0 items € 0,00
0 21196
Streefbedrag: € 40.000,00
0%

Tussenstand:

Steun deze actie! Klik op een bedrag.

Anders, nl.

Yali Vertaling


 

Wilt u meebidden voor MAF?

inschrijven 

Acties voor dit project:

Honger naar het Woord van God
Voor mensen in afgelegen gebieden is het moeilijk en erg kostbaar om aan Bijbels te komen. Maar er is wel honger naar het Woord van God; mensen sparen geld om na verloop van tijd een (audio-)Bijbel te kunnen kopen!

Helpt u mee?
Helpt u mee om evangelisten, Bijbels en ander materiaal te vliegen naar mensen die nog nooit Gods Woord gehoord hebben of in handen hebben gehad?
Yali en MAF
Bekijk onderstaande video om de grote vreugde te zien bij de Yali gemeenschap in Papoea Indonesië nu ze Bijbels hebben!Voor christenen in afgelegen gebieden van PNG is het vrijwel onmogelijk om zelf aan Bijbels en ander christelijk materiaal te komen. Maar er is wel een enorme honger naar het Woord van God! MAF laat piloten in PNG uitvliegen met een ‘Bijbelbox’.


De Bijbelbox is een kunststof koffer gevuld met gedrukte Bijbels en audio-Bijbels in het Engels en in de Tok Pisin taal, Bijbel handboeken, SD-kaarten met daarop christelijk materiaal, etc. De piloten verkopen de Bijbels en het andere materiaal voor slechts een deel van de inkoopprijs aan de inwoners van honderden afgelegen dorpen. Ieder mens moet toegang hebben tot het Woord van God!
 
Piloot Paul Woodington over zijn Bijbelbox:
“Ik kan niet in woorden uitdrukken hoeveel dit project betekent voor zoveel mensen. Toen ik afgelopen week in de afgelegen plaats Sisamin was kochten zij alles wat ik had. Alle Bijbels en verklaringen. Ze zeiden: “Er komt hier niemand anders dan MAF. Nu kunnen we een Bijbelstudie houden met deze Bijbels en verklaringen.”

BijbelboxMAF maakt bij de verspreiding van het Evangelie niet alleen gebruik van MAF-vliegtuigen om Bijbels naar afgelegen plaatsen te brengen; ook de mogelijkheden die moderne technologie biedt, worden met beide handen aangegrepen!
 
Een prachtig voorbeeld hiervan werd gerealiseerd door de Christian Radio Missionary Fellowship (CRMF), de technologiepoot van MAF in Papoea-Nieuw-Guinea (PNG). Het viel de stafleden van CRMF op dat er een enorme behoefte was aan Bijbels in PNG, veel meer dan ooit per MAF-vliegtuig zou kunnen worden verspreid!
 
12 gigabyte Bijbel
Veel Papoea’s hebben een mobiele telefoon. En daar lag een uitgelezen kans volgens CRMF: overal waar deze mensen zouden moeten wachten of onderweg zouden zijn, zou door MAF draadloos contact kunnen worden gezocht met die mobiele telefoons! Het mondde uit in de komst van de wifi-Bijbel, een klein kastje dat via wifi-signalen contact kan leggen met mobiele telefoons en een enorme schat aan informatie bevat: twaalf gigabyte aan digitale gegevens waaronder een gesproken Bijbel in de negen verschillende Tok Pisin streektalen, christelijke films (waaronder de Jezus film) en christelijke liederen.
 
In bussen, boekhandels en een ziekenhuis
Van de eerste vijftig bestelde wifi-Bijbels werden er 39 in bussen aangebracht, tien in boekhandels en eentje in een ziekenhuis. Met name de bussen bleken een ideale 'verspreidingsbron'. Het CRMF-initiatief werd overal met groot enthousiasme ontvangen door zowel de chauffeurs als de buspassagiers die keer op keer vroegen of wat ze wilden downloaden wel echt gratis was!

Wifi-Bijbel


 
Kimyal en MAF
Inmiddels een klassieker, deze video! De Kimyal stam in Papoea Nieuw Guinea ontvangt de eerste Bijbels vertaald in hun eigen taal uit de handen van een MAF piloot (2010).