MATC Bestuurslid (m/v)

Wie zijn wij?
MATC is een internationale vliegschool op vliegveld Teuge, vlakbij Apeldoorn. Wij leiden professionele piloten op en zijn erkend door Mission Aviation Fellowship (MAF) International als de aangewezen trainingsorganisatie voor Europa. Daarnaast is het ook onze ambitie om binnen een paar jaar piloten uit ontwikkelingslanden op te leiden.

MAF heeft vliegoperaties in een aantal van de meest uitdagende gebieden op de wereld. Dat vraagt om zeer gespecialiseerde training van hoge kwaliteit. Zie ook www.missionatc.nl en www.mafint.org.

Wat zoeken wij?
De stichting is op zoek naar een betrokken en bevlogen bestuurslid met een hart voor onze missie en een Christelijke levensovertuiging, bij voorkeur met ervaring als bestuurder in een non-profit organisatie. Iemand die actief wil bijdragen om de missie verder te ontwikkelen, om zo verschil te kunnen maken voor leerlingen, medewerkers en vrijwilligers van MATC en daarmee ook voor het werk van MAF wereldwijd. Gezien de huidige bestuurssamenstelling iemand die ervaring en affiniteit heeft met de thema’s juridische zaken en ICT/digitalisering.

Het bestuur bestaat momenteel uit 4 leden: een voorzitter (met de portefeuille Aviation), een secretaris, een penningmeester en een algemeen bestuurslid met de portefeuille HR. Het bestuur vergadert gemiddeld vier keer per jaar, zowel fysiek als online.

Wat kost het je?
Naast gemiddeld maximaal 4 tot 8 uur per maand is het van belang dat elk bestuurslid voldoende energie en tijd ter beschikking heeft om, waar nodig, ook (naast de vergaderingen) de organisatie met raad en daad bij te staan.

Wat krijg je daarvoor terug?
De bestuursleden en andere vrijwilligers ontvangen voor hun inzet waardering en voldoening, het voorrecht om een mooie, flexibele en internationale organisatie te dienen en het voorrecht om werkelijk verschil te kunnen maken voor mensen die in isolatie en armoede leven. Gemaakt onkosten kunnen gedeclareerd worden.

Hoe werkt het bestuur samen met het management?
De dagelijkse leiding van MATC is in handen van directeur Marco Koffeman. Samen met 5 medewerkers is hij in dienst van de stichting en als toehoorder aanwezig bij de bestuursvergaderingen. Zo houden we de lijntjes kort. Daarnaast zet een team van 7 fantastische vrijwilligers zich in op het kantoor en de hangar op vliegveld Teuge.

Hoe nu verder?
Ben je enthousiast geworden over deze vacature? Bel dan met Henk-Jan Muuse (Voorzitter), tel 06 22741697 of henk-jan.muusse@maf.org.

Aanmelden Flywilligersmail

Enkele keren per jaar stuurt MAF de Flywilligersmail uit. In deze nieuwsbrief staan de vacatures voor vrijwiligers. Je kunt zelf kijken of er iets tussen zit wat je leuk vindt en waar je tijd voor hebt. Als je het leuk vindt om te helpen, geef je dan op voor de Flywilligersmail. Je zit nergens aan vast!

Wanneer een vrijwilliger bij MAF een taak aanvaardt gaat de vrijwilliger ermee akkoord dat de taak wordt uitgevoerd volgens de Algemene Voorwaarden Vrijwilligers.

Inschrijven

  • Hidden
  • Lees hier ons Privacy statement en Algemene voorwaarden