0 items € 0,00

Bushpiloot Marijn Goud solo op de Cessna Caravan in Angola

06 november 2018 Bauke

In Angola zijn twee piloten en drie vliegtuigen actief. Marijn Goud vloog tot nu toe alleen op de C182 waarmee hij maar drie passagiers kan vervoeren. Brent Mudde vliegt met een Cessna Caravan, het werkpaard van MAF, waar negen personen in een vlucht mee kunnen. Om tijdens verlof van Mudde de Caravan wel te kunnen laten vliegen, werd Marijn getraind op de Caravan.

Zijn eerste solovlucht naar Licua, was extra speciaal omdat hij hier ook voor het EO-programma Bushpiloten landde. In dit dorp hadden ze al meer dan tien jaar geen arts gezien en werden ze met open armen en gezang van het kerkkoor ontvangen. Meer dan honderdveertig mensen bezochten de dokter en bijna honderd mensen kregen onderwijs en coaching.

Bekijk hier de mooie filmpjes over MAF en de EO-serie over Bushpiloten.
 

Dertig uur training

In de trainingsuren op de Caravan vloog Marijn een medische safari met de artsen Kubacki, Steve (oogarts), Brechet (hoofd leprabestrijding Angola) en Rachel (verpleegkundige) en twee mensen van de lokale kerk naar de provincie Cuando - Cubango.

Voorheen moest Marijn twee vluchten in de C182 uitvoeren om zes mensen naar deze plaats te brengen. Met de Caravan was één vlucht voldoende. Marijn: ”Terwijl de artsen hun consulten en onderzoeken deden en baden met patièˆnten, gaven de twee heren van de kerk trainingen voor jonggetrouwde stellen en bemoedigden hen. Daarnaast hadden zij contact met de lokale overheid om te onderzoeken wat voor sociale projecten er in de toekomst nodig zijn. Al met al een enorme zegening om zo’n rijk team naar afgelegen gebieden te brengen”.

De Canadese vlieginstructeur Tim Smith kwam met zijn gezin voor drie weken naar Angola om Marijn te leren vliegen met de Caravan. In de jaren negentig vloog Tim in Angola en hij vond het mooi om het land weer te zien met alle positieve veranderingen sinds de oorlogstijd. Zijn vrouw Sandra en dochter Helen verzorgden een voetbalkamp van een week voor de Angolese kinderen en zoon Jonathan maakte een aantal filmpjes voor MAF.