0 items € 0,00

Alle sponsoracties

Profielnorm actie Pro-Cessna

Vliegtuigen Hans Aarnoudse

Steun deze actie:

0 347000
Streefbedrag: € 347.000,00
0

Klik hieronder op een bedrag.

Anders, nl.

Laatste Donaties:

 • €100

  Mark-Jan, Waddinxveen

  21 AUG 2015
 • €60

  Mark-Jan, Waddinxveen

  21 AUG 2015
 • €7

  Mark-Jan, Waddinxveen

  21 AUG 2015

De afgelopen vijf jaar heeft Profielnorm uit Tholen voor twee MAF vliegtuigen gespaard. Eén Cessna 182 is bestemd voor Zuid-Soedan en de ander voor Madagaskar. In de loop van 2019 hopen we dat deze twee vliegtuigen actief worden, zodat meer mensen in afgelegen gebieden bereikt worden met hulp en het Evangelie.

Profielnorm B.V. is een organisatie die verder kijkt dan alleen winst te maken. Wij willen graag ons steentje bijdragen om mensen die in mindere omstandigheden moeten leven dan wij, een helpende hand te bieden.

Dit doen we door het steunen van projecten die meerwaarde bieden, in gebieden waar hulp hard nodig is. Zo hebben we financiële hulp gegeven aan een waterproject in Cambodja. Op dit moment steunen we de vliegers van MAF. Zij zorgen er voor dat op plaatsen waar hulp nodig is, deze hulp ook gegeven kan worden, ondanks slechte wegen.


Project

Momenteel wordt er in Zuid-Soedan één Cessna 182 (C182) vliegtuig gebruikt (met registratie 5X-MON). In de achterliggende tijd heeft de 5X-MON veel gevlogen voor zendings- en hulporganisaties. Er is veel gebruik gemaakt van het vliegtuig door onder andere de lokale Zuid-Soedanese kerk en hulpverleners, met grote effecten tot gevolg. Er zijn veel afgelegen gebieden bereikt en het wordt steeds duidelijker dat de vluchten van MAF, die aangeboden worden voor een laag tarief, een grote impact hebben in Zuid-Soedan.

Om beter tegemoet te kunnen komen aan de vraag in Zuid-Soedan, is er een tweede vliegtuig nodig. Ook wanneer de 5X-MON voor onderhoud in Oeganda is, kan er dan gevlogen blijven worden en er is dan meer continuïteit in het programma. Een tweede vliegtuig verhoogt ook de capaciteit om piloten te kunnen opleiden.

MAF heeft de mogelijkheid om een compleet gerenoveerde C182 over te kopen van New Tribes Mission (NTM), een zendingsorganisatie die wereldwijd actief is . NTM heeft MAF benaderd omdat zij het vliegtuig willen verkopen voor een gereduceerd tarief aan een gelijkgestemde organisatie. Het betreffende vliegtuig sluit goed aan op de standaarden van MAF en er zullen daarom maar beperkt aanpassingen nodig zijn om het vliegtuig klaar te maken voor gebruik door MAF. Deze aanbieding is daarom een hele goede mogelijkheid voor MAF om een C182 aan te schaffen voor een redelijke prijs en dat ook op redelijk korte termijn ingezet kan worden.
 
De huidige C182 van MAF in Madagaskar wordt met name gebruikt voor vluchten voor de lokale kerk. Ook wordt er in toenemende mate gebruik gemaakt van MAF door ngo’s. Een tweede vliegtuig is nodig om meer vluchten te kunnen uitvoeren en daarmee de impact van onder andere de lokale kerk te vergroten. Ook is er dan het hele jaar een vliegtuig beschikbaar (wanneer een van de vliegtuigen onderhoud nodig heeft, is het andere vliegtuig beschikbaar). Het voordeel van de C182 is dat het de perfecte grootte heeft voor het belangrijkste werk in Madagaskar: het vervoeren van lokale evangelisten en predikanten om het Evangelie te verspreiden in Madagaskar.

Vanwege een herverdeling van vliegtuigen, heeft MAF Canada een C182 aangeboden aan MAF Internationaal. Dit is een mooie mogelijkheid voor MAF Internationaal om een vliegtuig toe te voegen aan de MAF-vloot in Madagaskar. Er zal dan nog wel eerst een grootschalige revisie nodig zijn.