MAF zoekt twee leerkrachten voor Papoea-Nieuw-Guinea

September 2023 – juli 2024

MAF zendt mensen naar de meest geïsoleerde gebieden van de wereld om daar hulp en Evangelie te brengen. Wil je daaraan bijdragen met jouw professie als leerkracht? 

Sinds 1951 heeft MAF in Papoea-Nieuw-Guinea voortdurend luchttransporten verzorgd naar gemeenschappen, gelegen in één van de meest ruige gebieden ter wereld, Vandaag is MAF de langst dienende luchtvaartmaatschappij in Papoea-Nieuw-Guinea. Ook vier Nederlandse piloten en hun gezin dragen bij aan dit impactvolle werk.

Wat ga je doen?

Als leerkracht op het veld draag je bij aan een stabiele en duurzame uitzending van MAF-medewerkers. Goed onderwijs voor de kinderen is een belangrijke vereiste voor gezinnen om te kunnen functioneren en langer op het veld te kunnen blijven.

Heb je altijd al willen ‘proeven’ aan het werken in het buitenland? Wil je een jaar investeren en geven om daarvoor een onvergetelijke ervaring terug te krijgen? Lees dan snel verder!

We zoeken enthousiaste leerkrachten die:

 • Twee of drie bovenbouw leerlingen kunnen begeleiden in Nederlandstalig onderwijs
 • Eén jaar tegen kost en inwoning willen werken voor MAF
 • Gediplomeerd zijn voor het basisonderwijs
 • Hart hebben voor zending
 • Bereid zijn om letterlijk over grenzen te kijken en te werken
 • Flexibel en volhardend zijn
 • Niet terugdeinzen voor hoge temperaturen

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een onvergetelijke, onbetaalbare ervaring!
 • De mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan het werk van MAF verricht
 • Kennis van verschillende culturen

Voor meer informatie over mogelijkheden, voorwaarden, begeleiding en kosten kun je contact opnemen met Marlies van Grol, 055-3036022.

Direct solliciteren? Mail je motivatiebrief en CV naar m.vangrol@maf.nl

Marlies van Grol

Human Resources

Telefoon: 055 303 6022

Thamar van den Brink

Human Resources

Telefoon: 055 303 6000

Ken Robinson

“There is no system in the world or any school in the country that is better than its teachers.”

Inschrijven MAF Experience (nieuwsbrief over uitzending)

 • Hidden
 • Door op inschrijven te klikken gaat u akkoord met de Privacy statement en Algemene voorwaarden van MAF Nederland

Werken bij MAF

 • Hoe kan ik me oriënteren op werken bij MAF?

  Algemene informatie over werken bij MAF en specifieke functie-eisen voor de diverse functies vind je op de website van MAF Nederland. Verder kun je je abonneren op de nieuwsbrieven van Internationale Staf, om te lezen hoe het is om als MAF-piloot, vliegtuigtechnicus, IT’er of manager werkzaam te zijn. Ook kan het helpen de presentaties van verlofgangers te bezoeken.

  Daarnaast kun je je op de website abonneren op de nieuwsbrief “MAF Experience”. Hiermee krijg je regelmatig informatie en nieuwsfeiten over werken bij MAF.

 • Hoe lang duurt uitzending door MAF?

  MAF Nederland zendt mensen lange termijn uit, dat wil zeggen voor minimaal vier jaar. Vaak blijven mensen acht jaar of langer uitgezonden. Een enkele keer is er sprake van een korte termijn uitzending van mensen die al over specifieke MAF- of buitenlandervaring beschikken.

 • Hoe oud moet je zijn om bij MAF te werken?

  We adviseren geïnteresseerden die de pilotenopleiding willen starten, om dat voor 36-jarige leeftijd te doen. De bovengrens van leeftijd hangt af van het totaalplaatje van persoonlijke omstandigheden, beoogde functie en visumvereisten van het werkland. MAF hanteert geen echte minimale leeftijdsgrens. We zoeken wel naar een bepaalde mate van ‘volwassenheid‘ om uitzending aan te kunnen.

 • Is het mogelijk om stage te lopen bij MAF?

  MAF biedt alleen stages aan voor mbo-studenten vliegtuigmonteur (4e jaars) en voor hbo-studenten Informatietechnologie. Neem daarvoor telefonisch of via e-mail contact op met de HR afdeling.

  Wil je stage lopen bij MAF Nederland? Af en toe is er een stageplek bij het evenemententeam of het communicatieteam. Stuur een mail naar info@maf.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

 • Waarom is een Bijbelschool verplicht om voor MAF te werken?

  In de voorbereiding op uitzending volgen kandidaten een Bijbelschoolopleiding. Deze opleiding van minimaal tien weken bereidt voor op leven in een andere cultuur en getuigen van het christelijk geloof.

 • Waarom vraagt MAF naar je kerkelijke betrokkenheid?

  Het voldoen aan de vaktechnische eisen is essentieel voor werken bij MAF, maar niet het enige criterium. Een meelevend lidmaatschap van een protestants-christelijke kerk of gemeente is voor MAF een ander belangrijk criterium. Dit maakt ondersteuning (sociaal, pastoraal en financieel) vanuit je kerk of gemeente mogelijk en is bovendien een goede voorbereiding op werken en wonen in een MAF-programma waar je meedraait met bijvoorbeeld Bijbelstudies.

 • Wanneer ik interesse heb om bij MAF te gaan werken, hoe leg ik contact?

  De eerste stap is om op de website van MAF Nederland het Interesseformulier in te vullen. Na ontvangst van het formulier zal MAF Nederland contact met je opnemen. Je kunt ook eerst telefonisch contact zoeken, op dinsdag en donderdag zijn we bereikbaar voor je vragen.

 • Wat gebeurt er als ik een Interesseformulier ingestuurd heb?

  Na het insturen van het Interesseformulier ontvang je via email of telefoon een reactie. Een aantal keer per jaar organiseren we een online informatiebijeenkomst waarvoor we geïnteresseerden uitnodigen. Deze bijeenkomst geeft je verdere informatie over MAF en uitzending. Na het bijwonen deze informatiebijeenkomst kun je ook aangeven een persoonlijk oriënterend gesprek te willen voeren met ons waarbij we kunnen inzoomen op jouw situatie.

 • Welke persoonlijke eigenschappen passen bij het wonen en werken in een cross- en multiculturele samenleving?

  Een aantal termen die hierbij passen zijn stressbestendig en flexibel, volhardend en optimistisch, dienstbaar en relatiegericht. Daarbij dien je te beschikken over een goede fysieke en mentale gezondheid.