FQA overview

Toon alle veelgestelde vragen zonder bij categorie

Algemeen

 • 1. Wat is het adres?

  Parkeren

  Navigeer naar MAF, De Zanden 57 in Teuge. Ter plekke volg je de instructies van de verkeersregelaars. Zo parkeer je dichtbij de Runway Run. Parkeren is gratis.

  Runway Run

  De Runway Run vindt plaats op de landingsbaan en taxibaan van Teuge International Airport. Vanaf de parkeerplaats steek je de weg over. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij Vliegschool MATC (De Zanden 59). Toeschouwers kunnen doorlopen naar het kantoor van MAF (De Zanden 57a).
  Volg ter plekke altijd de instructies van verkeersregelaars.

 • 2. Waar kan ik parkeren?

  2. Navigeer naar MAF (De Zanden 57 in Teuge). Ter plekke volg je de instructies van de verkeersregelaars. Je parkeert zo gratis en dichtbij de ontvangstruimte van de Runway Run.

 • 3. Hoe ziet de tijdsplanning eruit?

  De avond is als volgt ingedeeld:
  20:15 uur aankomst
  20:30 uur begin programma
  20:50 uur (gezamenlijke) warming-up. Heb je meer tijd nodig voor een warming-up, dan is daar voldoende tijd en ruimte voor.
  21:00 uur startschot Runway Run
  22:00-23:00 uur snack en afronding, nadat de laatste loper over de finish is, gaan we nog kort gezamenlijk afsluiten.

 • 4. Kan ik me nog in schrijven, of iemand anders opgeven?

  Helaas, inschrijven is niet meer mogelijk. We zijn dankbaar voor de vele aanmeldingen!

  Natuurlijk kan je volgend jaar wel meedoen! Houdt vanaf het najaar onze website en social media in de gaten.

 • 5. Is het mogelijk om te annuleren en het geld terug te krijgen?

  Als je, door welke omstandigheid dan ook, niet mee kan doen kan je een annulering sturen naar evenementen@maf.nl of ons bellen op 055 303 6000.

  Helaas is het niet mogelijk om deelname te annuleren en daarmee het inschrijfgeld terug te krijgen als je staat ingeschreven. Dit is in lijn met de Algemene Voorwaarden, waarmee je akkoord bent gegaan bij je inschrijving. Het inschrijfgeld en binnengehaalde sponsorgeld komen uiteraard ten goede aan de medische vluchten.

 • 6. Hoe kan ik contact opnemen met MAF Runway Run?

  Als je een vraag hebt en je het antwoord niet kunt vinden in de veel gestelde vragen, dan kun je deze stellen via evenementen@maf.nl. We doen ons best om je binnen 3 werkdagen te helpen.

 • 7. Krijg ik een aandenken aan de Runway Run?

  Uiteraard! Je krijgt vooraf een Runway Run-shirt toegestuurd. We zouden het gaaf vinden als je die aandoet tijdens de run!

  Natuurlijk ontvang je, als je de 10 kilometer volledig hebt afgelegd, een mooi aandenken aan deze unieke run.

 • 8. Is er tijdsregistratie tijdens de RWR?

  Ja. Je ontvangt bij aankomst een startnummer. In het startnummer zit de chip voor tijdsregistratie. Dat maakt de Runway Run nog leuker: loop jij volgend jaar een nog scherpere tijd?

 • 9. Hoe kom ik aan een startnummer?

  Heb jij je ingeschreven voor de Runway Run en tenminste €1.000 aan sponsorgeld via je actiepagina binnen? Dan ontvang je bij aankomst op het vliegveld een startnummer (en bevestigingsmateriaal). In het startnummer zit ook de chip verwerkt voor je eigen tijdsregistratie.

 • Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?

  Wat super dat je interesse hebt om als vrijwilliger te helpen!
  Mail (evenementen@maf.nl) of bel ons even en geef aan welke taak je graag op je wilt nemen.

 • Krijg ik een Runway Run-shirt?

  Ja. Als je naar aanleiding van de Runway Run-emails je maat en adres hebt gegeven, ontvang je tijdens de Runway Run je shirt. We vinden het leuk als je de Runway Run in dit shirt loopt.

  Klopt je maat niet? Je kan hem ter plekke omruilen voor een goede maat (mits op voorraad).

 • Kun je als toeschouwer het evenemententerrein bezoeken?

  Voor elke renner zijn twee toeschouwers van harte welkom! Met onze 150 deelnemers en 300 toeschouwers zullen er zo’n 450 mensen op het vliegveld aanwezig zijn. Voor dit aantal hebben we ruimte en een vergunning. Ook al is het vliegveld zelf heel groot, is – zoals op andere operationele vliegvelden – niet het hele vliegveld toegankelijk voor toeschouwers. Het is een unieke mogelijkheid om de Runway Run op de landingsbaan te mogen houden. Het vliegveld wordt tot 20:00 uur op dezelfde dag en meteen de volgende ochtend na de Runway Run, weer operationeel gebruikt. Het is dus belangrijk dat wij het die avond nog werkend en veilig opleveren. De toeschouwers zullen zich daarom op het platform naast de landingsbaan ter hoogte van het MAF-kantoor verzamelen. Dit platform heeft een beperkte ruimte. Als iedere deelnemer zijn familie en vrienden meeneemt, zijn deze ruimte evenals de vergunning helaas niet meer toereikend.

  Belangrijke informatie voor de toeschouwer

  Het is van uitermate groot belang dat geen zwerfafval op de landingsbaan terechtkomt, omdat deze in de turbine/motor van een vliegtuig grote schade en veel gevaar veroorzaken. Laat geen afval slingeren en doe dit altijd in de aanwezige containers.
  Ook is het belangrijk dat toeschouwers achter de hekken/omheining blijven om het veilig te houden voor iedereen.

 • Mag ik deelnemen ook als ik mijn sponsorbedrag niet heb bereikt?

  Ook als je je sponsorbedrag niet bij elkaar hebt gespaard, ben je welkom om deel te nemen aan de Runway Run. We willen je aanmoedigen om alsnog te proberen zoveel mogelijk geld bij elkaar te sparen. Elke euro is er weer één op de weg naar een extra ambulancevlucht. Elke ambulancevlucht kost €240,-. Probeer jij je bedrag nog op te hogen?

 • Wat is de minimumleeftijd voor deelname?

  Deelname aan de MAF Runway Run is mogelijk vanaf 16 jaar. Voor jongeren in de leeftijd van 16 t/m 17 jaar is toestemming van ouders nodig.

 • Wat is Runway Run?

  De Runway Run is een sponsorloop voor ambulancevluchten in Papoea-Nieuw-Guinea. Bestaande uit 4 rondes à 2,5 km op de landingsbaan op Teuge International Airport. Deelnemers halen tenminste € 1.000,- per persoon op en maken hiermee medische vluchten mogelijk voor mensen die diep in de jungles van Papoea-Nieuw-Guinea wonen. Voor deze mensen is een vlucht met het vliegtuig levensreddend, maar onbetaalbaar. Dankzij de deelnemers van de Runway Run hoeven deze mensen geen dagenlange tocht door onveilig gebied te maken, maar kunnen zij veilig en efficiënt naar een ziekenhuis of kliniek worden gebracht.

  Deelnemers krijgen een onvergetelijke ervaring door op een, normaal voor particulieren afgesloten, landingsbaan te rennen. In de voorjaarsschemering wordt dit een herinnering die je niet meer kwijtraakt.

Algemeen

 • Helpt de aanpak van MAF?

  In de landen waar MAF werkt is het wegennet zo slecht of zijn de afstanden zo groot dat hulp over de weg niet efficiënt is. Doktoren zijn soms dagen onderweg. Als iemand naar het ziekenhuis moet, is het vervoer vaak onmogelijk. MAF biedt uitkomst: ze helpt waar wegen eindigen of onbegaanbaar zijn. Met de vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF mensen in afgelegen gebieden bereikbaar voor hulp en het Evangelie. Meer dan 2.000 kerken en (hulp)organisaties doen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk.

  Al 75 jaar kiezen (hulp)organisaties om samen te werken met MAF en de organisatie groeit nog steeds.

 • Hoe is MAF ontstaan?

  Het idee van MAF ontstond bij een groep piloten van Britse, Amerikaanse, Canadese, Nieuw-Zeelandse en Australische afkomst die in de oorlog in het leger hadden gediend. Zij kwamen met het idee om vliegtuigen op een positieve manier te gebruiken om de vrede van God te verspreiden. Tegen 1947 had een klein team voldoende geld ingezameld om de eerste Europese MAF-vliegtuigen te kopen.

 • Hoe werkt MAF?

  MAF Nederland is onderdeel van MAF International. MAF International kent ruim 1.300 medewerkers, waarvan rond 70% afkomstig is uit de lokale bevolking. Vanuit Nederland zijn ongeveer 30 gezinnen uitgezonden naar landen waar MAF helpt. Deze zogenaamde Internationale Stafleden werken als piloot, vliegtuigmonteur, specialist of manager voor MAF.

  MAF heeft 130 vliegtuigen. Deze vliegtuigen vliegen voor meer dan 2.000 kerken en (hulp)organisaties waarmee meer dan 1.650 bestemmingen worden bereikt. Dit zijn 69.000 vluchten per jaar waarmee rond de 189.000 passagiers en bijna 7 miljoen kg vracht per jaar wordt vervoerd.

 • Waar werkt MAF?

  MAF werkt in de meest afgelegen gebieden ter wereld. Deze zijn gelegen in de 26 armste landen ter wereld. MAF vliegt in: Angola, Congo, Guinee, Kenia, Lesotho, Liberia, Madagaskar, Mozambique, Oeganda, Tanzania, Tsjaad, Zuid-Afrika, Zuid-Soedan, Bangladesh, Papoea Indonesië, Kalimantan, Arnhemland, Timor-Leste, Myanmar, Papoea-Nieuw-Guinea, Ecuador, Brazilië, Mexico, Guatemala, Haïti en Suriname.

  De landen waar MAF Nederland gezinnen zijn uitgezonden, zijn: Angola, Arnhemland, Liberia, Madagaskar, Oeganda, Papoea Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Suriname en Zuid-Soedan.

 • Wat betekent MAF?

  MAF staat voor Mission Aviation Fellowship wat Zendingsvliegdienst betekent.

 • Wat is het bezoekadres van MAF?

  Het bezoekadres van MAF Nederland is De Zanden 57-A, 7395 PA Teuge. We zijn open van maandag t/m vrijdag: 08:30-17:00.

 • Wat is het salaris van de directeur van MAF?

  Het salaris van de directeur van MAF bedroeg in 2018 €56.605 (op basis van 0,63 fte). Deze beloningen bleven ruim binnen de geldende maxima.

 • Wat is MAF?

  Wij geloven dat iedereen bereikbaar moet zijn voor Gods Liefde. Mission Aviation Fellowship (MAF) is een non-profit vliegtuigmaatschappij met als doelstelling om iedereen waar hulp, goederen en het Evangelie moeilijk verkrijgbaar zijn te helpen. Dit doet MAF door de lucht, over wegen en over het water. Hulp moet voor iedereen toegankelijk zijn en niemand mag onbereikbaar zijn.

 • Welke vliegtuigen gebruikt MAF?

  MAF heeft een vloot van kleine, behendige vliegtuigen in enkele van de meest geïsoleerde gebieden ter wereld. Ze landen op korte, ruige landingsbanen en kunnen op elke willekeurige dag vracht en passagiers vervoeren zoals vaccins, Bijbels, medische patiënten, bouwmaterialen, zendelingen, waterfilters, varkens, kippen, rijst, hulpverleners.

  MAF-vliegtuigen worden gekocht en onderhouden door de giften van trouwe supporters. We danken ook voor degenen die hun eigen vliegtuigen aan MAF doneren. De vliegtuigen:
  Cessna 172/182/185/206/207/208/208 amphib/208B Grand Caravan, 210, GA 8, Kodiak 100/ 100 Amphib, PC 12, Training Aicraft, Twin Otter.

Doneren

Faciliteiten

 • 1. Zijn er omkleedfaciliteiten?

  Ja. Deelnemers kunnen zich omkleden in de hangaar van MAF-vliegschool MATC.
  Deze hangaar is tijdelijk omgebouwd tot twee kleedruimtes.

  Er zijn geen douches en kluisjes aanwezig.

 • 2. Waar kan ik mijn spullen opbergen?

  Deelnemers worden vanaf de parkeerplaats direct naar de registratie en hangaar geleid waar je je kan omkleden. In de kleedruimte kan je je spullen laten liggen. Hoewel er beveiliging aanwezig is en alleen deelnemers in de kleedruimtes mogen komen, is het gebruik hiervan op eigen risco.
  Er zijn geen kluisjes aanwezig.

 • 3. Zijn er eet- en drinkgelegenheden op het terrein?

  Voor deelnemers en toeschouwers is er koffie, thee en water (dit laatste ook tijdens de run) te verkrijgen.

  Voor koffie, thee en wat lekkers wordt er gebruik gemaakt van consumptiemuntjes. Deelnemers krijgen deze bij aanvang van de run. Toeschouwers kunnen deze kopen op het platform vanaf waar zij een prachtig zicht hebben op de run.
  Na de run wordt er gezorgd voor een lekkere warme hap.

Geldzaken

 • Hoe beheert en besteedt MAF haar vermogen?

  Het geld dat MAF van donateurs ontvangt, wordt zorgvuldig beheerd en besteed. Het jaarverslag geeft u hier inzicht in. De statuten en reglementen worden gecontroleerd door een onafhankelijke Raad van Toezicht van vijf controleurs. Alle inkomsten en uitgaven worden jaarlijks gecontroleerd door de accountant.

 • Hoe komt MAF aan geld?

  MAF ontvangt via verschillende wegen geld. Zo zijn er baten uit eigen fondsenwerving, baten uit acties van betrokken particulieren en bedrijven. MAF heeft een businessclub en MAF ontvangt subsidies van stichtingen. Bij MAF is het ook mogelijk om een schenkingsovereenkomst te maken of om MAF als goed doel in uw testament op te nemen.

  Daarnaast heeft iedere uitgezonden staflid een thuisfrontcommissie die het hele gezin ondersteund voor het levensonderhoud in het land. Zij werven dus hun eigen fondsen onder begeleiding van MAF Nederland.

 • Hoe weet ik dat bij MAF het geld goed terecht komt?

  Het geld dat gegeven wordt aan een specifiek project, gezin of actie gaat 100% naar dat doel. U kunt het jaarverslag online volledig lezen.

 • Hoeveel geld gaat er naar de projecten van MAF?

  Ons doel is om hulp te verlenen op gebied van medische zorg, voedsel en opbouw van de samenleving plus het verspreiden van het Evangelie tot aan de uitersten van de aarde. In 2018 gaven we €5.677.462 euro uit. 84% was in directe vorm voor bovengenoemd maatschappelijk doel. 11% waren wervingskosten en 5% waren administratieve kosten.

 • Waarom geven jullie geld uit aan reclame?

  Het werk van MAF is afhankelijk van giften en donaties. Het grootste deel hiervan wordt door particulieren in Nederland gegeven. Omdat er veel ontwikkelingen zijn (denk aan ontkerkelijking, vergrijzing etc.) is het belangrijk voor MAF zichtbaar te zijn voor de huidige achterban maar ook om nieuwe donateurs te werven. Dat kan alleen door reclame te maken. Slechts een klein deel van de inkomsten van MAF worden besteed voor reclame, en hebben tenminste het doel zich terug te verdienen. MAF maakt zeer bewust keuzes waar en hoe ze zichtbaar wil zijn bij de huidige en nieuwe donateurs.

 • Waarop zijn de salarissen van de medewerkers gebaseerd?

  MAF Nederland neemt evenals de meeste Goede Doelen niet deel aan een cao, maar heeft een eigen arbeidsvoorwaardenbeleid. Voor de inschaling van de salarissen wordt gebruik gemaakt van de BBRA schalen van het Rijk. Voor het salaris van de directeur houdt MAF Nederland zich aan de normen zoals die zijn opgesteld door Goede Doelen Nederland.

Interesse in MAF

IT-specialist

MAF Open Dag

 • Hoe verloopt het programma?

  Er is een doorlopend keuze programma, je kunt dus komen en gaan wanneer je wilt. Er is voor ieder wat te doen, een kinderprogramma, vliegtuigen om te bekijken, catering, rondvluchten en natuurlijk verschillende seminars die bezocht kunnen worden.

 • Ik ben mijn bevestigingsmail kwijt of heb er geen ontvangen.

  Als u uw bevestigingsmail kwijt bent of u heeft de mail nooit ontvangen, dan kunt u contact opnemen met evenementen@maf.nl. Vermeld uw naam en het e-mailadres waarmee u uw reservering heeft gedaan.

 • Is er catering aanwezig?

  Ja, er zal voldoende te eten zijn dat u kunt bestellen. Laat uzelf verrassen en proef het eten van de landen waar MAF vliegt.

 • Kan ik me afmelden voor de Open Dag?

  U kunt zich afmelden voor de Open Dag via uw bevestigingsmail. In die mail is link te vinden met ‘verwijderen’. Als u daarop klikt en uw keuze bevestigd heeft u zich afgemeld.

 • Kan ik me opgeven voor een rondvlucht op de Open Dag?

  De rondvluchten zitten vol.

  Op de Open Dag zoekt u de rondvlucht balie op om u te melden, op schermen wordt aangegeven welk volgnummer zich mag melden (dit nummer krijgt u bij de entree van de Open Dag). Er wordt gevlogen in 4-persoons vliegtuigen. Naast de piloot kunnen er (afhankelijk van het gewicht) maximaal 3 personen bij. Of je samen in een vlucht zit kunnen we helaas niet garanderen, natuurlijk proberen we het wel, maar er zijn veel mensen die een rondvlucht willen maken die dag, af en toe zullen er concessies moeten worden gedaan, dank voor uw begrip.

 • Kan ik mijn hond meenemen naar de Open Dag?

  Helaas kunt u uw hond niet meenemen naar de Open Dag. Dit vanwege de drukte en gebrek aan faciliteiten voor dieren. We hopen op uw begrip.

 • Kan ik mijn tijdsblok nog wijzigen?

  Als het blok waar u graag naartoe wilt vol zit, is het niet mogelijk om het tijdsblok te wijzigen.

 • Kan MAF nog hulp gebruiken voor de Open Dag?

  De MAF Open Dag is mogelijk door de inzet van onze vele enthousiaste vrijwilligers. Er zijn nog plekken om te helpen open, wilt u meehelpen, geef u dan op als vrijwilliger voor deze mooie dag.

 • Moet ik me aanmelden voor de Open Dag?

  U kunt zich aanmelden voor de Open dag via de site. U kunt op het aanmeldformulier aangeven welke tijd u ongeveer komt en met hoeveel personen.

 • Moet ik reserveren voor een seminar?

  U hoeft zich niet aan te melden voor een seminar. Op de Open Dag kunt u zich aansluiten waar u wilt. Als u mee wilt doen met vliegtuigmonteur workshop moet u zich wel aanmelden. Dat kan via deze link. Het kan zijn dat een bepaald seminar vol is, zorg dat u op tijd aanwezig bent.

 • Waar is de Open Dag?

  De Open Dag is dichtbij MAF Nederland in Teuge. Het adres is De Zanden 167, 7395 PG Teuge.

 • Wanneer is de Open Dag?

  De Open Dag is op 27 augustus 2022. Van 09:30 tot 17:00 uur.

 • Wat wordt er bedoeld met het thema: Report after landing?

  Vlak voor de piloot zijn landing inzet, meldt hij de luchtverkeersleiding ‘Report after landing’. Hij zal nu even niet meer communiceren met de toren en kan zich volledig focussen op een veilige landing op de zachte junglebaan. Na de landing zal hij zich weer melden bij de luchtverkeersleiding en rapporteren over zijn landing. Het thema van deze Open Dag is samen te vatten in deze woorden ‘Report after landing’. U hoort, ziet en beleeft wat er in de afgelegen dorpen gebeurt nadat het vliegtuig is geland.

 • Zijn er faciliteiten voor mensen met een fysieke beperking?

  Ja, er zijn toiletten die toegankelijk zijn voor mensen met een rolstoel. Alle activiteiten zijn op de begane grond. Verder zijn er voldoende medewerkers aanwezig die u graag helpen. Spreek zo nodig iemand met een MAF-overhemd aan.

Manager

 • Ik ben beginnend manager, wat zijn de mogelijkheden voor mij?

  Om voor uitzending in aanmerking te komen, is relevante managementervaring vereist. We denken aan leidinggevende ervaring en ervaring in het uitzetten van strategische lijnen, meer dus dan projectmanagement. Soms zijn er actuele vacatures voor bepaalde managers, bijvoorbeeld op het vlak van operationeel – of kwaliteitsmanagent. De functie-eisen geven dan meer duidelijkheid over de ervaring die nodig is om de betreffende functie te kunnen vervullen.

 • Ik ben een ervaren manager, kan ik gelijk aan de slag bij MAF?

  Als je al meerdere jaren leidinggevende ervaring hebt in een internationale context en/of in de luchtvaartbranche, zal deze ervaring binnen MAF snel verzilverd kunnen worden. We horen graag van je.

Piloot

 • Hoeveel kost de opleiding tot MAF-vlieger bij MATC?

  Voor deze en andere vragen over de vliegopleiding, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met MATC.

 • Ik ben al piloot en heb ervaring. Kan ik meteen aan de slag?

  Het werk van een MAF piloot is meer dan vliegen alleen. Een MAF piloot is sterk op zichzelf aangewezen. Ook vraagt het bijzondere kwaliteiten om het werken en wonen in een cross- en multiculturele omgeving mogelijk te maken. Ervaring heeft ons laten zien dat niet iedere piloot hiervoor geschikt is. Daarom hanteert MAF een aantal assessments om op deze aspecten een piloot te beoordelen. In het gesprek met MAF Nederland kan hier over gesproken worden.

 • Ik ben ouder dan 30 jaar. Kan ik nog steeds met de vliegopleiding beginnen?

  Als je ouder bent dan 30 kun je nog steeds beginnen met een vliegopleiding voor MAF. Wel blijkt in de praktijk dat met het ouder worden, de flexibiliteit die nodig is voor een goed leerproces afneemt. Dat betekent dat de kans op een succesvolle afronding van de opleiding lager is.

  Diezelfde flexibiliteit is ook nodig voor het kunnen wonen en werken in een ontwikkelingsland. Het hebben van een gezin met schoolgaande kinderen maakt het vaak moeilijker om een passende plek te vinden. Het is daarom heel belangrijk om in overleg met MAF Nederland een weloverwogen beslissing te maken voordat je op latere leeftijd aan een vliegopleiding begint.

 • Ik draag een bril en/of ben kleurenblind. Kan ik piloot bij MAF worden?

  Er is onderscheid tussen het dragen van een bril en kleurenblindheid. Kleurenblindheid is een belemmering om piloot te worden. Het geeft problemen bij het interpreteren van waarschuwingslampjes in de cockpit en de steeds meer aanwezig digitale displays. Het is daarom niet mogelijk om beroepspiloot (en daarmee MAF piloot) te worden wanneer je kleurenblind bent.

  Het dragen van een bril hoeft geen probleem te zijn om MAF piloot te worden. Specifieke, grote afwijkingen kunnen een probleem zijn en moeten per geval worden besproken met een keuringsarts. Over het algemeen hoeft een gangbare, (lichte) afwijking geen bezwaar te zijn.

  Het is verstandig om bij specifieke afwijkingen de medische criteria te checken of een medische keuring te doen. Zo weet je zeker dat er medisch gezien wel of geen bezwaren zijn om piloot te worden.

 • Ik zit nog op school. Hoe kan ik mij het beste voorbereiden?

  Het is belangrijk om een adequaat vakkenpakket te kiezen met bij voorkeur wiskunde en natuurkunde ter voorbereiding op de vliegopleiding. Verder is het goed om een beroepsopleiding te volgen en werkervaring op te doen. Mocht je ooit uitgezonden worden, eens zul je ook weer terugkeren naar Nederland. Het is dan belangrijk om een beroepsdiploma te hebben om je zo weer op de arbeidsmarkt te kunnen begeven.

 • Is het doen van de opleiding bij MATC een garantie om MAF-piloot te worden?

  Tijdens de opleiding zijn er regelmatig assessments die een indicatie geven of de rest van de opleiding ook gaat lukken. Na het behalen van de PPL en het MATC-vliegassessment kun je het selectieproces bij MAF Nederland gaan starten. In dit proces wordt niet alleen naar vliegvaardigheden gekeken, maar ook naar je motivatie en of je de kwaliteiten hebt om in een interculturele omgeving te wonen en te werken. Bij een positieve uitslag krijg je de status ‘kandidaat MAF-piloot’. Aan het eind van de MATC-vliegopleiding volgt nog een technische evaluatie als onderdeel van de formele sollicitatieprocedure bij MAF. Als je de opleiding bij MATC met goed gevolg hebt doorlopen, dan is deze eindevaluatie geen verrassing meer.

 • Waar kan ik het beste de opleiding voor piloot gaan doen?

  MATC is in Europa de door MAF Internationaal aangewezen vliegopleiding voor toekomstige MAF-piloten. De opleiding sluit nauw aan bij het werk van MAF en de door hen gehanteerde Standard Operating Procedures. Tussen MAF en MATC is regelmatig contact om de kandidaten en hun voortgang te bespreken.

 • Wat is er nodig om operationeel piloot bij MAF te worden?

  Vliegtechnisch dien je in bezit te zijn van een Commercial Pilot License (CPL) met Instrument Rating (IR) en minimaal 500 uur vliegervaring. Als je de opleiding hebt gevolgd bij Mission Aviation Training Centre (MATC) in Teuge, zijn er aanzienlijk minder uren nodig. Daarnaast wordt verwacht dat je in overleg met MAF Nederland een technische evaluatie met positief resultaat aflegt. Naast de vliegtechnische eisen zal er gekeken worden in hoeverre je persoonlijke eigenschappen het wonen en werken in een cross- en multiculturele context mogelijk maken.

Runway Run

 • Krijg ik een Runway Run-shirt?

  Ja. Als je naar aanleiding van de Runway Run-emails je maat en adres hebt gegeven, ontvang je tijdens de Runway Run je shirt. We vinden het leuk als je de Runway Run in dit shirt loopt.

  Klopt je maat niet? Je kan hem ter plekke omruilen voor een goede maat (mits op voorraad).

 • Vanaf hoe laat is het terrein geopend?

  Je bent van harte welkom vanaf 20:15 uur. Je hebt dan ruim de tijd je om te kleden in de hangaar (navigeer naar De Zanden 57 in Teuge en volg ter plekke de aanwijzingen).

  Om 20:50 begint de gezamenlijke warming-up. Ben je gewend een wat langere warming-up dan is daar vanaf 20:15 ruim voldoende tijd en ruimte voor.

  Om 21:00 klinkt het startsein voor de Runway Run!

 • Wat kost deelname aan Runway Run?

  Een inschrijving kost €25,-, daarnaast haal je €1.000,- euro sponsorgeld op om samen 500 ambulancevluchten mogelijk te maken.

Veiligheid

 • Voldoet jullie website aan de privacyrichtlijnen met betrekking tot cookies?

  Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

 • Wat doet MAF met mijn gegevens?

  Via onze privacy policy kunt u lezen wat we met uw gegevens doen. Wij verkopen, verhandelen of verhuren nooit persoonlijke informatie aan derden. Onze data is beveiligd opgeslagen en een beperkte groep mensen die bij MAF werkt heeft hier inzage in.

Veiligheid

 • 1. Is er een EHBO-post op de landingsbaan?

  Uiteraard! Er is een EHBO-post aanwezig. Deze bevindt zich op de helft van de landingsbaan en is direct te bereiken vanaf de start/finish en op ca. 1 km. van de ronde.

 • 2. Welke veiligheidsmaatregelen zijn er getroffen?

  De RWR vindt plaats op het besloten vliegveld Teuge. De RWR is alleen toegankelijk vanaf de voorzijde van het MAF-kantoor (De Zanden 57a). Per deelnemer is één toeschouwer welkom. De run vindt plaats op een gesloten parcours van 2,5 kilometer (landingsbaan + taxibaan). Rondom de baan zijn (beveiligings-)medewerkers aanwezig om de veiligheid te garanderen.
  Voor het gehele evenement is een vergunning afgegeven door de Gemeente Voorst.

  EHBO
  Tijdens de run is een EHBO-post aanwezig.

  Toeschouwers

  Met onze 150 deelnemers en 150 toeschouwers zullen er zo’n 300 mensen op het vliegveld aanwezig zijn. Voor dit aantal hebben we ruimte en een vergunning. Ook al is het vliegveld zelf heel groot, is – zoals op andere operationele vliegvelden – niet het hele vliegveld toegankelijk voor toeschouwers. Het is een unieke mogelijkheid om de Runway Run op de landingsbaan te mogen houden, maar hier zijn veel veiligheidsmaatregelen aan verbonden. Zo is het bijvoorbeeld van uitermate groot belang dat geen zwerfafval op de landingsbaan terechtkomt, omdat deze in de turbine/motor van een vliegtuig grote schade en veel gevaar zou veroorzaken.

  Het vliegveld wordt tot 20:00 uur op dezelfde dag en meteen de volgende ochtend na de Runway Run weer operationeel gebruikt. Het is dus belangrijk dat wij het die avond nog werkend en veilig opleveren. De toeschouwers zullen zich daarom op het platform naast de landingsbaan verzamelen. Dit platform heeft een beperkte ruimte. Als iedere deelnemer zijn familie en vrienden meeneemt, zijn deze ruimte evenals de vergunning helaas niet meer toereikend.

  We begrijpen dat je het jammer vindt, dat je niet iedereen mee kunt nemen die je in de voorbereiding heeft gesteund, maar we hopen op je begrip in deze en dat je uit blijft kijken naar deze speciale run.

  Er moet een vliegtuig landen…

  De landingsbaan is vanaf 20:00 gesloten voor luchtverkeer. Het is dan niet meer mogelijk voor vliegtuigen te vertrekken of te landen op Vliegveld Teuge. Mocht er in hoge uitzondering/noodgeval gebruik gemaakt moeten worden van het vliegveld wordt je hier ter plekke van op de hoogte gebracht. Volg altijd de instructies van de (beveiligings)medewerkers.

 • 3. Welke maatregelen worden er getroffen bij extreme weersomstandigheden?

  Indien er extreme weersomstandigheden worden verwacht, worden deelnemers vooraf per e-mail geïnformeerd over de genomen maatregelen.
  Als er tijdens de RWR extreme omstandigheden plaatsvinden, worden alle deelnemers verzameld in of bij de MATC-hangaar (tevens kleedruimte).

 • 4. Kan ik meedoen als ik corona-gerelateerde klachten heb?

  Heb je corona? Dan kan je helaas niet meedoen aan de Runway Run. Heb je corona-gerelateerde klachten op de dagen voor de Runway Run? Laat je dan testen. Als je negatief test kan je gewoon meedoen met de Runway Run. MAF volgt de landelijk geldende regels.

 • 5. Wat kan ik als deelnemer zelf doen om mijn veiligheid en die van mijn mededeelnemers te waarborgen?

  Zorg dat je genoeg gegeten en gedronken hebt en een goede warming-up doet voor de start. In aanloop naar het startsein vindt er ook een gezamenlijke warming-up plaats. Houd ook rekening met de weersomstandigheden en bijpassende kleding.

  Wees je ervan bewust dat een outdoor event niet in een klinische omgeving plaatsvindt. Meld je bij de EHBO-post met (schaaf)wonden of eventuele andere fysieke klachten. Krijg je na het evenement klachten, ga dan even langs jouw huisarts.

Verdubbelactie

 • Ik geef al structureel aan MAF, wordt deze gift ook verdubbeld? 

  Als u het werk van MAF al doorlopend steunt (d.m.v. een machtiging) valt uw gift in december helaas buiten deze actie. Geeft u een (eenmalige) extra gift, dan wordt deze gift wel verdubbeld. Dank u wel voor uw structurele steun!

  Start u in de maand december met structureel geven voor MAF, dan wordt uw doorlopende gift van de maand december wel verdubbeld. Voorbeeld: U start in december met een maandelijkse gift van €10,-. Dan wordt de eerste afschrijving van €10,- in december verdubbeld.  

   

 • Kan ik zelf een gift overmaken voor deze actie? 

  Ja. Gebruik bij uw overschrijving ‘Verdubbeling’ in de omschrijving en uw gift wordt direct verdubbeld. 

 • Naar welk rekeningnummer kan ik mijn gift overmaken? 

  NL40ABNA0558345808 t.n.v. Stichting MAF Nederland o.v.v. Verdubbeling. 

 • Waar worden de giften aan besteed?

  De giften voor de verdubbelingsactie worden voor 100% besteed aan verschillende MAF-projecten in de landen waarin MAF vliegt. Dat kan zijn het onderhoud van een vliegtuig, ambulancevluchten, gereedschap en het dekken van de kosten van het vliegen van zendelingen, hulpverleners of materialen. 

  Het gaat hier om lopende projecten en projecten die de komende maanden nodig zijn om uit te voeren. 

 • Wanneer loopt deze actie?

  Deze actie loopt van 1 december t/m 31 december 2022. 

 • Wat is de verdubbelingsactie?

  Een ondernemer is overtuigd van de impact van MAF en verdubbelt daarom in december alle giften tot een totaalbedrag van € 400.000. Uw gift is deze maand dus dubbel zoveel waard.

  Als u kiest om structureel te geven wordt alleen uw decembergift verdubbeld.

 • Welke ondernemer is zo genereus deze actie te steunen?

  We zijn deze ondernemer, die overtuigd is van de impact van het werk van MAF, erg dankbaar voor deze prachtige eenmalige actie. De ondernemer heeft aangegeven anoniem te willen blijven. 

 • Worden alle giften verdubbeld?

  De giften van particulieren aan MAF in de maand december voor deze actie worden verdubbeld.  

  De giften van bedrijven, kerken en scholen vallen helaas niet onder deze actie. Neem gerust contact op via info@maf.nl of 055303 6000 hoe we uw gift kunnen inzetten op een project/land/vliegtuig van uw voorkeur. 

vliegtuigmonteur

 • Ik ben al vliegtuigmonteur en heb ervaring. Kan ik meteen aan de slag bij MAF?

  Het werken bij MAF vraagt, naast technische vaardigheden, ook bijzondere kwaliteiten om het werken en wonen in een cross- en multiculturele omgeving mogelijk te maken. Vul het interesseformulier in en MAF zal contact met je opnemen.

 • Ik zit nog op de middelbare school. Hoe kan ik het traject het beste voortzetten?

  Het is belangrijk je schoolopleiding af te maken. Als je nu al weet welke vervolgopleiding je wilt gaan doen, kijk dan of je lessenpakket aansluit (zie de andere vragen bij ‘vliegtuigmonteur’). Start na de middelbare school met een opleiding MBO Luchtvaarttechniek (Part 147 erkende opleiding).

 • Wat is nodig om vliegtuigmonteur bij MAF te worden?

  De criteria die MAF voor een vliegtuigmonteur hanteert zijn even zwaar als de criteria voor een vliegtuigmonteur bij een commerciële luchtvaartmaatschappij. Dat betekent dat je in het bezit moet zijn van een gedegen vakopleiding (basis EASA Part 66 AML) en de selecties met goed gevolg doorlopen moet hebben. Naast de technische eisen, zal er gekeken worden in hoeverre je persoonlijke eigenschappen het wonen en werken in een cross- en multiculturele context mogelijk maken.

 • Welk niveau vooropleiding is nodig om de opleiding tot vliegtuigmonteur te volgen?

  Om toegelaten te worden tot de MBO-BOL4 Part 66 opleidingen heb je als vooropleiding VMBO Theoretische leerweg, Gemengde leerweg of Kaderberoepsgerichte leerweg in de sector techniek of groen nodig. Een andere sector is ook mogelijk als wiskunde en natuurkunde tot het pakket behoren. Heb je op het VMBO erg veel moeite met natuur- en wiskunde, dan zullen deze vakken op het MBO ook pittig zijn. Het is echter haalbaar voor gemotiveerde en toegewijde studenten. Meer specifieke informatie (o.a. over toelatingseisen) vind je bij de betreffende opleidingsinstituten.

Werken bij MAF

 • Hoe kan ik me oriënteren op werken bij MAF?

  Algemene informatie over werken bij MAF en specifieke functie-eisen voor de diverse functies vind je op de website van MAF Nederland. Verder kun je je abonneren op de nieuwsbrieven van Internationale Staf, om te lezen hoe het is om als MAF-piloot, vliegtuigtechnicus, IT’er of manager werkzaam te zijn. Ook kan het helpen de presentaties van verlofgangers te bezoeken.

  Daarnaast kun je je op de website abonneren op de nieuwsbrief “MAF Experience”. Hiermee krijg je regelmatig informatie en nieuwsfeiten over werken bij MAF.

 • Hoe lang duurt uitzending door MAF?

  MAF Nederland zendt mensen lange termijn uit, dat wil zeggen voor minimaal vier jaar. Vaak blijven mensen acht jaar of langer uitgezonden. Een enkele keer is er sprake van een korte termijn uitzending van mensen die al over specifieke MAF- of buitenlandervaring beschikken.

 • Hoe oud moet je zijn om bij MAF te werken?

  We adviseren geïnteresseerden die de pilotenopleiding willen starten, om dat voor 36-jarige leeftijd te doen. De bovengrens van leeftijd hangt af van het totaalplaatje van persoonlijke omstandigheden, beoogde functie en visumvereisten van het werkland. MAF hanteert geen echte minimale leeftijdsgrens. We zoeken wel naar een bepaalde mate van ‘volwassenheid‘ om uitzending aan te kunnen.

 • Is het mogelijk om stage te lopen bij MAF?

  MAF biedt alleen stages aan voor mbo-studenten vliegtuigmonteur (4e jaars) en voor hbo-studenten Informatietechnologie. Neem daarvoor telefonisch of via e-mail contact op met de HR afdeling.

  Wil je stage lopen bij MAF Nederland? Af en toe is er een stageplek bij het evenemententeam of het communicatieteam. Stuur een mail naar info@maf.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

 • Waarom is een Bijbelschool verplicht om voor MAF te werken?

  In de voorbereiding op uitzending volgen kandidaten een Bijbelschoolopleiding. Deze opleiding van minimaal tien weken bereidt voor op leven in een andere cultuur en getuigen van het christelijk geloof.

 • Waarom vraagt MAF naar je kerkelijke betrokkenheid?

  Het voldoen aan de vaktechnische eisen is essentieel voor werken bij MAF, maar niet het enige criterium. Een meelevend lidmaatschap van een protestants-christelijke kerk of gemeente is voor MAF een ander belangrijk criterium. Dit maakt ondersteuning (sociaal, pastoraal en financieel) vanuit je kerk of gemeente mogelijk en is bovendien een goede voorbereiding op werken en wonen in een MAF-programma waar je meedraait met bijvoorbeeld Bijbelstudies.

 • Wanneer ik interesse heb om bij MAF te gaan werken, hoe leg ik contact?

  De eerste stap is om op de website van MAF Nederland het Interesseformulier in te vullen. Na ontvangst van het formulier zal MAF Nederland contact met je opnemen. Je kunt ook eerst telefonisch contact zoeken, op dinsdag en donderdag zijn we bereikbaar voor je vragen.

 • Wat gebeurt er als ik een Interesseformulier ingestuurd heb?

  Na het insturen van het Interesseformulier ontvang je via email of telefoon een reactie. Een aantal keer per jaar organiseren we een online informatiebijeenkomst waarvoor we geïnteresseerden uitnodigen. Deze bijeenkomst geeft je verdere informatie over MAF en uitzending. Na het bijwonen deze informatiebijeenkomst kun je ook aangeven een persoonlijk oriënterend gesprek te willen voeren met ons waarbij we kunnen inzoomen op jouw situatie.

 • Welke persoonlijke eigenschappen passen bij het wonen en werken in een cross- en multiculturele samenleving?

  Een aantal termen die hierbij passen zijn stressbestendig en flexibel, volhardend en optimistisch, dienstbaar en relatiegericht. Daarbij dien je te beschikken over een goede fysieke en mentale gezondheid.

Toon alle veelgestelde vragen zonder category

 • 1. Is er een EHBO-post op de landingsbaan?

  Uiteraard! Er is een EHBO-post aanwezig. Deze bevindt zich op de helft van de landingsbaan en is direct te bereiken vanaf de start/finish en op ca. 1 km. van de ronde.

 • 1. Wat is het adres?

  Parkeren

  Navigeer naar MAF, De Zanden 57 in Teuge. Ter plekke volg je de instructies van de verkeersregelaars. Zo parkeer je dichtbij de Runway Run. Parkeren is gratis.

  Runway Run

  De Runway Run vindt plaats op de landingsbaan en taxibaan van Teuge International Airport. Vanaf de parkeerplaats steek je de weg over. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij Vliegschool MATC (De Zanden 59). Toeschouwers kunnen doorlopen naar het kantoor van MAF (De Zanden 57a).
  Volg ter plekke altijd de instructies van verkeersregelaars.

 • 1. Zijn er omkleedfaciliteiten?

  Ja. Deelnemers kunnen zich omkleden in de hangaar van MAF-vliegschool MATC.
  Deze hangaar is tijdelijk omgebouwd tot twee kleedruimtes.

  Er zijn geen douches en kluisjes aanwezig.

 • 2. Waar kan ik mijn spullen opbergen?

  Deelnemers worden vanaf de parkeerplaats direct naar de registratie en hangaar geleid waar je je kan omkleden. In de kleedruimte kan je je spullen laten liggen. Hoewel er beveiliging aanwezig is en alleen deelnemers in de kleedruimtes mogen komen, is het gebruik hiervan op eigen risco.
  Er zijn geen kluisjes aanwezig.

 • 2. Waar kan ik parkeren?

  2. Navigeer naar MAF (De Zanden 57 in Teuge). Ter plekke volg je de instructies van de verkeersregelaars. Je parkeert zo gratis en dichtbij de ontvangstruimte van de Runway Run.

 • 2. Welke veiligheidsmaatregelen zijn er getroffen?

  De RWR vindt plaats op het besloten vliegveld Teuge. De RWR is alleen toegankelijk vanaf de voorzijde van het MAF-kantoor (De Zanden 57a). Per deelnemer is één toeschouwer welkom. De run vindt plaats op een gesloten parcours van 2,5 kilometer (landingsbaan + taxibaan). Rondom de baan zijn (beveiligings-)medewerkers aanwezig om de veiligheid te garanderen.
  Voor het gehele evenement is een vergunning afgegeven door de Gemeente Voorst.

  EHBO
  Tijdens de run is een EHBO-post aanwezig.

  Toeschouwers

  Met onze 150 deelnemers en 150 toeschouwers zullen er zo’n 300 mensen op het vliegveld aanwezig zijn. Voor dit aantal hebben we ruimte en een vergunning. Ook al is het vliegveld zelf heel groot, is – zoals op andere operationele vliegvelden – niet het hele vliegveld toegankelijk voor toeschouwers. Het is een unieke mogelijkheid om de Runway Run op de landingsbaan te mogen houden, maar hier zijn veel veiligheidsmaatregelen aan verbonden. Zo is het bijvoorbeeld van uitermate groot belang dat geen zwerfafval op de landingsbaan terechtkomt, omdat deze in de turbine/motor van een vliegtuig grote schade en veel gevaar zou veroorzaken.

  Het vliegveld wordt tot 20:00 uur op dezelfde dag en meteen de volgende ochtend na de Runway Run weer operationeel gebruikt. Het is dus belangrijk dat wij het die avond nog werkend en veilig opleveren. De toeschouwers zullen zich daarom op het platform naast de landingsbaan verzamelen. Dit platform heeft een beperkte ruimte. Als iedere deelnemer zijn familie en vrienden meeneemt, zijn deze ruimte evenals de vergunning helaas niet meer toereikend.

  We begrijpen dat je het jammer vindt, dat je niet iedereen mee kunt nemen die je in de voorbereiding heeft gesteund, maar we hopen op je begrip in deze en dat je uit blijft kijken naar deze speciale run.

  Er moet een vliegtuig landen…

  De landingsbaan is vanaf 20:00 gesloten voor luchtverkeer. Het is dan niet meer mogelijk voor vliegtuigen te vertrekken of te landen op Vliegveld Teuge. Mocht er in hoge uitzondering/noodgeval gebruik gemaakt moeten worden van het vliegveld wordt je hier ter plekke van op de hoogte gebracht. Volg altijd de instructies van de (beveiligings)medewerkers.

 • 3. Hoe ziet de tijdsplanning eruit?

  De avond is als volgt ingedeeld:
  20:15 uur aankomst
  20:30 uur begin programma
  20:50 uur (gezamenlijke) warming-up. Heb je meer tijd nodig voor een warming-up, dan is daar voldoende tijd en ruimte voor.
  21:00 uur startschot Runway Run
  22:00-23:00 uur snack en afronding, nadat de laatste loper over de finish is, gaan we nog kort gezamenlijk afsluiten.

 • 3. Welke maatregelen worden er getroffen bij extreme weersomstandigheden?

  Indien er extreme weersomstandigheden worden verwacht, worden deelnemers vooraf per e-mail geïnformeerd over de genomen maatregelen.
  Als er tijdens de RWR extreme omstandigheden plaatsvinden, worden alle deelnemers verzameld in of bij de MATC-hangaar (tevens kleedruimte).

 • 3. Zijn er eet- en drinkgelegenheden op het terrein?

  Voor deelnemers en toeschouwers is er koffie, thee en water (dit laatste ook tijdens de run) te verkrijgen.

  Voor koffie, thee en wat lekkers wordt er gebruik gemaakt van consumptiemuntjes. Deelnemers krijgen deze bij aanvang van de run. Toeschouwers kunnen deze kopen op het platform vanaf waar zij een prachtig zicht hebben op de run.
  Na de run wordt er gezorgd voor een lekkere warme hap.

 • 4. Kan ik me nog in schrijven, of iemand anders opgeven?

  Helaas, inschrijven is niet meer mogelijk. We zijn dankbaar voor de vele aanmeldingen!

  Natuurlijk kan je volgend jaar wel meedoen! Houdt vanaf het najaar onze website en social media in de gaten.

 • 4. Kan ik meedoen als ik corona-gerelateerde klachten heb?

  Heb je corona? Dan kan je helaas niet meedoen aan de Runway Run. Heb je corona-gerelateerde klachten op de dagen voor de Runway Run? Laat je dan testen. Als je negatief test kan je gewoon meedoen met de Runway Run. MAF volgt de landelijk geldende regels.

 • 5. Is het mogelijk om te annuleren en het geld terug te krijgen?

  Als je, door welke omstandigheid dan ook, niet mee kan doen kan je een annulering sturen naar evenementen@maf.nl of ons bellen op 055 303 6000.

  Helaas is het niet mogelijk om deelname te annuleren en daarmee het inschrijfgeld terug te krijgen als je staat ingeschreven. Dit is in lijn met de Algemene Voorwaarden, waarmee je akkoord bent gegaan bij je inschrijving. Het inschrijfgeld en binnengehaalde sponsorgeld komen uiteraard ten goede aan de medische vluchten.

 • 5. Wat kan ik als deelnemer zelf doen om mijn veiligheid en die van mijn mededeelnemers te waarborgen?

  Zorg dat je genoeg gegeten en gedronken hebt en een goede warming-up doet voor de start. In aanloop naar het startsein vindt er ook een gezamenlijke warming-up plaats. Houd ook rekening met de weersomstandigheden en bijpassende kleding.

  Wees je ervan bewust dat een outdoor event niet in een klinische omgeving plaatsvindt. Meld je bij de EHBO-post met (schaaf)wonden of eventuele andere fysieke klachten. Krijg je na het evenement klachten, ga dan even langs jouw huisarts.
 • 6. Hoe kan ik contact opnemen met MAF Runway Run?

  Als je een vraag hebt en je het antwoord niet kunt vinden in de veel gestelde vragen, dan kun je deze stellen via evenementen@maf.nl. We doen ons best om je binnen 3 werkdagen te helpen.

 • 7. Krijg ik een aandenken aan de Runway Run?

  Uiteraard! Je krijgt vooraf een Runway Run-shirt toegestuurd. We zouden het gaaf vinden als je die aandoet tijdens de run!

  Natuurlijk ontvang je, als je de 10 kilometer volledig hebt afgelegd, een mooi aandenken aan deze unieke run.

 • 8. Is er tijdsregistratie tijdens de RWR?

  Ja. Je ontvangt bij aankomst een startnummer. In het startnummer zit de chip voor tijdsregistratie. Dat maakt de Runway Run nog leuker: loop jij volgend jaar een nog scherpere tijd?

 • 9. Hoe kom ik aan een startnummer?

  Heb jij je ingeschreven voor de Runway Run en tenminste €1.000 aan sponsorgeld via je actiepagina binnen? Dan ontvang je bij aankomst op het vliegveld een startnummer (en bevestigingsmateriaal). In het startnummer zit ook de chip verwerkt voor je eigen tijdsregistratie.

 • Beschikt MAF over het CBF-keurmerk?

  MAF is een Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet u zeker dat wij bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro en verantwoording afleggen.

 • Heeft MAF programmeurs nodig?

  Ja. Deels in Nederland (Zwolle), waar een team van IT-specialisten de vliegsoftware voor MAF programmeert en onderhoudt, en deels in de programmalanden waar ter plekke geprogrammeerd wordt.

 • Helpt de aanpak van MAF?

  In de landen waar MAF werkt is het wegennet zo slecht of zijn de afstanden zo groot dat hulp over de weg niet efficiënt is. Doktoren zijn soms dagen onderweg. Als iemand naar het ziekenhuis moet, is het vervoer vaak onmogelijk. MAF biedt uitkomst: ze helpt waar wegen eindigen of onbegaanbaar zijn. Met de vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF mensen in afgelegen gebieden bereikbaar voor hulp en het Evangelie. Meer dan 2.000 kerken en (hulp)organisaties doen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk.

  Al 75 jaar kiezen (hulp)organisaties om samen te werken met MAF en de organisatie groeit nog steeds.

 • Hoe beheert en besteedt MAF haar vermogen?

  Het geld dat MAF van donateurs ontvangt, wordt zorgvuldig beheerd en besteed. Het jaarverslag geeft u hier inzicht in. De statuten en reglementen worden gecontroleerd door een onafhankelijke Raad van Toezicht van vijf controleurs. Alle inkomsten en uitgaven worden jaarlijks gecontroleerd door de accountant.

 • Hoe is MAF ontstaan?

  Het idee van MAF ontstond bij een groep piloten van Britse, Amerikaanse, Canadese, Nieuw-Zeelandse en Australische afkomst die in de oorlog in het leger hadden gediend. Zij kwamen met het idee om vliegtuigen op een positieve manier te gebruiken om de vrede van God te verspreiden. Tegen 1947 had een klein team voldoende geld ingezameld om de eerste Europese MAF-vliegtuigen te kopen.

 • Hoe kan ik me oriënteren op werken bij MAF?

  Algemene informatie over werken bij MAF en specifieke functie-eisen voor de diverse functies vind je op de website van MAF Nederland. Verder kun je je abonneren op de nieuwsbrieven van Internationale Staf, om te lezen hoe het is om als MAF-piloot, vliegtuigtechnicus, IT’er of manager werkzaam te zijn. Ook kan het helpen de presentaties van verlofgangers te bezoeken.

  Daarnaast kun je je op de website abonneren op de nieuwsbrief “MAF Experience”. Hiermee krijg je regelmatig informatie en nieuwsfeiten over werken bij MAF.

 • Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?

  Wat super dat je interesse hebt om als vrijwilliger te helpen!
  Mail (evenementen@maf.nl) of bel ons even en geef aan welke taak je graag op je wilt nemen.

 • Hoe kan ik op de hoogte blijven van het werk van MAF?

  Via onze algemene nieuwsbrief blijft u op de hoogte van het werk van MAF. U kunt ook andere postwensen invullen waarbij u voorkeur kunt geven over het krijgen van e-mails en post. Alles is goed bij te houden op uw eigen MAF account. Daarnaast kunt u ons volgen op social media: facebook, twitter, instagram, youtube en linkedin.

 • Hoe komt MAF aan geld?

  MAF ontvangt via verschillende wegen geld. Zo zijn er baten uit eigen fondsenwerving, baten uit acties van betrokken particulieren en bedrijven. MAF heeft een businessclub en MAF ontvangt subsidies van stichtingen. Bij MAF is het ook mogelijk om een schenkingsovereenkomst te maken of om MAF als goed doel in uw testament op te nemen.

  Daarnaast heeft iedere uitgezonden staflid een thuisfrontcommissie die het hele gezin ondersteund voor het levensonderhoud in het land. Zij werven dus hun eigen fondsen onder begeleiding van MAF Nederland.

 • Hoe lang duurt uitzending door MAF?

  MAF Nederland zendt mensen lange termijn uit, dat wil zeggen voor minimaal vier jaar. Vaak blijven mensen acht jaar of langer uitgezonden. Een enkele keer is er sprake van een korte termijn uitzending van mensen die al over specifieke MAF- of buitenlandervaring beschikken.

 • Hoe oud moet je zijn om bij MAF te werken?

  We adviseren geïnteresseerden die de pilotenopleiding willen starten, om dat voor 36-jarige leeftijd te doen. De bovengrens van leeftijd hangt af van het totaalplaatje van persoonlijke omstandigheden, beoogde functie en visumvereisten van het werkland. MAF hanteert geen echte minimale leeftijdsgrens. We zoeken wel naar een bepaalde mate van ‘volwassenheid‘ om uitzending aan te kunnen.

 • Hoe verloopt het programma?

  Er is een doorlopend keuze programma, je kunt dus komen en gaan wanneer je wilt. Er is voor ieder wat te doen, een kinderprogramma, vliegtuigen om te bekijken, catering, rondvluchten en natuurlijk verschillende seminars die bezocht kunnen worden.

 • Hoe weet ik dat bij MAF het geld goed terecht komt?

  Het geld dat gegeven wordt aan een specifiek project, gezin of actie gaat 100% naar dat doel. U kunt het jaarverslag online volledig lezen.

 • Hoe werkt MAF?

  MAF Nederland is onderdeel van MAF International. MAF International kent ruim 1.300 medewerkers, waarvan rond 70% afkomstig is uit de lokale bevolking. Vanuit Nederland zijn ongeveer 30 gezinnen uitgezonden naar landen waar MAF helpt. Deze zogenaamde Internationale Stafleden werken als piloot, vliegtuigmonteur, specialist of manager voor MAF.

  MAF heeft 130 vliegtuigen. Deze vliegtuigen vliegen voor meer dan 2.000 kerken en (hulp)organisaties waarmee meer dan 1.650 bestemmingen worden bereikt. Dit zijn 69.000 vluchten per jaar waarmee rond de 189.000 passagiers en bijna 7 miljoen kg vracht per jaar wordt vervoerd.

 • Hoeveel geld gaat er naar de projecten van MAF?

  Ons doel is om hulp te verlenen op gebied van medische zorg, voedsel en opbouw van de samenleving plus het verspreiden van het Evangelie tot aan de uitersten van de aarde. In 2018 gaven we €5.677.462 euro uit. 84% was in directe vorm voor bovengenoemd maatschappelijk doel. 11% waren wervingskosten en 5% waren administratieve kosten.

 • Hoeveel kost de opleiding tot MAF-vlieger bij MATC?

  Voor deze en andere vragen over de vliegopleiding, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met MATC.

 • Ik ben al piloot en heb ervaring. Kan ik meteen aan de slag?

  Het werk van een MAF piloot is meer dan vliegen alleen. Een MAF piloot is sterk op zichzelf aangewezen. Ook vraagt het bijzondere kwaliteiten om het werken en wonen in een cross- en multiculturele omgeving mogelijk te maken. Ervaring heeft ons laten zien dat niet iedere piloot hiervoor geschikt is. Daarom hanteert MAF een aantal assessments om op deze aspecten een piloot te beoordelen. In het gesprek met MAF Nederland kan hier over gesproken worden.

 • Ik ben al vliegtuigmonteur en heb ervaring. Kan ik meteen aan de slag bij MAF?

  Het werken bij MAF vraagt, naast technische vaardigheden, ook bijzondere kwaliteiten om het werken en wonen in een cross- en multiculturele omgeving mogelijk te maken. Vul het interesseformulier in en MAF zal contact met je opnemen.

 • Ik ben beginnend manager, wat zijn de mogelijkheden voor mij?

  Om voor uitzending in aanmerking te komen, is relevante managementervaring vereist. We denken aan leidinggevende ervaring en ervaring in het uitzetten van strategische lijnen, meer dus dan projectmanagement. Soms zijn er actuele vacatures voor bepaalde managers, bijvoorbeeld op het vlak van operationeel – of kwaliteitsmanagent. De functie-eisen geven dan meer duidelijkheid over de ervaring die nodig is om de betreffende functie te kunnen vervullen.

 • Ik ben een ervaren manager, kan ik gelijk aan de slag bij MAF?

  Als je al meerdere jaren leidinggevende ervaring hebt in een internationale context en/of in de luchtvaartbranche, zal deze ervaring binnen MAF snel verzilverd kunnen worden. We horen graag van je.

 • Ik ben mijn bevestigingsmail kwijt of heb er geen ontvangen.

  Als u uw bevestigingsmail kwijt bent of u heeft de mail nooit ontvangen, dan kunt u contact opnemen met evenementen@maf.nl. Vermeld uw naam en het e-mailadres waarmee u uw reservering heeft gedaan.

 • Ik ben ouder dan 30 jaar. Kan ik nog steeds met de vliegopleiding beginnen?

  Als je ouder bent dan 30 kun je nog steeds beginnen met een vliegopleiding voor MAF. Wel blijkt in de praktijk dat met het ouder worden, de flexibiliteit die nodig is voor een goed leerproces afneemt. Dat betekent dat de kans op een succesvolle afronding van de opleiding lager is.

  Diezelfde flexibiliteit is ook nodig voor het kunnen wonen en werken in een ontwikkelingsland. Het hebben van een gezin met schoolgaande kinderen maakt het vaak moeilijker om een passende plek te vinden. Het is daarom heel belangrijk om in overleg met MAF Nederland een weloverwogen beslissing te maken voordat je op latere leeftijd aan een vliegopleiding begint.

 • Ik draag een bril en/of ben kleurenblind. Kan ik piloot bij MAF worden?

  Er is onderscheid tussen het dragen van een bril en kleurenblindheid. Kleurenblindheid is een belemmering om piloot te worden. Het geeft problemen bij het interpreteren van waarschuwingslampjes in de cockpit en de steeds meer aanwezig digitale displays. Het is daarom niet mogelijk om beroepspiloot (en daarmee MAF piloot) te worden wanneer je kleurenblind bent.

  Het dragen van een bril hoeft geen probleem te zijn om MAF piloot te worden. Specifieke, grote afwijkingen kunnen een probleem zijn en moeten per geval worden besproken met een keuringsarts. Over het algemeen hoeft een gangbare, (lichte) afwijking geen bezwaar te zijn.

  Het is verstandig om bij specifieke afwijkingen de medische criteria te checken of een medische keuring te doen. Zo weet je zeker dat er medisch gezien wel of geen bezwaren zijn om piloot te worden.

 • Ik geef al structureel aan MAF, wordt deze gift ook verdubbeld? 

  Als u het werk van MAF al doorlopend steunt (d.m.v. een machtiging) valt uw gift in december helaas buiten deze actie. Geeft u een (eenmalige) extra gift, dan wordt deze gift wel verdubbeld. Dank u wel voor uw structurele steun!

  Start u in de maand december met structureel geven voor MAF, dan wordt uw doorlopende gift van de maand december wel verdubbeld. Voorbeeld: U start in december met een maandelijkse gift van €10,-. Dan wordt de eerste afschrijving van €10,- in december verdubbeld.  

   

 • Ik zit nog op de middelbare school. Hoe kan ik het traject het beste voortzetten?

  Het is belangrijk je schoolopleiding af te maken. Als je nu al weet welke vervolgopleiding je wilt gaan doen, kijk dan of je lessenpakket aansluit (zie de andere vragen bij ‘vliegtuigmonteur’). Start na de middelbare school met een opleiding MBO Luchtvaarttechniek (Part 147 erkende opleiding).

 • Ik zit nog op school. Hoe kan ik mij het beste voorbereiden?

  Het is belangrijk om een adequaat vakkenpakket te kiezen met bij voorkeur wiskunde en natuurkunde ter voorbereiding op de vliegopleiding. Verder is het goed om een beroepsopleiding te volgen en werkervaring op te doen. Mocht je ooit uitgezonden worden, eens zul je ook weer terugkeren naar Nederland. Het is dan belangrijk om een beroepsdiploma te hebben om je zo weer op de arbeidsmarkt te kunnen begeven.

 • Is er catering aanwezig?

  Ja, er zal voldoende te eten zijn dat u kunt bestellen. Laat uzelf verrassen en proef het eten van de landen waar MAF vliegt.

 • Is het doen van de opleiding bij MATC een garantie om MAF-piloot te worden?

  Tijdens de opleiding zijn er regelmatig assessments die een indicatie geven of de rest van de opleiding ook gaat lukken. Na het behalen van de PPL en het MATC-vliegassessment kun je het selectieproces bij MAF Nederland gaan starten. In dit proces wordt niet alleen naar vliegvaardigheden gekeken, maar ook naar je motivatie en of je de kwaliteiten hebt om in een interculturele omgeving te wonen en te werken. Bij een positieve uitslag krijg je de status ‘kandidaat MAF-piloot’. Aan het eind van de MATC-vliegopleiding volgt nog een technische evaluatie als onderdeel van de formele sollicitatieprocedure bij MAF. Als je de opleiding bij MATC met goed gevolg hebt doorlopen, dan is deze eindevaluatie geen verrassing meer.

 • Is het mogelijk om stage te lopen bij MAF?

  MAF biedt alleen stages aan voor mbo-studenten vliegtuigmonteur (4e jaars) en voor hbo-studenten Informatietechnologie. Neem daarvoor telefonisch of via e-mail contact op met de HR afdeling.

  Wil je stage lopen bij MAF Nederland? Af en toe is er een stageplek bij het evenemententeam of het communicatieteam. Stuur een mail naar info@maf.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

 • Is MAF aangemerkt als ANBI?

  MAF Nederland houdt zich aan de ANBI regelingen en is daarom bij de belastingdienst als ANBI geregistreerd.

 • Kan ik MAF steunen?

  Ja. Het werk van MAF is volledig afhankelijk van giften en donaties. Dankzij uw bijdrage kunnen we vliegen naar afgelegen gebieden met hulp en het Evangelie. U kunt MAF steunen via een project, actie, algemene gift of door met je school/kerk te gaan sparen.

 • Kan ik me afmelden voor de Open Dag?

  U kunt zich afmelden voor de Open Dag via uw bevestigingsmail. In die mail is link te vinden met ‘verwijderen’. Als u daarop klikt en uw keuze bevestigd heeft u zich afgemeld.

 • Kan ik me opgeven voor een rondvlucht op de Open Dag?

  De rondvluchten zitten vol.

  Op de Open Dag zoekt u de rondvlucht balie op om u te melden, op schermen wordt aangegeven welk volgnummer zich mag melden (dit nummer krijgt u bij de entree van de Open Dag). Er wordt gevlogen in 4-persoons vliegtuigen. Naast de piloot kunnen er (afhankelijk van het gewicht) maximaal 3 personen bij. Of je samen in een vlucht zit kunnen we helaas niet garanderen, natuurlijk proberen we het wel, maar er zijn veel mensen die een rondvlucht willen maken die dag, af en toe zullen er concessies moeten worden gedaan, dank voor uw begrip.

 • Kan ik mijn hond meenemen naar de Open Dag?

  Helaas kunt u uw hond niet meenemen naar de Open Dag. Dit vanwege de drukte en gebrek aan faciliteiten voor dieren. We hopen op uw begrip.

 • Kan ik mijn tijdsblok nog wijzigen?

  Als het blok waar u graag naartoe wilt vol zit, is het niet mogelijk om het tijdsblok te wijzigen.

 • Kan ik ook geven met een schenkingsovereenkomst?

  U kunt een schenkingsovereenkomst bij MAF regelen. MAF Nederland is een ANBI instelling. Dit betekent dat u als donateur giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting kunt aftrekken. Bij een periodieke schenking welke is vastgelegd in een overeenkomst betaalt de fiscus een flink deel (tot 49,5%) mee aan uw hulp.

 • Kan ik op afstand, vanuit huis werken voor MAF?

  Dit is niet mogelijk omdat MAF werkt in afgelegen gebieden over de hele wereld. Elke plek heeft zijn eigen uitdagingen wat betreft het leggen van verbindingen. Daarvoor is het nodig dat een IT’er ter plekke aanwezig is.

 • Kan ik vrijwilliger worden bij MAF?

  U kunt vrijwilliger worden bij MAF. Bij MAF heb je veel verschillende soorten vrijwilligerswerk. Je kunt meehelpen bij evenementen, vrijwilligerswerk doen op kantoor, presentaties houden voor MAF of vrijwilligerswerk doen in de hangaar. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en houd de vacatures in de gaten.

 • Kan ik werken bij MAF?

  Er zijn verschillende functies bij MAF. Via MAF Nederland kun je uitgezonden worden als vliegtuigtechnicus, piloot, IT-er of manager. Via MAF International zijn er meerdere functies. Op het kantoor in Teuge zijn er ook af en toe vacatures.

 • Kan ik zelf een gift overmaken voor deze actie? 

  Ja. Gebruik bij uw overschrijving ‘Verdubbeling’ in de omschrijving en uw gift wordt direct verdubbeld. 

 • Kan MAF nog hulp gebruiken voor de Open Dag?

  De MAF Open Dag is mogelijk door de inzet van onze vele enthousiaste vrijwilligers. Er zijn nog plekken om te helpen open, wilt u meehelpen, geef u dan op als vrijwilliger voor deze mooie dag.

 • Krijg ik een Runway Run-shirt?

  Ja. Als je naar aanleiding van de Runway Run-emails je maat en adres hebt gegeven, ontvang je tijdens de Runway Run je shirt. We vinden het leuk als je de Runway Run in dit shirt loopt.

  Klopt je maat niet? Je kan hem ter plekke omruilen voor een goede maat (mits op voorraad).

 • Kun je als toeschouwer het evenemententerrein bezoeken?

  Voor elke renner zijn twee toeschouwers van harte welkom! Met onze 150 deelnemers en 300 toeschouwers zullen er zo’n 450 mensen op het vliegveld aanwezig zijn. Voor dit aantal hebben we ruimte en een vergunning. Ook al is het vliegveld zelf heel groot, is – zoals op andere operationele vliegvelden – niet het hele vliegveld toegankelijk voor toeschouwers. Het is een unieke mogelijkheid om de Runway Run op de landingsbaan te mogen houden. Het vliegveld wordt tot 20:00 uur op dezelfde dag en meteen de volgende ochtend na de Runway Run, weer operationeel gebruikt. Het is dus belangrijk dat wij het die avond nog werkend en veilig opleveren. De toeschouwers zullen zich daarom op het platform naast de landingsbaan ter hoogte van het MAF-kantoor verzamelen. Dit platform heeft een beperkte ruimte. Als iedere deelnemer zijn familie en vrienden meeneemt, zijn deze ruimte evenals de vergunning helaas niet meer toereikend.

  Belangrijke informatie voor de toeschouwer

  Het is van uitermate groot belang dat geen zwerfafval op de landingsbaan terechtkomt, omdat deze in de turbine/motor van een vliegtuig grote schade en veel gevaar veroorzaken. Laat geen afval slingeren en doe dit altijd in de aanwezige containers.
  Ook is het belangrijk dat toeschouwers achter de hekken/omheining blijven om het veilig te houden voor iedereen.

 • Mag ik deelnemen ook als ik mijn sponsorbedrag niet heb bereikt?

  Ook als je je sponsorbedrag niet bij elkaar hebt gespaard, ben je welkom om deel te nemen aan de Runway Run. We willen je aanmoedigen om alsnog te proberen zoveel mogelijk geld bij elkaar te sparen. Elke euro is er weer één op de weg naar een extra ambulancevlucht. Elke ambulancevlucht kost €240,-. Probeer jij je bedrag nog op te hogen?

 • Moet ik me aanmelden voor de Open Dag?

  U kunt zich aanmelden voor de Open dag via de site. U kunt op het aanmeldformulier aangeven welke tijd u ongeveer komt en met hoeveel personen.

 • Moet ik reserveren voor een seminar?

  U hoeft zich niet aan te melden voor een seminar. Op de Open Dag kunt u zich aansluiten waar u wilt. Als u mee wilt doen met vliegtuigmonteur workshop moet u zich wel aanmelden. Dat kan via deze link. Het kan zijn dat een bepaald seminar vol is, zorg dat u op tijd aanwezig bent.

 • Naar welk rekeningnummer kan ik mijn gift overmaken? 

  NL40ABNA0558345808 t.n.v. Stichting MAF Nederland o.v.v. Verdubbeling. 

 • Vanaf hoe laat is het terrein geopend?

  Je bent van harte welkom vanaf 20:15 uur. Je hebt dan ruim de tijd je om te kleden in de hangaar (navigeer naar De Zanden 57 in Teuge en volg ter plekke de aanwijzingen).

  Om 20:50 begint de gezamenlijke warming-up. Ben je gewend een wat langere warming-up dan is daar vanaf 20:15 ruim voldoende tijd en ruimte voor.

  Om 21:00 klinkt het startsein voor de Runway Run!

 • Voldoet jullie website aan de privacyrichtlijnen met betrekking tot cookies?

  Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

 • Waar is de Open Dag?

  De Open Dag is dichtbij MAF Nederland in Teuge. Het adres is De Zanden 167, 7395 PG Teuge.

 • Waar kan ik het beste de opleiding voor piloot gaan doen?

  MATC is in Europa de door MAF Internationaal aangewezen vliegopleiding voor toekomstige MAF-piloten. De opleiding sluit nauw aan bij het werk van MAF en de door hen gehanteerde Standard Operating Procedures. Tussen MAF en MATC is regelmatig contact om de kandidaten en hun voortgang te bespreken.

 • Waar werkt MAF?

  MAF werkt in de meest afgelegen gebieden ter wereld. Deze zijn gelegen in de 26 armste landen ter wereld. MAF vliegt in: Angola, Congo, Guinee, Kenia, Lesotho, Liberia, Madagaskar, Mozambique, Oeganda, Tanzania, Tsjaad, Zuid-Afrika, Zuid-Soedan, Bangladesh, Papoea Indonesië, Kalimantan, Arnhemland, Timor-Leste, Myanmar, Papoea-Nieuw-Guinea, Ecuador, Brazilië, Mexico, Guatemala, Haïti en Suriname.

  De landen waar MAF Nederland gezinnen zijn uitgezonden, zijn: Angola, Arnhemland, Liberia, Madagaskar, Oeganda, Papoea Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea, Suriname en Zuid-Soedan.

 • Waar worden de giften aan besteed?

  De giften voor de verdubbelingsactie worden voor 100% besteed aan verschillende MAF-projecten in de landen waarin MAF vliegt. Dat kan zijn het onderhoud van een vliegtuig, ambulancevluchten, gereedschap en het dekken van de kosten van het vliegen van zendelingen, hulpverleners of materialen. 

  Het gaat hier om lopende projecten en projecten die de komende maanden nodig zijn om uit te voeren. 

 • Waarom geven jullie geld uit aan reclame?

  Het werk van MAF is afhankelijk van giften en donaties. Het grootste deel hiervan wordt door particulieren in Nederland gegeven. Omdat er veel ontwikkelingen zijn (denk aan ontkerkelijking, vergrijzing etc.) is het belangrijk voor MAF zichtbaar te zijn voor de huidige achterban maar ook om nieuwe donateurs te werven. Dat kan alleen door reclame te maken. Slechts een klein deel van de inkomsten van MAF worden besteed voor reclame, en hebben tenminste het doel zich terug te verdienen. MAF maakt zeer bewust keuzes waar en hoe ze zichtbaar wil zijn bij de huidige en nieuwe donateurs.

 • Waarom is een Bijbelschool verplicht om voor MAF te werken?

  In de voorbereiding op uitzending volgen kandidaten een Bijbelschoolopleiding. Deze opleiding van minimaal tien weken bereidt voor op leven in een andere cultuur en getuigen van het christelijk geloof.

 • Waarom vraagt MAF naar je kerkelijke betrokkenheid?

  Het voldoen aan de vaktechnische eisen is essentieel voor werken bij MAF, maar niet het enige criterium. Een meelevend lidmaatschap van een protestants-christelijke kerk of gemeente is voor MAF een ander belangrijk criterium. Dit maakt ondersteuning (sociaal, pastoraal en financieel) vanuit je kerk of gemeente mogelijk en is bovendien een goede voorbereiding op werken en wonen in een MAF-programma waar je meedraait met bijvoorbeeld Bijbelstudies.

 • Waarop zijn de salarissen van de medewerkers gebaseerd?

  MAF Nederland neemt evenals de meeste Goede Doelen niet deel aan een cao, maar heeft een eigen arbeidsvoorwaardenbeleid. Voor de inschaling van de salarissen wordt gebruik gemaakt van de BBRA schalen van het Rijk. Voor het salaris van de directeur houdt MAF Nederland zich aan de normen zoals die zijn opgesteld door Goede Doelen Nederland.

 • Wanneer ik interesse heb om bij MAF te gaan werken, hoe leg ik contact?

  De eerste stap is om op de website van MAF Nederland het Interesseformulier in te vullen. Na ontvangst van het formulier zal MAF Nederland contact met je opnemen. Je kunt ook eerst telefonisch contact zoeken, op dinsdag en donderdag zijn we bereikbaar voor je vragen.

 • Wanneer is de Open Dag?

  De Open Dag is op 27 augustus 2022. Van 09:30 tot 17:00 uur.

 • Wanneer loopt deze actie?

  Deze actie loopt van 1 december t/m 31 december 2022. 

 • Wat betekent MAF?

  MAF staat voor Mission Aviation Fellowship wat Zendingsvliegdienst betekent.

 • Wat doet MAF met mijn gegevens?

  Via onze privacy policy kunt u lezen wat we met uw gegevens doen. Wij verkopen, verhandelen of verhuren nooit persoonlijke informatie aan derden. Onze data is beveiligd opgeslagen en een beperkte groep mensen die bij MAF werkt heeft hier inzage in.

 • Wat gebeurt er als ik een Interesseformulier ingestuurd heb?

  Na het insturen van het Interesseformulier ontvang je via email of telefoon een reactie. Een aantal keer per jaar organiseren we een online informatiebijeenkomst waarvoor we geïnteresseerden uitnodigen. Deze bijeenkomst geeft je verdere informatie over MAF en uitzending. Na het bijwonen deze informatiebijeenkomst kun je ook aangeven een persoonlijk oriënterend gesprek te willen voeren met ons waarbij we kunnen inzoomen op jouw situatie.

 • Wat houdt het werken als IT’er voor MAF op het veld in?

  Installeren en onderhouden van bekabelde en draadloze netwerken, netwerkbeveiliging, VSAT installaties, serverbeheer, computertrainingcentra, ondersteuning voor zakelijke toepassing, pc-ondersteuning, beheren van voor MAF ontwikkelde applicaties en technieken.

 • Wat is de minimumleeftijd voor deelname?

  Deelname aan de MAF Runway Run is mogelijk vanaf 16 jaar. Voor jongeren in de leeftijd van 16 t/m 17 jaar is toestemming van ouders nodig.

 • Wat is de verdubbelingsactie?

  Een ondernemer is overtuigd van de impact van MAF en verdubbelt daarom in december alle giften tot een totaalbedrag van € 400.000. Uw gift is deze maand dus dubbel zoveel waard.

  Als u kiest om structureel te geven wordt alleen uw decembergift verdubbeld.

 • Wat is er nodig om operationeel piloot bij MAF te worden?

  Vliegtechnisch dien je in bezit te zijn van een Commercial Pilot License (CPL) met Instrument Rating (IR) en minimaal 500 uur vliegervaring. Als je de opleiding hebt gevolgd bij Mission Aviation Training Centre (MATC) in Teuge, zijn er aanzienlijk minder uren nodig. Daarnaast wordt verwacht dat je in overleg met MAF Nederland een technische evaluatie met positief resultaat aflegt. Naast de vliegtechnische eisen zal er gekeken worden in hoeverre je persoonlijke eigenschappen het wonen en werken in een cross- en multiculturele context mogelijk maken.

 • Wat is het bezoekadres van MAF?

  Het bezoekadres van MAF Nederland is De Zanden 57-A, 7395 PA Teuge. We zijn open van maandag t/m vrijdag: 08:30-17:00.

 • Wat is het rekeningnummer van MAF?

  Het IBAN rekeningnummer van Stichting MAF Nederland is: NL40 ABNA 0558 3458 08
  Het IBAN rekeningnummer van Stichting MAF Business Club is: NL50 ABNA 0506 4188 12

 • Wat is het RSIN- of ANBI-nummer van MAF?

  Het RSIN-nummer van MAF is 805245352.

 • Wat is het salaris van de directeur van MAF?

  Het salaris van de directeur van MAF bedroeg in 2018 €56.605 (op basis van 0,63 fte). Deze beloningen bleven ruim binnen de geldende maxima.

 • Wat is MAF?

  Wij geloven dat iedereen bereikbaar moet zijn voor Gods Liefde. Mission Aviation Fellowship (MAF) is een non-profit vliegtuigmaatschappij met als doelstelling om iedereen waar hulp, goederen en het Evangelie moeilijk verkrijgbaar zijn te helpen. Dit doet MAF door de lucht, over wegen en over het water. Hulp moet voor iedereen toegankelijk zijn en niemand mag onbereikbaar zijn.

 • Wat is nodig om vliegtuigmonteur bij MAF te worden?

  De criteria die MAF voor een vliegtuigmonteur hanteert zijn even zwaar als de criteria voor een vliegtuigmonteur bij een commerciële luchtvaartmaatschappij. Dat betekent dat je in het bezit moet zijn van een gedegen vakopleiding (basis EASA Part 66 AML) en de selecties met goed gevolg doorlopen moet hebben. Naast de technische eisen, zal er gekeken worden in hoeverre je persoonlijke eigenschappen het wonen en werken in een cross- en multiculturele context mogelijk maken.

 • Wat is Runway Run?

  De Runway Run is een sponsorloop voor ambulancevluchten in Papoea-Nieuw-Guinea. Bestaande uit 4 rondes à 2,5 km op de landingsbaan op Teuge International Airport. Deelnemers halen tenminste € 1.000,- per persoon op en maken hiermee medische vluchten mogelijk voor mensen die diep in de jungles van Papoea-Nieuw-Guinea wonen. Voor deze mensen is een vlucht met het vliegtuig levensreddend, maar onbetaalbaar. Dankzij de deelnemers van de Runway Run hoeven deze mensen geen dagenlange tocht door onveilig gebied te maken, maar kunnen zij veilig en efficiënt naar een ziekenhuis of kliniek worden gebracht.

  Deelnemers krijgen een onvergetelijke ervaring door op een, normaal voor particulieren afgesloten, landingsbaan te rennen. In de voorjaarsschemering wordt dit een herinnering die je niet meer kwijtraakt.

 • Wat kost deelname aan Runway Run?

  Een inschrijving kost €25,-, daarnaast haal je €1.000,- euro sponsorgeld op om samen 500 ambulancevluchten mogelijk te maken.

 • Wat wordt er bedoeld met het thema: Report after landing?

  Vlak voor de piloot zijn landing inzet, meldt hij de luchtverkeersleiding ‘Report after landing’. Hij zal nu even niet meer communiceren met de toren en kan zich volledig focussen op een veilige landing op de zachte junglebaan. Na de landing zal hij zich weer melden bij de luchtverkeersleiding en rapporteren over zijn landing. Het thema van deze Open Dag is samen te vatten in deze woorden ‘Report after landing’. U hoort, ziet en beleeft wat er in de afgelegen dorpen gebeurt nadat het vliegtuig is geland.

 • Welk niveau vooropleiding is nodig om de opleiding tot vliegtuigmonteur te volgen?

  Om toegelaten te worden tot de MBO-BOL4 Part 66 opleidingen heb je als vooropleiding VMBO Theoretische leerweg, Gemengde leerweg of Kaderberoepsgerichte leerweg in de sector techniek of groen nodig. Een andere sector is ook mogelijk als wiskunde en natuurkunde tot het pakket behoren. Heb je op het VMBO erg veel moeite met natuur- en wiskunde, dan zullen deze vakken op het MBO ook pittig zijn. Het is echter haalbaar voor gemotiveerde en toegewijde studenten. Meer specifieke informatie (o.a. over toelatingseisen) vind je bij de betreffende opleidingsinstituten.

 • Welke ondernemer is zo genereus deze actie te steunen?

  We zijn deze ondernemer, die overtuigd is van de impact van het werk van MAF, erg dankbaar voor deze prachtige eenmalige actie. De ondernemer heeft aangegeven anoniem te willen blijven. 

 • Welke persoonlijke eigenschappen passen bij het wonen en werken in een cross- en multiculturele samenleving?

  Een aantal termen die hierbij passen zijn stressbestendig en flexibel, volhardend en optimistisch, dienstbaar en relatiegericht. Daarbij dien je te beschikken over een goede fysieke en mentale gezondheid.

 • Welke technische ervaring is nodig om bij MAF aan de slag te kunnen gaan?

  Ervaring met netwerkbeheer, serverbeheer, installeren en onderhouden van hard- en software en oplossen van computerproblemen.

 • Welke vliegtuigen gebruikt MAF?

  MAF heeft een vloot van kleine, behendige vliegtuigen in enkele van de meest geïsoleerde gebieden ter wereld. Ze landen op korte, ruige landingsbanen en kunnen op elke willekeurige dag vracht en passagiers vervoeren zoals vaccins, Bijbels, medische patiënten, bouwmaterialen, zendelingen, waterfilters, varkens, kippen, rijst, hulpverleners.

  MAF-vliegtuigen worden gekocht en onderhouden door de giften van trouwe supporters. We danken ook voor degenen die hun eigen vliegtuigen aan MAF doneren. De vliegtuigen:
  Cessna 172/182/185/206/207/208/208 amphib/208B Grand Caravan, 210, GA 8, Kodiak 100/ 100 Amphib, PC 12, Training Aicraft, Twin Otter.

 • Worden alle giften verdubbeld?

  De giften van particulieren aan MAF in de maand december voor deze actie worden verdubbeld.  

  De giften van bedrijven, kerken en scholen vallen helaas niet onder deze actie. Neem gerust contact op via info@maf.nl of 055303 6000 hoe we uw gift kunnen inzetten op een project/land/vliegtuig van uw voorkeur. 

 • Zijn er faciliteiten voor mensen met een fysieke beperking?

  Ja, er zijn toiletten die toegankelijk zijn voor mensen met een rolstoel. Alle activiteiten zijn op de begane grond. Verder zijn er voldoende medewerkers aanwezig die u graag helpen. Spreek zo nodig iemand met een MAF-overhemd aan.