mooi zou het zijn als kinderen, op jonge leeftijd al, gegrepen worden door Gods Liefde voor de wereld?

 • Door wie is het boek geschreven? 

  De kinderverhalen zijn geschreven door Bert Goedhart. Bert werkte meer dan 40 jaar als leerkracht op christelijke basisscholen. Hij stond bekend als verteller van verhalen waarin veel informatie was verwerkt. Na zijn pensionering is hij kinderboeken gaan schrijven die niet alleen fantasierijk zijn, maar waarin ook veel actuele informatie verwerkt is. In zijn boek De Geheime Missie van Graaf Mol (uitgeverij Jongbloed/Columbus) is de bedreiging van onze vrijheid een belangrijk thema. Bert Goedhart heeft een warm hart voor het werk van MAF en werkt daarom graag mee om de waargebeurde belevenissen van MAF-piloten door te geven aan jonge lezers. 

 • Is dit christelijke kinderboek alleen geschikt voor christenen?

  DOE MAF! beschrijft op een laagdrempelige manier de avonturen van christelijke kinderen vanuit allerlei verschillende culturen. Ondanks dat de personages christenen zijn, is het boek interessant en geschikt voor alle kinderen.

 • Is het kinderboek echt gratis?

  Ja, het kinderboek inclusief verzending is helemaal gratis! Mocht u een gift willen geven, dan waarderen wij dat uiteraard zeer, maar dat is zeker geen verplichting.

 • Kan ik meerdere exemplaren aanvragen?

  Het doeboek wordt geleverd met materiaal (vliegbrevet en stickervel) voor 3 kinderen. Per adres kan er 1 doeboek aangevraagd worden. Wilt u graag meer materiaal ontvangen? Of wilt u het boek cadeau doen aan kinderen in je omgeving (buurkinderen, kinderen uit de kerk e.a.)? Dan denken we graag met u mee. Stel uw vraag via: info@maf.nl. 

 • Voor wie is het kinderboek?

  DOE MAF! is geschreven voor kinderen uit de middenbouw en bovenbouw van de basisschool. De voorleesverhalen vertellen, door kinderogen, over de schoonheid van de landen waar MAF vliegt, de nood die daar is en het werk dat in Gods Koninkrijk gedaan wordt. Thema’s die aan de orde komen zijn: aardbeving in Haïti, mijnenvelden in Tsjaad, droogte in Tanzania. Deze thema’s worden op een laagdrempelige manier verteld door kinderen, voor kinderen.  
   
  Voor kinderen van ca. 7 – 12 jaar.  

 • Waar gaat het boek over?

  DOE MAF! is een doeboek. Het boek bevat 10 avontuurlijke pilotenverhalen. Dit zijn voorleesverhalen. Vanuit kinderogen worden de schoonheid en de noden in hun land én het werk van MAF beschreven. Elk verhaal speelt zich af op een andere plek in de wereld. Na elk verhaal, volgen er pagina’s met interessante weetjes over het land. Kinderen ontdekken van alles over andere culturen en kunnen allerlei leuke doe-opdrachten doen. Van een spaghettitoren bouwen tot nasi goreng met saté bereiden. Van een vlag ontwerpen tot een geheime code opsporen. Kortom: de hele vakantie lees- en speelplezier!  

 • Wat is de levertijd van het boek?

  We verzenden het doeboek via een verzendhuis. Als u het boek in juni heeft besteld, kunt u het boek begin juli op de mat verwachten, voor de zomervakantie begint. 

 • Zijn de verhalen waargebeurd? 

  De kinderverhalen zijn allemaal gebaseerd op echte gebeurtenissen, uit het werk van MAF-piloten. De vluchten hebben daadwerkelijk plaatsgevonden en de verhalen zijn gebaseerd op verslagen van de piloten zelf. Om de verhalen meer toegankelijk en laagdrempelig te maken voor kinderen, heeft de schrijver een stuk creatieve vrijheid gehad. Maar de ambulancevluchten, het brengen van Audiobijbels, het vervoeren van de MAG (mijnenopruimingsdienst) hebben allemaal daadwerkelijk plaatsgevonden.