0 items € 0,00

Alle projecten

Bijbel-verspreiding

Tussenstand:

0 10940
Streefbedrag: € 30.000,00
0

Steun deze actie! Klik op een bedrag.

Anders, nl.

Wilt u bidden voor MAF?

MAF Gebed e-brief

Acties voor dit project:

Sponsort u een Bijbel?
Vanaf € 3,- per maand of een eenmalige gift.

In 2017 willen we 3.000 Nieuwe Testamenten en 200 AudioBijbels verkopen.

Projectdoel: € 30.000,-
100% van uw gift wordt aan dit project besteed.

​Vrede en gezondheid brengen

04 februari 2018 Christine

MAF vliegt regelmatig met zes Congolese zendelingen (uit de dochterkerk van de African Inland Mission) naar het noordoosten van Congo, vlakbij de grens met Soedan en de Centraal Afrikaanse Republiek. Bid voor bescherming en wijsheid hoe ze het beste de onbereikte stammen kunnen bereiken met het Evangelie en basisgezondheidszorg. 

Film over Jezus in Dinkataal

25 oktober 2017 Christine

De Zuid-Soedanese Charles laat elke maand de film over het leven van Jezus zien. In augustus bereikte hij 700 mensen met de film in hun eigen Dinkataal en veel mensen kwamen tot geloof. Bid voor de kerken die dit evangelisatiewerk gaan voortzetten, zodat Charles nieuwe gelovigen kan onderwijzen met een cursus van twaalf weken in discipelschap. Bid voor de 35 studenten die in oktober zijn gestart.
 

‘MAF helpt ons bij de vrede en ontwikkeling van ons land.’

02 mei 2017 Christine

Bisschop Taban Paride droomde van een gemeenschap waarin mensen van verschillende religieuze en etnische achtergronden in vertrouwen en onderlinge harmonie zouden samenwonen. Vijftien jaar geleden zette hij deze visie om in daden en ontstond er een bijzondere nederzetting in Kuron, in Zuid-Soedan.

Bisschop Taban zet zich nu al jaren in om echte vrede te bewerkstelligen in dit gebied. In zijn ogen is de inzet van moderne technologie daar ook een onderdeel van. Daarom wordt in Kuron tegenwoordig ingezet op zonne-energie als duurzame energiebron omdat brandstof voor een generator er moeilijk te krijgen is. De inspanningen van Taban bleven niet onopgemerkt, want al in 2013 werd Kuron aangemerkt als ‘modelgemeenschap voor de vrede’. Dat was voor de Verenigde Naties aanleiding de bisschop een vredesprijs toe te kennen omdat de aanpak voor de bewoners echt het verschil maakt!

Taban zelf is blij met de aanwezigheid van MAF: “Ze garanderen niet alleen veilige en betrouwbare vluchten, maar zijn al die tijd ook bij ons geweest!”

Taban: “In het dorp wonen nu vier stammen die ooit elkaars ergste vijanden waren, maar elkaar nu als vrienden omarmen”. De dorpelingen bedrijven er niet alleen gezamenlijk landbouw, maar ontvangen er ook scholing. “Want”, zegt bisschop Taban, “op die manier kun je werken aan hun ontwikkeling, en ontwikkeling is vrede!”


 

Tweede Cessna 182 voor Madagaskar

10 maart 2017 Christine

Toen Bert van den Bosch als programmamanager begon bij MAF Madagaskar was er slechts één vliegtuig om het land te dienen. Om goedkopere vluchten aan de lokale kerk en evangelisten aan te bieden, kwam er in 2012 een drie-persoons vliegtuig bij, de Cessna 182. Helaas heeft dit nieuwe type vliegtuig nog vaak storingen. Daarom zijn van den Bosch en de evangelisten extra blij met de komst van een tweede Cessna 182, waardoor nog meer medische hulp en evangelisatie mogelijk wordt.

Een nieuw vliegtuig
Op zaterdag 3 december 2016 arriveerde in Antananarivo het tweede C182 vliegtuig. Nu Madagaskar midden in het cyclonen seizoen zit, is er een extra hangaar ruimte gehuurd, omdat er geen plek is voor drie vliegtuigen in de huidige hangaar. Het toestel krijgt eerst een grote onderhoudsbeurt, voordat het gaat vliegen.

Evangelisatie Safari’s
Dankzij giften uit Nederland betaalt evangelist Jean-Claude en andere lokale zendelingen slechts 10 cent per kilometer om met MAF te vliegen. "Buiten het regenseizoen kost het drie dagen om hier te komen. Met het vliegtuig … zijn we er in krap 3 uur," vertelt Jean Claude. “Zonder MAF zou ik deze mensen nooit kunnen bereiken, want er is geen brug. Door MAF hebben ze nu een nieuwe testament!"

Cycloon seizoen
Tussen december en maart is het regenseizoen en komen er vaker cyclonen voor in de Indische Oceaan. De weersvoorspellingen worden nauwlettend in de gaten gehouden en de vliegtuigen worden op tijd in de hangaar gezet, zodat hagel en wind ze niet kunnen beschadigen.

“Zonder MAF is ons werk niet mogelijk” (Medair)
Met vaste partner Medair Madagaskar heeft Van den Bosch een contract afgesloten, waarbij MAF direct na een cycloon Medair medewerkers naar het rampgebied vliegt om medische hulp te verlenen. Zoals de meeste klanten van MAF, zegt ook Medair directeur: “Zonder MAF is ons werk niet mogelijk”.
 
"Lees je Bijbel, bid elke dag. Dat je groeien mag."

Gelooft u wat er in dit kinderliedje wordt gezegd: dat je door gebed en Bijbel lezen, geestelijk groeit?

In Nederland ontbreekt het ons aan niets om te groeien in ons geloof. In de jungle dorpen van Papoea Nieuw Guinea (PNG) had men jarenlang geen toegang tot het Evangelie, een Bijbel of een kerk.

MAF bestaat al 65 jaar in PNG
Voor onderwijzers, zendingswerkers, Bijbelvertalers en de lokale bevolking van PNG heeft MAF al veel vooruitgang gebracht.

Om de grote vraag naar Gods Woord te stillen...
  • Elke piloot bezit een Bijbelbox met 40 Tok Pisin Bijbels;
  • Per jaar verkoopt MAF 3.000 Bijbels tegen kostprijs;
  • Om ook de mensen met een mobieltje te bereiken, heeft MAF de WIFI-Bijbel gemaakt.

Honger naar Gods Woord

In Papoea Nieuw Guinea willen jong en oud graag een Bijbel in hun eigen taal kopen. Dank dat MAF met uw gift jaarlijks 3.000 Nieuwe Testamenten, en (audio) Bijbels kan verkopen. Bid dat mensen met mobieltjes via de WIFI zenders het gratis bijbelmateriaal en christelijke films downloaden en er door tot geloof komen.


Bijbelproject Papoea Nieuw Guinea

"Hier is 400 Kina voor een doos van 40 Tok Pisin Bijbels", zegt directeur Glenda Miles van Oksapmin middelbare school in Tekin. "De doos van vorige week is al uitverkocht! Studenten op school, maar ook hun familieleden en kerken hebben grote interesse in deze ‘Buk Baibel’ in de makkelijk te begrijpen Tok Pisin taal. En 10 Kina is goedkoop, maar betaalbaar voor iedereen.”