0 items € 0,00

Piloot

MAF Piloot

Je komt in aanmerking voor piloot bij MAF als je gebrevetteerd beroepspiloot bent. Enige werkervaring is een pluspunt. In je werk als MAF piloot zijn vakbekwaamheid, flexibiliteit en de mate waarin je zelfstandig problemen kunt oplossen sleutelbegrippen.
 

Vliegopleiding

De basis wordt gevormd door een gedisciplineerde en professionele wijze van denken, werken en vliegen. Alleen een door MAF erkende vliegopleiding bereidt piloten hier voldoende op voor. Een in Nederland door MAF erkende vliegopleiding wordt aangeboden door Mission Aviation Training Centre (MATC) op vliegveld Teuge. De praktijkinstructie wordt gegeven door zeer ervaren voormalige MAF piloten. Na de vliegopleiding duurt het nog enige tijd om voldoende vlieguren op te bouwen. Pas dan ben je klaar voor uitzending. Voor meer informatie over MATC klik hier. Voor veel gestelde vragen, lees de FAQ.

Criteria voor MAF piloot bij uitzending:
  Positieve christelijke levensinstelling en getuigenis
  Meelevend lid van een protestantse, christelijke kerk of gemeente
  Vooropleiding HAVO/MBO met wiskunde, natuurkunde en Engels
  Gebrevetteerd (CPL & IR)
  Vlieguren afhankelijk van de genoten vliegopleiding
  Enige werkervaring
  Een Bijbelschoolopleiding
  23 jaar of ouder
  Goede fysieke en mentale gezondheid
  Goed kunnen functioneren onder moeilijke omstandigheden en in een andere cultuur
  Goed kunnen samenwerken in teamverband
  Grote mate van flexibiliteit en stressbestendigheid
  Goede beheersing van de Engelse taal


Interesse?

Ben je piloot, of heb je serieuze belangstelling om bezig te gaan met de vliegopleiding met als doel om uitgezonden te worden door MAF, dan adviseren wij je om je aan te melden voor een Interessedag. Enkele malen per jaar wordt deze dag georganiseerd op vliegveld Teuge. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen en kunt voldoen aan de eerste drie criteria voor MAF piloot, vul dan het Interest Form in.