0 items € 0,00

Alle internationale staf

Elger & Sonja Nieuwenhuis

South Sudan

Locatie:

South Sudan

Postadres:

c/o MAF, P.O. Box 2113

Nairobi 00505
Kenya

Steun dit gezin

acties voor deze stafwerker:

Wij zijn Elger en Sonja Nieuwenhuis-van der Plas en wonen en werken sinds 2008 in Zuid-Soedan. Vanaf 2014 maken we deel uit van het MAF team in Juba, Zuid-Soedan. Elger werkt voor MAF als Finance Manager en zorgt er samen met zijn Zuid-Soedanese collega’s voor dat de financiële administratie goed verloopt. Sonja is betrokken bij verschillende gezondheidszorg projecten om de medische zorg voor moeder en kind te verbeteren. 
In 2012 is Moses bij ons in huis komen wonen en mogen we hem een liefdevolle opvoeding geven. Naast Engels en Arabisch spreekt Moses ook een woordje Nederlands mee.

'De mug' aan het vliegen

28 november 2016 Elger & Sonja

Piloot Wim is druk aan het vliegen in het kleinste vliegtuig van MAF in Zuid-Soedan. Behalve voor de piloot is er plaats voor 3 passagiers. Het vliegtuig wordt ook wel 'de mug' genoemd omdat hij klein is en een soort zoemend geluid maakt. Piloot Wim vliegt regelmatig pastors naar verschillende plekken toe. De aartsbisschop was één van de passagiers. Waar de fabrikant van 'de mug' niet aan heeft gedacht is dat de gemiddelde Zuid-Soedanees bijna 2 meter lang is en dus haast opgevouwen in het vliegtuig zit. Maar het is veel veiliger om met het vliegtuig te reizen dan over de weg, en je hoort de passagiers dan ook niet klagen.

Lees hier de nieuwsbrief van familie Nieuwenhuis.