0 items € 0,00

Alle sponsoracties

Profielnorm actie ProCessna

Vliegtuigen Hans Aarnoudse

Steun deze actie:

0 347000
Streefbedrag: € 347.000,00
0

Klik hieronder op een bedrag.

Anders, nl.

Laatste Donaties:

 • €100

  Mark-Jan, Waddinxveen

  21 AUG 2015
 • €60

  Mark-Jan, Waddinxveen

  21 AUG 2015
 • €7

  Mark-Jan, Waddinxveen

  21 AUG 2015

De komende vijf jaar spaart Profielnorm uit Tholen voor een MAF vliegtuig. Ook anderen worden van harte uitgenodigd om mee te doen met dit mooie project. Giften kunnen worden overgemaakt via deze actiepagina of op het IBAN nummer NL40ABNA0558345808 o.v.v. ProCessna.

Profielnorm B.V. is een organisatie die verder kijkt dan alleen winst te maken. Wij willen graag ons steentje bijdragen om mensen die in mindere omstandigheden moeten leven dan wij, een helpende hand te bieden.

Dit doen we door het steunen van projecten die meerwaarde bieden, in gebieden waar hulp hard nodig is. Zo hebben we financiële hulp gegeven aan een waterproject in Cambodja. Op dit moment steunen we de vliegers van MAF. Zij zorgen er voor dat op plaatsen waar hulp nodig is, deze hulp ook gegeven kan worden, ondanks slechte wegen.


ProjectMomenteel wordt er in Zuid-Soedan één Cessna 182 (C182) vliegtuig gebruikt (met registratie 5X-MON). In de achterliggende tijd heeft de 5X-MON veel gevlogen voor zendings- en hulporganisaties. Er is veel gebruik gemaakt van het vliegtuig door onder andere de lokale Zuid-Soedanese kerk en hulpverleners, met grote effecten tot gevolg. Er zijn veel afgelegen gebieden bereikt en het wordt steeds duidelijker dat de vluchten van MAF, die aangeboden worden voor een laag tarief, een grote impact hebben in Zuid-Soedan.

Om beter tegemoet te kunnen komen aan de vraag in Zuid-Soedan, is er een tweede vliegtuig nodig. Ook wanneer de 5X-MON voor onderhoud in Oeganda is, kan er dan gevlogen blijven worden en er is dan meer continuïteit in het programma. Een tweede vliegtuig verhoogt ook de capaciteit om piloten te kunnen opleiden.

MAF heeft de mogelijkheid om een compleet gerenoveerde C182 over te kopen van New Tribes Mission (NTM), een zendingsorganisatie die wereldwijd actief is . NTM heeft MAF benaderd omdat zij het vliegtuig willen verkopen voor een gereduceerd tarief aan een gelijkgestemde organisatie. Het betreffende vliegtuig sluit goed aan op de standaarden van MAF en er zullen daarom maar beperkt aanpassingen nodig zijn om het vliegtuig klaar te maken voor gebruik door MAF. Deze aanbieding is daarom een hele goede mogelijkheid voor MAF om een C182 aan te schaffen voor een redelijke prijs en dat ook op redelijk korte termijn ingezet kan worden.
 
De huidige C182 van MAF in Madagaskar wordt met name gebruikt voor vluchten voor de lokale kerk. Ook wordt er in toenemende mate gebruik gemaakt van MAF door ngo’s. Een tweede vliegtuig is nodig om meer vluchten te kunnen uitvoeren en daarmee de impact van onder andere de lokale kerk te vergroten. Ook is er dan het hele jaar een vliegtuig beschikbaar (wanneer een van de vliegtuigen onderhoud nodig heeft, is het andere vliegtuig beschikbaar). Het voordeel van de C182 is dat het de perfecte grootte heeft voor het belangrijkste werk in Madagaskar: het vervoeren van lokale evangelisten en predikanten om het Evangelie te verspreiden in Madagaskar.

Vanwege een herverdeling van vliegtuigen, heeft MAF Canada een C182 aangeboden aan MAF Internationaal. Dit is een mooie mogelijkheid voor MAF Internationaal om een vliegtuig toe te voegen aan de MAF-vloot in Madagaskar. Er zal dan nog wel eerst een grootschalige revisie nodig zijn.

Updates van de actie


4 juli donatie makelaar Leunis
Makelaar Leunis uit Tholen doneerde op 4 juli 100 euro aan de actie ProCessna.
Hartelijk bedankt voor dit mooie bedrag!


27 mei 2017 Motortocht
Op deze zonnige zaterdag is er met een groep werknemers van Profielnorm door België getoerd op de motor. Deze toertocht is gesponsord door de deelnemers zelf en hun collega’s. Met deze actie is er een mooi bedrag van €115 opgehaald! Profielnorm heeft dit bedrag verdubbeld zodat we €230 euro kunnen toevoegen aan de spaaractie. Allen hartelijk bedankt!

8 april 2017 Open Dag

MAF was aanwezig op onze Open Dag op 8 April ter gelegenheid van Profielnorm 20 jaar in combinatie met tot het totstandkomen verbouwing.

Mooi om op de korte film van de MAF te zien hoe blij de mensen waren met hun nieuwe bijbels!
 
Bedrijven steunden op deze dag onze actie PROCESSNA! 
Hage Grondverzet, Bouwplan Totaal en RST  Meiser, hartelijk bedankt!

Werknemers sparen mee voor PROCESSNA
Lekkere broodjes op woensdag: voor elk broodje €1 naar het vliegtuig!
 
Profielnorm gaat weer verbouwen
Toeleveranciers sparen mee voor de actie!!
nl. Walpot Bouwconsult,Tholen, Van de Berge & Laban B.V., Kapelle, C.A. Dol bouwkundig constructeur, Amsterdam 

Reiskostendeclaratie
De reis van Tholen naar Teuge, ca. 400 km..
Het personeel van Profielnorm schenkt de brandstofvergoeding aan de MAF en Profielnorm heeft het bedrag verdubbeld!
Er is een mooi bedrag gevormd van €729,-.
Prachtig! 

13 juni 2016 MAF-Familiedag
13 juni was de MAF-Familiedag.. Het was een geslaagde dag!
Er was vanalles te doen in Teuge, vliegen in een vliegtuig van de MAF, volleyballen, voetballen, spelletjes voor de kinderen en we hebben de dag afgesloten met een barbecue!

Dit alles is georganiseerd door de MAF.

Tablet per opbod verkocht
Tijdens de nieuwjaarsreceptie is er een tablet per opbod verkocht voor €180,-!

MAF spaarpot
Alle medewerkers van Profielnorm hebben een MAF-spaarpot ontvangen. Er is al een mooi bedrag van €55,- bij elkaar gespaard!