0 items € 0,00

Alle internationale staf

Christiaan & Marieke Haak

Kenya

Locatie:

Kenya

Postadres:

MAF PO Box 2113
00505
Nairobi
Kenya

Geef
Wij (Christiaan en Marieke Haak-de Wit) hebben vanaf 2003, negen jaar met onze kinderen Lianne, Nicole, Cor en Janelle in Lesotho gewoond. Christiaan heeft hier als piloot gewerkt voor MAF. Na een tijd van training om een Cessna Caravan te kunnen bedienen zijn wij in juli 2012 verhuisd naar Kenia. Marieke houdt de huishouding draaiend, en zet haar talenten in op de Internationale School door kinderen met ontwikkelingsproblemen te helpen. Ondertussen studeert onze oudste dochter in Nederland.
Onze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door De Verre Naasten (DVN).

'Mijn broer stierf op Mount Kenia'

21 december 2019 Christiaan & Marieke

Afgelopen week vloog ik een Italiaanse dame vanuit Wamba naar Nairobi. In Wamba is een katholiek ziekenhuisje dat voor velen in een wijde omgeving een toevlucht is als er medische zorgen zijn. Ook verblijven er veel kinderen met een lichamelijk en/of geestelijke handicap. De mevrouw die ik vanuit Wamba naar Nairobi bracht met het vliegtuig is betrokken bij een schooltje dat ze gebouwd hebben om de kinderen van het dorp en de kinderen die in het ziekenhuis verblijven onderwijs te geven. Toen ik vroeg hoe ze in Wamba terecht was gekomen voor haar vrijwilligerswerk, want ze woont in Italië, zei ze: “Mijn broer stierf door een ongeluk op Mount Kenia in 2005. Hij was een ervaren bergbeklimmer en had met twee vrienden de hoogste top bereikt. Op de afdaling werden ze verrast door een sneeuwstorm en ging het met hem mis.”

Het personeel van het ziekenhuisje in Wamba heeft ten tijde van het ongeluk veel hulp geboden en zodoende leerde deze vrouw het ziekenhuis kennen.
 
 Lees hier de nieuwsbrief.