0 items € 0,00

Alle internationale staf

Christiaan & Marieke Haak

Kenya

Locatie:

Kenya

Postadres:

MAF PO Box 2113
00505
Nairobi
Kenya

Steun dit gezin
Wij (Christiaan en Marieke Haak-de Wit) hebben vanaf 2003, negen jaar met onze kinderen Lianne, Nicole, Cor en Janelle in Lesotho gewoond. Christiaan heeft hier als piloot gewerkt voor MAF. Na een tijd van training om een Cessna Caravan te kunnen bedienen zijn wij in juli 2012 verhuisd naar Kenia. Marieke houdt de huishouding draaiend, en zet haar talenten in op de Internationale School door kinderen met ontwikkelingsproblemen te helpen.
Onze uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door De Verre Naasten (DVN).

Druk en bedrijvig maar ook verslagen

20 september 2016 Christiaan & Marieke

Afgelopen week was ik de hele week in Zuid­-Soedan aan het vliegen.
Nadat in juli daar weer gevechten waren opgelaaid was het hele team geëvacueerd. Nu iedereen in Nairobi zit, proberen ze de basis in Juba draaiende te houden door iedere week daar een piloot te hebben. Ik was dus afgelopen week aan de beurt.
Het was apart om mee te maken dat de stad, waar begin juli hevig gevochten werd, ondertussen toch weer druk en bedrijvig was. Op het vliegveld was het net zo druk als altijd en het gewone leven is weer in volle gang. Maar ondanks dat merk je toch ook verslagenheid. Vooral omdat het niet lukt om een vredig land op te bouwen. De mensen zijn er moe en zat van dat hun leiders alleen maar oorlog kunnen voeren. "Iedereen wil vrede, maar er zijn zoveel wapens in het land en iedereen weet dat je daardoor je zin krijgt", vertelde een van de Zuid­-Soedanese passagiers.

Lees hier de nieuwsbrief van familie Haak.