0 items € 0,00

“Wie vertelt ons over Jezus?”

06 november 2018 Bauke

Het Evangelie voor de Laarim bevolking


Wat zou u doen als een leider van de onbereikte Laarim bevolking in het Boya gebergte in Zuid- Soedan u zou vragen: “Willen jullie mensen sturen die ons en onze kinderen kunnen vertellen over Jezus Christus?”

In juli 2016 gaf Africa Inland Mission (AIM) gehoor aan deze oproep en twaalf personen waaronder drie jonge gezinnen wonen nu bij de Laarim bevolking. De familie de Leeuw vertrok in 2017 en is nu ook onderdeel van dit team dat de Laarim wil bereiken met het Woord van God.

Zij leven met vier kleine kinderen tussen de bergen, woestijngebieden en doornstruiken. Er is geen stromend water in huis en er zijn geen winkels om boodschappen te doen. MAF brengt één keer per maand  boodschappen, want vervoer over de enige weg naar het dorp is onveilig.

Bekijk de film over het werk van AIM onder de Laarim.
 

“God is aan het oogsten”

Joost Bijl (relatiemanager MAF Nederland) bracht in de herfstvakantie van 2018 met leden van de MAF Business Club een bezoek aan Zuid-Soedan, een land waar nog ca. 900 bevolkingsgroepen zijn die nooit over Jezus hebben gehoord! Zij bezochten ook familie de Leeuw en zo konden de deelnemers met eigen ogen zien hoe Ard en Carin de Leeuw leven en wat het hen kost om hier zendeling te zijn. Ard vertelt: 

“In het eerste jaar hebben we de Laarim taal geleerd om te kunnen praten met de bevolking in hun eigen taal. Voor zout en zeep komen er elke dag dorpelingen bij ons huis, omdat dit hier niet te koop is. Anderen komen langs voor de behandeling van schorpioenbeten en andere medische behandelingen. Op zaterdag ontmoeten we het dorpshoofd en andere dorpelingen in de kerk die we hebben gesticht. We vertellen Bijbelverhalen en beantwoorden vragen van de kerkgangers: "Is er leven na de dood?" en "Waarom is Jezus voor mij gestorven?". Via MP3-spelers kunnen mensen naar christelijke liederen en Bijbelverhalen luisteren in hun eigen taal. Inmiddels zijn het dorpshoofd en een aantal van zijn zonen tot geloof gekomen. God is aan het oogsten en het is geweldig om daar getuige van te zijn. Zonder MAF kunnen we de mensen hier in Kali niet dienen. Wij vertrouwen op MAF en de landingsbaan in Kimatong om ons veilig in en uit Kali te krijgen. MAF is een grote zegen voor ons.”
 

"Is het God die regen geeft?"

De Laarim wonen in kleine hutjes en hun bestaan is afhankelijk van veehouderij. Ze leven van hun kudde. Ze fokken de dieren, eten hun vlees, drinken hun melk, slapen onder de dierenhuiden en gebruiken de dieren als bruidsprijs. Pas vroegen dorpelingen: "Is het God die regen geeft?". Toen het antwoord ja was, vroegen de mensen om te leren hoe ze moeten bidden, want ze hadden regen nodig. Die zaterdag leerden Ard en Carin de mensen een eenvoudig gebed in hun eigen Laarim taal. "Jezus, geef ons regen." Ze moedigden de mensen aan om naar hun tuin te gaan en dat gebed te bidden. Minder dan twee uur na de kerkvergadering kwam de regen! Dit was de eerste regen van het seizoen in Kali. Ze hebben op een heel praktische manier ervaren dat God het gebed beantwoordt.