0 items € 0,00

Alle projecten

Zonnestroom

Tussenstand:

0 436455
Streefbedrag: € 900.000,00
0

Steun deze actie! Klik op een bedrag.

Anders, nl.

Acties voor dit project:

Een wasje draaien, een maaltijd koken, telefoneren of de CV een graadje hoger zetten, 24 uur per dag! Geen probleem in Nederland en best betaalbaar!
In 30 MAF landen ontbreekt vaak een stroomnet. En 24 uur stroom leveren met dieselgeneratoren wordt dan erg duur en vervuilend!!

Daarom krijgen alle MAF vliegbases zonnepanelen, ZODAT WE...

• Elke 5 minuten kunnen uitvliegen, 6 dagen per week;
• Continue onderhoud kunnen doen aan de vliegtuigen voor veilige vluchten;
• Per telefoon altijd bereikbaar zijn;
• Bijdragen aan een beter milieu én geld besparen!

UW zonnestroomgift helpt MAF uitvliegen en mensenlevens redden!
Bedankt voor uw steun!

Zonnestroomproject 48% voltooid!

06 december 2016 Christine

De zon, een door God gegeven energiebron die warmte en licht geeft. En dankzij dat licht kan met behulp van zonnepanelen elektriciteit worden opgewekt. Waardoor vervuilende, door diesel aangedreven generatoren steeds vaker overbodig worden. Diezelfde zonnepanelen leveren ook een bijdrage aan duurzaamheid en aan een betrouwbaar stroomnet in de bijna dertig landen waarin MAF actief is.

We vroegen Adri van Geffen, directeur van MAF Nederland en projectleider van het zonnestroomproject, hoe de actie verloopt.

"We proberen zo spoedig mogelijk de programma’s in Zuid-Soedan (2 compounds) en de basis Telefomin in PNG van zonnestroom te voorzien. In de loop van 2017 installeren we ook zonnestroom in Liberia, Oeganda (hangaar en kantoor), Tsjaad (compound en hangaar), Mount Hagen in PNG en het IT-kantoor van MAF in Papoea. Dit laatste kantoor ondersteunt alle MAF-bases in Indonesië met IT. In Oeganda was er al gedeeltelijk zonnestroom, maar door de uitbreiding van het programma en een nieuw kantoor op het vliegveld, zijn er meer zonnepanelen nodig. Daarom is onze dank groot als u MAF met een zonnestroomgift in de lucht houdt!"
 

Zonnestroomactie zeer succesvol!

06 oktober 2016 Christine

Bedankt, gevers aan de zonnestroomactie!

We vroegen Adri van Geffen, projectleider van het zonnestroomproject, hoe de actie verloopt.

"We dachten er drie jaar over te doen om 900.000 euro in Nederland op te halen voor de Solar campagne. Dat er binnen één jaar al 50% binnen is en 344.000 euro is toegezegd, stemt ons tot grote dankbaarheid. Dat betekent dat we in 2017 nog 120.000 euro nodig hebben. Inmiddels zijn Rumginae (PNG) en Suriname gereed."

Planning
"We proberen in 2016 de programma’s in Zuid-Soedan (2 compounds) en Telefomin in PNG van zonnestroom te voorzien. In voorbereiding voor 2017 zijn het programma in Oeganda (hangar en kantoor), Tsjaad (compound en hangar), Liberia, Mount Hagen in PNG en het IT kantoor van MAF in Papoea. Dit laatste kantoor ondersteunt alle MAF-bases in Indonesië met IT. In Oeganda was er al gedeeltelijk zonnestroom, maar door de uitbreiding van het programma en een nieuw kantoor op het vliegveld, zijn er meer zonne-panelen nodig."P.s. Meehelpen voor de laatste 120.000 euro? Doneer nu!
 
Zonnestroominstallaties geinstalleerd in 2015/2016: BEDANKT!

1. MAF Suriname             
2. MAF PNG-Rumginae  
3. MAF Oeganda (deels)

"Zonnestroom is onmisbaar voor MAF Oeganda, omdat in Oeganda de stroom regelmatig uitvalt en het de duurste stroom van de wereld is. Onze zonnepanelen wekken jaarlijks 30% meer stroom op dan zonnepanelen in Nederland. Hiermee kunnen onze monteurs doorwerken aan het onderhoud van onze vliegtuigen. Want elke dag dat het vliegtuig aan de grond staat, ontvangen mensen geen hulp."
Kees Barendse, vliegtuigtechnicus in Oeganda

"Zonder stroom is er geen telefoonverkeer mogelijk, waardoor hulpverleners geen vluchten bij ons kunnen reserveren. De computers doen het niet, waardoor we vluchten handmatig moeten inplannen, wat zeer tijdrovend is. In de hangaar kunnen we geen electrisch gereedschap gebruiken, waardoor vliegtuigen langer op de grond staan. Autovervoer is geen optie voor mensen in de bergdorpen; ze zijn echt afhankelijk van de vliegtuigen van MAF!"
Wilbert Rietveld, IT manager MAF Papoea Indonesië
 
Er is nog 344.000 euro nodig om Zuid-Soedan van zonnestroom te voorzien. Doneer nu!

Lopende projecten voor 2016/2017:
Papoea Nieuw Guinea - Telefomin
Papoea Nieuw Guinea - Mount Hagen
Oeganda
Tsjaad
Liberia

Helpt u met een gift?

Geef 50 euro en u ontvangt gratis Powerbank