0 items € 0,00

Alle internationale staf

Bert Visscher

Netherlands

Locatie:

Netherlands

Geef
Mijn naam is Bert Visscher (1993) uit Gouda. In 2018 ben ik door MAF geselecteerd om als piloot uitgezonden te worden. De eerste zeven jaar van mijn leven groeide ik op in Afrika - mijn ouders waren daar zendelingen. Eenmaal terug in Nederland moest ik wennen; ik miste mijn vrienden, de grote tuin en het mooie weer. Uiteindelijk vond ik mijn draai weer. In het laatste jaar van het vwo schreef ik me in voor de vliegschool van KLM; ik wilde piloot worden. Helaas werd ik, na het laatste gesprek, niet aangenomen. Daarna kreeg ik een aanbod bij een andere vliegmaatschappij, maar dat aanbod sloeg ik af. Vliegen op zondagen en christelijke feestdagen, er zijn geen uitzonderingen. Dat voelde niet goed.
 
Ik realiseerde me dat mijn passie bij MAF ligt en daarvoor wilde ik gaan. Daarom startte ik met een hbo-studie gericht op de luchtvaart (Aviation Studies) en ging ik werken bij McDonald’s om geld te verdienen voor de vliegopleiding. Tussendoor probeerde ik zo veel mogelijk te vliegen. Nu is het bijna zo ver, ik bereid me voor op mijn uitzending. 

Lees hier mijn eerste nieuwsbrief en ontdek wat mij drijft!

Vlieguren opbouwen in Texel

22 september 2019 Bert

Eind oktober 2018 heb ik mijn commerciële vliegbrevet gehaald. Daarmee kan ik aan de slag als piloot. Daarom ben ik in overleg met MAF in april naar Texel gegaan, om voor TesselAir te vliegen. Zo kon ik mijn totale vliegervaring in uren opbouwen. En het is me gelukt om de benodigde 500 vlieguren te halen! Het mooie van Texel? Er staat bijna altijd een stevige wind. En dan bedoel ik niet dat ik graag een half uur met tegenwind naar het vliegveld fiets, maar de wind maakt het vliegen een stuk interessanter. Wind is vaak een extra uitdaging in het vliegen, vooral tijdens de landing. Kortom: Texel is en was een mooie ervaring.

Lees hier de nieuwsbrief.