0 items € 0,00

‘MAF helpt ons bij de vrede en ontwikkeling van ons land.’

02 mei 2017 Christine

Bisschop Taban Paride droomde van een gemeenschap waarin mensen van verschillende religieuze en etnische achtergronden in vertrouwen en onderlinge harmonie zouden samenwonen. Vijftien jaar geleden zette hij deze visie om in daden en ontstond er een bijzondere nederzetting in Kuron, in Zuid-Soedan.

Bisschop Taban zet zich nu al jaren in om echte vrede te bewerkstelligen in dit gebied. In zijn ogen is de inzet van moderne technologie daar ook een onderdeel van. Daarom wordt in Kuron tegenwoordig ingezet op zonne-energie als duurzame energiebron omdat brandstof voor een generator er moeilijk te krijgen is. De inspanningen van Taban bleven niet onopgemerkt, want al in 2013 werd Kuron aangemerkt als ‘modelgemeenschap voor de vrede’. Dat was voor de Verenigde Naties aanleiding de bisschop een vredesprijs toe te kennen omdat de aanpak voor de bewoners echt het verschil maakt!

Taban zelf is blij met de aanwezigheid van MAF: “Ze garanderen niet alleen veilige en betrouwbare vluchten, maar zijn al die tijd ook bij ons geweest!”

Taban: “In het dorp wonen nu vier stammen die ooit elkaars ergste vijanden waren, maar elkaar nu als vrienden omarmen”. De dorpelingen bedrijven er niet alleen gezamenlijk landbouw, maar ontvangen er ook scholing. “Want”, zegt bisschop Taban, “op die manier kun je werken aan hun ontwikkeling, en ontwikkeling is vrede!”