Maak je Open Dag compleet met een rondvlucht!

Stap aan boord en zie de Open Dag en de Veluwe vanuit de lucht. Op het moment dat je de cockpit instapt en het leer van de vliegtuigstoelen ruikt, weet je het: dit ga je niet meer vergeten! De piloot doet zijn laatste checks, start de motor en lijnt op voor takeoff. Dit is wat de piloten en passagiers van MAF dagelijks meemaken. En nu beleef jij het ook! In een rondvlucht van 15-20 minuten ervaar je hoeveel afstand je af kan leggen door de lucht en hoe de wereld er van boven uitziet.  

Hier vind je de voorwaarden van de rondvluchten tijdens de MAF Open Dag.

Boeken via Eventbrite
Voor evenementen en ticketregistratie maakt MAF gebruik van de evenementenbeheersoftware van Eventbrite. Jouw gegevens worden hierin veilig verwerkt en opgeslagen. Eventbrite kan evenementen in jouw regio promoten. MAF heeft geen invloed op welke andere evenementen je te zien krijgt en is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor of betrokken bij de inhoud van deze evenementen. 

Vliegveldreglement   
De Open Dag vindt plaats op het terrein van E-deck, gelegen op Vliegveld Teuge. Aangezien we ons op een operationeel vliegveld en luchtvaartterrein bevinden, dienen wij ons te houden aan de daarbij geldende regels. Vooraf informeren we je vast over de belangrijkste regels: 

 • Je mag in geen geval op de landings- en taxibaan begeven zonder begeleiding van een medewerker van MAF of piloot. Dat betekent dat iedereen zich achter de hekken dient te blijven. Voor de rondvlucht wordt je begeleid van en naar het vliegtuig. Natuurlijk zorgen we ervoor dat jouw toeschouwer wel even foto’s kan maken bij het vliegtuig.   
 • Het is van uitermate groot belang dat er geen afval op de grond terecht komt. Plastic, verpakkingen of andere materialen die in een vliegtuigturbine terechtkomen, veroorzaken enorme schade en vormen een groot risico voor de piloot en passagiers. Zorg er dus voor dat je alle afval in de prullenbakken gooit en niet op de grond.
 • Roken is ten strengste verboden aan de vliegveldkant van de hangaar. Roken is alleen toegestaan langs de openbare weg aan de voorzijde van de hangaar.   
 • Tenzij anders aangegeven door de piloot mogen de vliegtuigen niet worden aangeraakt. Ze zijn erg kostbaar en kunnen door verkeerd gebruik beschadigen. 

Annulering door overmacht
Er zijn een aantal omstandigheden waardoor we tijdens de Open Dag niet kunnen vliegen. In aanloop naar de Open Dag houden we het weerbericht nauwlettend in de gaten. Dit doen we in overleg met vlieg- en weersdeskundigen. Omdat we alleen vliegen als het veilig is, zullen de rondvluchten geannuleerd worden bij mist, laaghangende dichte bewolking, regen of zware windstoten.   
   
Tevens kan het gebeuren dat er vanwege de droogte regionale inspectievluchten door de brandweer moeten worden uitgevoerd. In dit geval heeft de brandweer het recht om de vliegtuigen te gebruiken die voor de rondvluchten zijn gereserveerd.    

Rondvluchten

 • Hoe kan ik de tijd van mijn ticket voor een rondvlucht wijzigen?   

  Via de bevestiging die je via e-mail ontvangt, kun je klikken op ‘Ga naar mijn tickets’. Je komt nu in een omgeving waar je jouw ticket kunt wijzigen of een aanvraag kan doen deze te annuleren.   

  Voor het wijzigen van jouw tijd, klik je rechts bovenin op ‘Transfer’. Vervolgens klik je op ‘Evenement Wijzigen’ en kun je een tijd kiezen. 

 • Hoe laat moet ik me van tevoren melden bij de Boardingtent?   

  Op jouw ticket staat het tijdstip genoemd van het tijdsblok waarin je een rondvlucht gaat maken. Je meldt je uiterlijk 45 minuten van tevoren bij de Boardingtent zodat we je rustig kunnen inchecken, inplannen en van de juiste informatie kunnen voorzien. 

 • Kan ik me opgeven voor een rondvlucht op de Open Dag?  

  Je aanmelden voor een rondvlucht op de Open Dag kan nog. Dit doe je online via deze link of je koopt een rondvluchtticket op de Open Dag zelf. Op de Open Dag zoek je de rondvlucht balie op om je aan te melden, op schermen wordt aangegeven welk volgnummer zich mag melden (dit nummer krijg je bij de entree van de Open Dag). 

 • Met hoeveel personen zit ik in een vliegtuig?   

  Afhankelijke van de grootte van de vliegtuigen zit je met 3 of 5 passagiers in een vliegtuig. Kom je met meerdere personen vliegen, dan kunnen we niet altijd garanderen dat jullie in hetzelfde vliegtuig zitten. Dit is namelijk afhankelijk van het totale gewicht dat het desbetreffende vliegtuig mag vervoeren. Kinderen vliegen wel altijd onder begeleiding van een ouder/verzorger.   

 • Wanneer mag je (zelfstandig) meevliegen?   

  Vliegen is leuk voor jong en oud. Nederland vanuit de lucht zien is voor iedereen indrukwekkend. Toch zijn er een paar voorwaarden om mee te vliegen. 

  Vliegen voor de allerjongsten  
  Kinderen tot en met vier jaar mogen helaas niet meevliegen. Ook adviseren wij om kinderen van vijf jaar niet te laten meevliegen. Aan boord krijgen de passagiers een grote koptelefoon op om met elkaar te kunnen communiceren, er is veel lawaai van het vliegtuig en de motor. Met al deze afleidende factoren stelt zich de vraag hoeveel een kind nog van het vliegen mee krijgt. Dat heeft wederom gevolgen voor het vliegplezier van de volwassene.   

  Vliegen onder 16 jaar  
  Kinderen onder 16 jaar mogen alleen meevliegen met toestemming van de ouders/verzorgers en onder begeleiding van een volwassene. 

 • Wat zijn de voorwaarden van de rondvluchten?

  De voorwaarden voor de rondvluchten vind je hier.