Mijn droom is dat we iedereen kunnen dienen

Bij MAF hechten we aan kwaliteit en willen we goed rentmeester zijn van datgene wat we hebben gekregen, zo ook van onze vliegtuigen. Na 50 jaar is de oude hangaar niet alleen kapot, maar ook te klein voor onze vloot. De vliegtuigen moeten deels buiten staan, blootgesteld aan het vijandige klimaat van Suriname. Brandende zon en hevige regen leiden tot snellere slijtage van de toestellen. De reparatietijd aan de grond ontneemt waardevolle tijd in de lucht. Om de drie vliegtuigen in topconditie te houden en bij nood gelijk te kunnen vliegen, is echt een nieuwe hangaar nodig. Mijn droom is dat wij iedereen mogen dienen, dat Gods Koninkrijk wordt uitgebreid en dat iedereen de Heer mag leren kennen.

Charlie Prajasemita, Hangaar Assistent MAF Suriname

“Tweederde van het land kent geen wegen. De enige veilige manier van transport is via de lucht. Zonder MAF konden de artsen en medicijnen nauwelijks vervoerd worden. Daarom hebben MZ (Medische Zending) en de zendelingen (EGB) toentertijd aan MAF gevraagd om in Suriname te komen werken.

De vluchtaanvragen werden alleen maar meer, waardoor we ook onze vloot hebben uitgebreid. Nu is de hangaar te klein om alle vliegtuigen veilig binnen te kunnen stallen. Daarnaast is hij oud en gebrekkig. Het water loopt naar binnen en als je de hangaardeur met twee mannen of een koevoet moet openen, weet je dat het tijd is voor vernieuwing.”

Andy Bijkerk, Directeur MAF Suriname

De huidige hangaar

De nieuwe hangaar