Hoe blijft een vliegtuig van 100.000 kilo zweven?

Waarom mag je in Indonesië nooit met je linkerhand eten?

Waarom klimmen kinderen in Angola op zaterdag niet in bomen?

 

…ontdek het allemaal in DOE MAF! 144 pagina’s boordevol weetjes, spannende pilotenverhalen en stoere challenges. Bestel dit toffe doeboek nu in onze webshop.

Let op: de gratis actie stopt op 14 juli 2023 om 15.00 uur.

Spannende verhalen 

Schichtig kijkt Elisa om zich heen. Hoorde hij nu iets? Daar in de verte, opwaaiende stofwolken: een kudde olifanten stormt zijn kant op! Elisa zet het op een rennen. Snel, naar het dorp. Hijgend tuurt hij over zijn schouder om in te schatten of hij de olifanten voor kan blijven. Hij maakt geen schijn van kans. De kudde dendert dreigend dichterbij…


Lukt het Elisa om de dreigende kudde olifanten te ontlopen? En wie is die geheimzinnige bezoeker die zijn dorp in Tanzania binnenkomt? Dit, en nog veel meer spannende avonturen beleef je mee met kinderen van over de hele wereld. Van de dichtbegroeide jungle in Papoea tot de azuurblauwe zee van Australië. Van de ruige woestijn in Tsjaad tot tropisch Papoea-Nieuw-Guinea.

Ontdek & Doe

Elk verhaal speelt zich af op een andere plek in de wereld. Vanuit kinderogen worden de schoonheid en de noden van hun land beschreven. En het werk van MAF komt uitgebreid aan bod. Na elk verhaal, volgen er pagina’s met interessante weetjes over het land. Kinderen ontdekken van alles over andere culturen en kunnen leuke doe-opdrachten doen: spaghettitoren bouwen, nasi goreng met saté bereiden, een vlag ontwerpen, een geheime code opsporen en nog veel meer om te ontdekken.
Kortom: de hele vakantie lees- en speelplezier!

DOE MAF! met coole challenges. Kun jij navigeren? Durf jij de hoogte in? En heb je zin in een avontuur? Verzamel 10 sterren op je vliegbrevet en wordt een echte Junior MAF-piloot.

144 pagina’s boordevol:

 • Spannende pilotenverhalen
 • Prachtige foto’s
 • Stoere challenges
 • Toffe weetjes
 • Heerlijke recepten
 • Puzzels
 • Geheime code
 • En nog veel meer om te ontdekken

.

DOE MAF! doeboek

 • 1. Waar gaat het boek over?

  DOE MAF! is een doeboek. Het boek bevat tien avontuurlijke pilotenverhalen. Dit zijn voorleesverhalen. Vanuit kinderogen worden de schoonheid en de noden in hun land én het werk van MAF beschreven. Elk verhaal speelt zich af op een andere plek in de wereld. Na elk verhaal, volgen er pagina’s met interessante weetjes over het land. Kinderen ontdekken van alles over andere culturen en kunnen allerlei leuke doe-opdrachten doen. Van spaghettitoren bouwen tot nasi goreng met saté bereiden. Van een vlag ontwerpen tot een geheime code opsporen. Kortom: de hele vakantie lees- en speelplezier!

 • 2. Door wie is het boek geschreven? 

  De kinderverhalen zijn geschreven door Bert Goedhart. Bert werkte meer dan 40 jaar als leerkracht op christelijke basisscholen. Hij stond bekend als verteller van verhalen waarin veel informatie was verwerkt. Na zijn pensionering is hij kinderboeken gaan schrijven die niet alleen fantasierijk zijn, maar waarin ook veel actuele informatie verwerkt is. In zijn boek De Geheime Missie van Graaf Mol (uitgeverij Jongbloed/Columbus) is de bedreiging van onze vrijheid een belangrijk thema. Bert Goedhart heeft een warm hart voor het werk van MAF en werkt daarom graag mee om de waargebeurde belevenissen van MAF-piloten door te geven aan jonge lezers.

 • 3. Zijn de verhalen waargebeurd? 

  De kinderverhalen zijn allemaal gebaseerd op echte gebeurtenissen, uit het werk van MAF-piloten. De vluchten hebben daadwerkelijk plaatsgevonden en de verhalen zijn gebaseerd op verslagen van de piloten zelf. Om de verhalen meer toegankelijk en laagdrempelig te maken voor kinderen, heeft de schrijver een stuk creatieve vrijheid gehad en de verhalen vanuit kindperspectief geschreven. Maar de ambulancevluchten, het brengen van Audiobijbels, het vervoeren van de MAG (mijnenopruimingsdienst) hebben allemaal daadwerkelijk plaatsgevonden. 

 • 4. Voor wie is het kinderboek?

  DOE MAF! is geschreven voor kinderen uit de middenbouw en bovenbouw van de basisschool. De voorleesverhalen vertellen, door kinderogen, over de schoonheid van de landen waar MAF vliegt, de nood die daar is en het werk dat in Gods Koninkrijk gedaan wordt. Thema’s die aan de orde komen zijn: aardbeving in Haïti, mijnenvelden in Tsjaad, droogte in Tanzania. Deze thema’s worden op een laagdrempelige manier verteld door kinderen, voor kinderen.  
   
  Voor kinderen van ca. 7 – 12 jaar.  

 • 5. Wat is de levertijd van het boek?

  We verzenden het Doeboek via een verzendhuis, zodat de verzend- en verwerkingskosten zo laag mogelijk blijven. Bestellingen voor 26 juni vallen uiterlijk 8 juli op de mat. Bestellingen na 26 juni worden wekelijks verwerkt en verstuurd. We kunnen niet garanderen dat deze voor de (regionale) start van de zomervakantie binnen zijn. 

 • 6. Hoeveel stickervellen en vliegbrevetten bevat het doeboek?

  Het doeboek wordt geleverd met materiaal (vliegbrevet en stickervel) voor 3 kinderen. Heeft u meer dan drie kinderen, dan kunt u drie extra brevetten/stickervellen aanvragen bij MAF via onze contactgegevens.

 • 7. Ik heb het boek besteld, maar nog niet ontvangen. Hoe kan dat?

  Het verzenden van het boek hebben wij, om kosten te besparen, uitbesteed aan de drukker. Door deze in badges te versturen houden we de kosten laag en de efficiëntie hoog. Daardoor kan er enkele dagen/weken zitten tussen de besteldatum en bezorgdatum. Bestellingen gedaan voor 26 juni worden bezorgd tussen 1 en 8 juli. Bestellingen na 26 juni worden wekelijks verwerkt.

  Heeft u alsnog geen boek ontvangen op de verwachte leverdatum? Wellicht is er dan iets in het bestelproces misgegaan. Stuur ons dan even een berichtje via het contactformulier. Vermeld hierbij naast uw naam ook de postcode/adres waarop u het boek heeft aangevraagd.

 • 8. Is dit christelijke kinderboek alleen geschikt voor christenen?

  DOE MAF! beschrijft op een laagdrempelige manier de avonturen van christelijke kinderen vanuit allerlei verschillende culturen. De personages zijn christenen, maar het doeboek interessant en geschikt voor iedereen.