0 items € 0,00

MAF Cessna 208 Caravan doet Nederland aan op weg naar Zuid-Soedan

Grote dank aan de Nederlandse achterban die de aanschaf van het toestel mogelijk maakte

De turboprop motor brult en snel maakt de MAF Cessna 208 vaart; het asfalt van vliegveld Teuge schiet onder het vliegtuig door en al gauw is het toestel los van de grond, op weg naar Zuid-Soedan. In de vaardige handen van piloot Marco Koffeman zal het vliegtuig de oversteek naar Afrika maken en daar D.V. vrijdag aankomen.

In de afgelopen dagen werd het toestel vol dankbaarheid getoond aan de Nederlandse achterban die de aanschaf mogelijk maakte. Het vliegtuig deed vliegveld Midden-Zeeland aan, werd bewonderd door de MAF Business Club leden en door vele vrijwilligers die kwamen luisteren naar de verhalen uit het geteisterde Zuid-Soedan, waar het toestel zo hard nodig is. Afgelopen zaterdag werd de reeks evenementen afgesloten met een dag op vliegveld Teuge. Opnieuw maakte de achterban een grote kring om het toestel heen om in gebed God te danken voor de geefbereidheid van zoveel mensen in Nederland en te vragen het toestel te gebruiken om mensen in de afgelegen gebieden van Zuid-Soedan te bereiken met Zijn Liefde.

Snel wint het sterke toestel hoogte en verdwijnt daarna uit zicht. Op naar Zuid-Soedan, waar het dag-in-dag-uit intensief gebruikt zal worden. De stoelen waar hulpverleners, Bijbelvertalers en artsen plaatsnemen zullen geregeld plaatsmaken voor brancards bij ambulancevluchten, terwijl de grote vrachtruimte vol goederen zal liggen. Het sterke onderstel en de brede banden zullen op de proef gesteld worden gesteld op de oneffen modderige ‘landingsbanen’. Dankbaar werk, dat de MAF piloten met dit betrouwbare toestel, vol vertrouwen zullen uitvoeren. Goede vlucht!