0 items € 0,00

Alle sponsoracties

Profielnorm actie Pro-Caravan

Vliegtuig Zuid-Soedan Profielnorm

Steun deze actie:

0 100010
Streefbedrag: € 100.000,00
0

Klik hieronder op een bedrag.

Anders, nl.

Laatste Donaties:

 • €100

  Mark-Jan, Waddinxveen

  21 AUG 2015
 • €60

  Mark-Jan, Waddinxveen

  21 AUG 2015
 • €7

  Mark-Jan, Waddinxveen

  21 AUG 2015

Dit jaar spaart Profielnorm uit Tholen voor de Cessna 208 Caravan bestemd voor Zuid-Soedan. In het afgelopen jaar is massaal gegeven voor dit jubileumproject van MAF Nederland. Profielnorm heeft € 100.000,- toegezegd zodat dit 14-persoons vliegtuig aangeschaft kan worden.

Profielnorm B.V. is een organisatie die verder kijkt dan alleen winst te maken. Wij willen graag ons steentje bijdragen om mensen die in mindere omstandigheden moeten leven dan wij, een helpende hand te bieden.
 
Dit doen we door het steunen van projecten die meerwaarde bieden, in gebieden waar hulp hard nodig is. Zo hebben we financiële hulp gegeven aan een waterproject in Cambodja. In de achterliggende vijf jaar hebben we gespaard voor twee Cessna 182 vliegtuigen voor MAF, bestemd voor Zuid-Soedan en Madagaskar. Ook dit jaar ondersteunen we een project van MAF, ditmaal door te sparen voor de Cessna Caravan voor Zuid-Soedan. MAF zorgt ervoor dat op plaatsen waar hulp nodig is, deze hulp ook gegeven kan worden, ondanks slechte wegen.

Project

Momenteel vliegt MAF in Zuid-Soedan met vijf Cessna Caravans. Zuid-Soedan is na 50 jaar burgeroorlog een van de armste landen ter wereld; de helft van de bevolking is afhankelijk van voedselhulp en drie miljoen mensen lijden extreem honger. Het land is 18 keer zo groot als Nederland (ongeveer net zo groot als Frankrijk), maar heeft slechts 215 kilometer aan verharde wegen. Een autorit van Juba, de hoofdstad, naar Bentiu in het noorden (ca. 1000 km) duurt in het droge seizoen twee tot drie weken; in het regenseizoen is de weg geheel onbegaanbaar. Nu er voorzichtige stappen naar vrede worden gezet wil MAF graag meer hulp- en zendingsorganisaties vliegen naar de vele moeilijk bereikbare gebieden in Zuid-Soedan. Daarom werd besloten een extra Cessna Caravan aan te schaffen voor Zuid-Soedan.